Kakor med vit choklad och kardemumma

ca 20 stora kakor eller 30 mindre
4 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
150 gram smör
½ dl råsocker/rörsocker
3 ¼ dl strösocker
½ tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
200 gram hackad vit choklad
Gör så här:
1. Smält smöret.
2. Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål.
3. Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.
4. Blanda mjöl, bikarbonat, kardemumma och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop till en deg.
5. Hacka chokladen och blanda ner den i degen.
6. Rulla kakdegen till bollar, en vanlig stor sked per boll ungefär, och lägg på en plåt med bakpapper. Platta till ordentligt med t ex en stekspade.
7. Grädda kakorna på 175 grader i 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler.