Lyxig rabarberpaj

Mördeg
90 g florsocker (2 dl)
270 g vetemjöl (4 ½ dl)
180 g smör, rumsvarmt
1 st äggula
Mördegsbotten: Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig). Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Det går även bra att blanda ihop degen i en matberedare. Kavla ut degen cirka 3 mm tjock, stick ut runda mördegsplattor och fodra runda pajformar 9 -10 cm i diameter. Fodra ända upp på kanterna och skär rent överflödig deg.
Mandelkräm
60 g äggula (3 st)
60 g socker (¾ dl)
25 g maizena (½ dl)
½ vaniljstång
250 g mjölk (2 ½ dl)
400 g mandelmassa
30 g vetemjöl
Mandelkräm: Rör ihop äggulor, strösocker och maizena i en bunke. Dela vaniljstång och skrapa ur kärnorna och lägg det i mjölken. Koka upp mjölk och vaniljstång i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner den varma mjölken i bunken, blanda väl och häll tillbaka alltihop i kastrullen. Koka under konstant omrörning upp blandningen tills den tjocknat till en vaniljkräm, sänk värmen och koka ytterligare 1 minut. Häll över i en bunke plocka ur vaniljstången och låt svalna. Blanda vaniljkräm med lite i taget av mandelmassan tills du har en slät mandelkräm. Sist vänder du ner mjölet.
Rabarber
5 st Rabarber stjälkar
85 g Strösocker (1 dl)
15 g kardemumma (1 msk)
Rabarber: Dela Rabarber stjälkarna i lagom små bitar, och lägg i en bunke. Strö över strösocker och kardemumma och blanda runt.
Crumble
60 g smör
40 g strösocker (1/2 dl)
90 g vetemjöl (1 1/2 dl)
30 g havregryn (1/2 dl)
Havre crumble: Blanda samman alla ingredienser i en bunke och nyp med fingrarna tills du har en smuldeg.
Mmm den verkar smarrig :)
Den ser sjukt god ut!