Aveqia

 
För 1,5 vecka sedan så hade vi en väldigt trevlig kväll på Aveqia i stan. En av våra vänner hade fått i present av oss att gå dit och laga mat så vi var ett gäng som följde med för en trevlig stund och upplevelse. Aveqia finns i Stockholm och Göteborg. Man kommer dit och får med hjälp av en kock laga en fyrarättersmiddag som ska motsvara en stjärna i Guide Michelin.
 
Vi arbetade ihop två och två på varsin station. Jag var i dessertgruppen och min man var i förrättsgruppen. Det var också en mellanrätt och en huvudrätt. Så här såg menyn ut:
 
Förrätt
Tartar på pilgrimsmussla och hummer med kål, äpple och knivmussla
 
Mellanrätt
Getost med Karl-Johansvamp och jordärtsskocka, samt betor och tryffelvinaigrette
 
Huvudrätt
Ankbröst med potatisgallett, inkokta körsbär och kantareller
 
Dessert
Violglass med lakritsmaräng, lavendel och bär
 

Det fanns dessutom en kamera på plats som vi kunde fota med under kvällen. Så alla bilder ovan är resultatet av det. Väldigt kul eftersom vi ändå inte hade tagit med vår egen kamera. Det blev en riktigt trevlig kväll som avslutades i Aveqias bar. 
 
Allt som allt en väldigt trevlig upplevelse. Perfekt att ge bort i födelsedagspresent till någon. Men det kan vara bra att i så fall ha bestämt med några kompisar att man går dit tillsammans med födelsedagsbarnet för man måste vara minst åtta personer. Det blir ju som trevligast på det viset också. Umgås och göra det tillsammans.
 
 
 

Postat av: Anonym

Hej har du möjligen recepten från aveqia kvar?

Svar: Nej, det verkar inte så tyvärr. Jag ska titta lite till och mailar dig om jag hittar något!
Anna

2016-02-11 @ 16:08:17

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: