Plommonmuffins

125 g mjukt smör
1,5 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl
1,25 dl mjölk
200 g plommon (vikt utan kärnor)
1,5 msk socker
1 tsk kanel
Tillredning
Vispa mjukt smör och socker till en smörkräm. Vispa in äggen, ett om gången. Sikta samman de torra ingredienserna och blanda in i smeten växelvis med mjölken.
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ca hälften.
Dela plommonen i klyftor. Blanda socker och kanel i en pose och lägg i plommonen. Skaka försiktigt tills de är täckta med socker och kanel.
Tryck ner plommonen lätt i smeten. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 200°C i ca 20 minuter. Låt svalna i några minuter innan de försiktigt lossnas från muffinsplåten.

Det ser smaskens ut, jag bakade med havregryn också mumsigt :)