Oscar 4 månader

Utrustning: iPhone 4, iPhone 5 och iPhone 5s
 
Igår blev Oscar 4 månader! Några timmar av dagen spenderades hemma hos Sylvia och Justin. Vi blev bjudna på fika och träffade deras lille Alex för första gången. Så liten och gullig. Det är svårt att tänka sig att Oscar har varit så liten. Det märks faktiskt mest på kläderna att han blir större.
 
Just nu har Oscar 62 i klädstorlek. Han väger 6830 g och är 63 cm lång. Han har lätt till ett leende så länge humöret är uppe. Speciellt om man är lite löjlig och pratar med knasig röst så blir han glad. Men det är coolt för ibland räcker det att ge honom ett riktigt stort leende så får man ett tillbaka.
 
Oscar har under påskveckan besökt ena familjens lantställe i Dalsland för första gången. Vi var där i nästan en vecka och det gick så bra så. Han är också döpt. Det gjorde vi för två veckor sedan i Segeltorp kyrka. Oscar har också vänt på sig i babygymmet några gånger men det är inget som han har satt i system ännu. Han tycker fortfarande om att suga på sina händer massor och dregglet har verkligen runnit till! Nu får vi byta dregglis flera gånger om dagen. Men det har också blivit fler spyor. Ibland får både bebis och mamma byta kläder. Apropå att suga så blir han som galen ibland och börjar suga på mina armar, det har till och med blivit märken!
 
Här om dagen fick han en ny, stor, fin kudde. Den verkar vara mycket bättre än den andra lilla han har haft och ska motverka att huvudet blir mer platt. För det har faktiskt blivit lite platt. Så framöver blir det också mer av att sitta i Bumbon och ligga på mage. Jag vill gärna att han ska känna sig mer bekväm med det och då belastas inte bakhuvudet heller.
 
Just nu går den lille grabben igenom en ganska lång tillväxtperiod. Den har hållt på i några veckor och kommer vara i några till. Det betyder att han då och då är extra hungrig, behöver mer närhet och är mer ledsen. Ibland är det väldigt frustrerande och tar mycket energi men så länge jag försöker tänka att om jag förstår vad han behöver för stunden och kan ge honom det så är det okej ändå. Och för att vara ärlig så är det oftast bröstet eller sömn han verkar behöva. Båda ganska lättlösta. Den här perioden har också inneburit att han vaknar mer om nätterna och behöver mat. Helt normalt säger vår BVC-sköterska. Det är alltid skönt att höra någon säga att det är precis så här det ska vara. Även om jag innerst inne vet det själv. 
 
Vi har också varit flera gånger på öppna förskolan och en av gångerna gjorde vi handavtryck på Oscar. Det blev jättefint och i huvud taget är det himlans mysigt att vara där och träffa andra små bebisar och mammor. Så det kommer vi fortsätta med. 
 
Nu när han är 4 månader så är det okej att börja med smakportioner, så idag fick han suga på en bit melon som första grej. Det tyckte han verkligen om för den är ju lite söt. Fram över ska vi nog ta lite andra smaker som inte nödvändigtvis är söta. I vilket fall, spännande tid framöver... :)


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: