20 månader

Bild från igår på Smarta barn. Lilleman var så trött och somnade redan innan lunch.

Igår var det ju Oscars 20 månaders dag! Och jag kom på det med hjälp av Oscars mormor på kvällen när han redan hade somnat. Typiskt va.

I alla fall så har Oscar blivit en stor kille som börjat på familjedaghem och vi har kunnat lämna honom efter ett litet tag alla dagar. Han är väldigt trött när vi kommer hem kan man se på hans ögon och han vill ofta ta det lugnt en stund i soffan. Det ska bli spännande att se hur det går imorgon då vi lämnar honom på riktigt för första gången kl 8-16.

Fröknarna märkte ganska fort att Oscar är en bestämd och envis kille som blir rosenrasande om han inte får som han vill. Men de tycker samtidigt att han är lätt att avleda. Jag hoppas att han lugnar ner sig efter ett tag när han lär sig hur de andra barnen uppträder.

Oscar förstår väldigt mycket nu och han säger ofta "mmm" när man frågar om vi ska göra något. Typ gå på pottan, äta mellis eller liknande. Han är ordningsam och staplar gärna ihop tallrikarna vid middagsbordet då vi ätit klart, slänger skräp han hittar på marken i papperskorg och stänger dörrar/grindar som är öppna. Hoppas det håller i sig!

Han äter det mesta förutom grönsaker. Men gurka har han lärt sig av storkusinen. Inte skalet dock. Även skal på frukter (äpple) ratas och för hårda smörgåskanter lämnas kvar på bordet.

Annars är Oscar en glad kille som tycker om att vara ute, leka på lekplats och plaska med vatten. Det är hur kul som helst att sätta på och stänga av vattenkranen. Stapla allt möjligt är fortfarande en favorit men gungor har svalnat lite i intresse även om det fortfarande är kul en liten stund :)

Postat av: Harriet

Det är ansträngande att börja nytt jobb. Bra att han har egen vilja, han kommer att lära sig samarbete. Farmors bästa kille. ❤️❤️

Svar: Ja precis, det är ju verkligen som att börja nytt jobb :)
Trevlig resa! ❤️
Anna

2015-08-27 @ 17:47:48

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: