Besöket på Sven-Harrys konstmuseum

I onsdags var som sagt Angelica och jag på Sven-Harrys konstmuseum inne i stan. Det var jättetrevligt! Tyvärr glömde jag ta med kameran så telefonen fick åka fram istället. Det fanns så mycket som jag gärna vill visa för er.
 
 
 Snygg och cool byggnad i mässing och stora glaspartier.
 
 
Svårt att få bra bilder med telefonen på smycken i montrar men den här lilla söta ringen i form av en bok har min klasskompis Hilda gjort.
 
 
Smyckesutställningen hade teamt frihet som ett gäng guldsmeder tolkat på alla möjliga sätt. Intressant att se, väldigt mycket fint men i helhet ingen wow-känsla faktiskt.
 
 
Det som däremot fick wow-känsla var Inger Johanne Rasmussens vackra textiltavlor. Hon färgar allt själv och varje liten del är handsydd. Fantastiskt vackert alltihop och vi båda blev sugna på lite mer textil på väggarna hemma. Speciellt det vackra halsbandet ovan.
 
 
En till maffig kreation och vi båda undrade hur lång tid det egentligen tar för henne att få färdigt ett konstverk.
 
 
Besöket avslutades med en en middag på restaurangen som hade en italiensk meny. 
 
 
Pasta med kyckling och ricotta landade fint i magen med ett glas rött till.
 
Samtliga bilder iPhone 5s
 
Världsgod Göteborgs-glass från Lejonet & björnen. Kommer inte exakt ihåg smakerna men det var saffran med nåt och pecannöt med nåt :)
 
Vad som inte finns med på bilderna är att högst upp i byggnaden finns en kopia av Sven-Harrys hem där hans stora konstsamling hänger. Det var där vi började vårt besök med en guidad tur. Sven-Harry själv (som är i livet) är byggmästare och konstsamlare. Han började fundera på vad han skulle göra med sin samling och bestämde sig att bästa alternativet var att bygga sitt egna museum. Sagt och gjort. Vad man inte riktigt ser är att museibyggnaden också har ganska många lägenheter och på det sättet är konstmuseumet självförsörjande. Mycket smart!
 
Summa: Gör gärna ett besök på Sven-Harrys. Jag var mer än nöjd på de flesta punkter!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: