Mahamara - paprikaröra

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Ett tips inför helgen är den här underbara röran. Den passar utmärkt till grillat, en sallad eller egentligen vad som helst. Receptet kommer från Markiz som kom trea i årets Sveriges mästerkock. Testa! :)
 
Ingredienser
3 röda paprikor
1,5 dl valnötter
1 dl olivolja
2 msk harissa
1 msk granatäppelsirap
2 msk tahini
1 tsk socker 
salt
peppar
 
Sätt ungen på 250 grader. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalsidan upp på en plåt med bakpapper. Grilla i mitten av ugnen ca 15 minuter tills skalen börjar bli svarta. Lägg paprikorna i en skål och täck med en tallrik, låt stå i ca 15 minuter. Ta sedan bort den övre tallriken och låt svalna. Dra sedan av skalen.
 
Hacka valnötterna och blanda med de övriga ingredienserna. Mixa med stavmixer. Låt stå kallt i någon timma innan servering.
 
Annas kommentar
Vi var lite lata och köpte färdiggrillade paprikor på burk. Det gick finfint! En burk räcker. Sen kunde vi inte hitta harissa i vår butik men köpte chipotelpaste istället. Jag tog 2 tsk av den. Man kan prova sig fram hur starkt man vill ha det. Vi fick inte heller tag på granatäppelsirap så ena gången blev det vit balsamvinäger och andra gången granatäppelbalsamico.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: