Bröd med graham

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Igår bakade jag bröd! Det är inte ofta det händer men nu ska jag försöka göra det lite oftare. Det är både lyxigt, gott och ekonomiskt. Och jag ska säga er att sedan jag fick min Kitchen Aid så är sådant här bak MYCKET roligare. Jag har aldrig njutit av att röra ihop och knåda en deg. Och det behöver jag i princip inte göra längre :)
 
De här limporna blev väldigt goda tycker jag. Receptet kommer från Charlotte Erlanson-Albertssons "Kokbok för hjärnan". Testa!
 
Ingredienser
1 pkt jäst 50 g
6 dl vatten 37 grader
1 tsk salt
2 msk rapsolja
ca 8 dl vetemjöl
ca 5 dl grahamsmjöl
 
1. Smula jästen i en bunke, använd gärna assistent.
2. Häll över ljummet vatten och rör om. Tillsätt salt och olja.
3. Blanda sedan i mjölet lite i taget och rör till en smidig deg.
4. Låt degen jäsa i 30 minuter.
5. Ta upp degen och knåda på mjölat bakbord.
6. Forma två limpor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
7. Skär några snitt i limporna och grädda i ugn i 200 grader ca 30 minuter.
 
Annas kommentar
Eftersom jag försöker vara lite ekonomisk och använda det jag har hemma istället för att köpa exakt allt som behövs så tog jag solrosolja istället för rapsolja. Inga konstigheter. Jag bytte också ut en del av vetemjölet mot dinkelmjöl och vetemjöl special. Det är så himla lätt att samla på sig så många olika mjölsorter som sedan tar lång tid att använda upp. Jag behövde verkligen rensa i min baklåda och det blev faktiskt ett och annat paket som jag äntligen fick göra slut på. Win win. Ekonomiskt och mer plats i lådan. Till sist dekorerade jag bröden med lite sesamfrön och pumpakärnor.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: