Knäckig äppelpaj

600 g äpplen
150 g smör
2 dl råsocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl grädde
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
Skala och kärna ur äpplen. Skär i bitar och placera i en pajform. Smält smör, råsocker, sirap och grädde och koka några minuter. Blanda samman, havregryn, mjöl, bakpulver och flingsalt och rör ner det i vätskan. Bred massan över äpplena. Grädda i mitten av ugnen i 200 gr i 30 min. Låt svalna och sikta florsocker innan servering.
Annas kommentar:
Min form var mindre så jag använde ca 400 g äpplen men resten av ingredienserna lät jag vara samma. Det är ju gott med mycket smet :)
men gud så gott! :D
Mumsigt :)
Såg ju super smarrigt ut!!!
Ja verkligen gott!