Pepparkaksbullar

Här kommer ett recept som jag inte hann/orkade publicera vid jul. Men dessa pepparkaksbullar tycker jag man kan göra när som helst egentligen. Goda blev de! Receptet har jag hittat hos Angelicas värld.
Bulldeg:
1 pkt jäst för söta degar
3 dl kallt vatten (jästen jäser bättre då)
2 dl mjölk
18,5 dl vetemjöl special
200 g mjukt smör
2 dl socker
1/2 tsk salt
1 msk grovmalen kardemumma
1 st ägg
Lös jästen i mjölken och vattnet. Blanda alla ingredienser och kör i maskin, 3 minuter långsamt och 9 minuter snabbt, tills degen är elastisk och fin (dubbla tiden om du knådar för hand). Ta upp degen och knåda den lite för hand, forma den rund, lägg tillbaks den i bunken och täck med plast eller bakduk. Låt vila i 30 minuter i rumstemperatur.
Fyllning:
250 gr smör
250 gr farinsocker
1 msk ingefära
1 msk kanel
2 tsk kardemumma
2 tsk malen nejlika
Under tiden som degen vilar rör du ihop fyllningen.
Kavla ut degen och bred på fyllningen, forma till bullar och låt dem jäsa i avstängd ugn med endast lampan påslagen i 50-60 minuter eller under handduk i rumstemperatur 90-120 minuter. Ta ut bullarna och ställ dem i rumstemperatur, sätt ugnen på 240°C. Pensla med ägg och strö pärlsocker över. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

MUMS - sååå gott eller hur!