Rabarbermuffins

2 dl mandel
300 g rabarber
200 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
2 dl hackad mynta
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
Skala rabarbern om det behövs och skär den i bitar (0,5-1 cm). Rör smör och socker poröst i matberedare eller med elvisp. Mixa mandeln och rör ihop med smör- och sockerblandningen. Rör i äggen, ett i sänder. Rör i myntan. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Blanda i rabarbern i mjölet. Vänd ner i smeten. Fyll muffinsformar till ungefär tre fjärdedelar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 10–15 minuter om du använder små formar, 15–20 om du använder stora. Receptet räcker till 40 små muffins, eller 14 stora.
Anna trixar: Jag hade ingen mynta men jättemycket citronmeliss så då tog jag det i stället. Och den vita chokladen är inte med i originalreceptet. Jag hackade den grovt och blandade ner hälften i smeten och strösslade resten på toppen av varje muffins :)
ååh du har så fina bilder så det vattnas i ögonen, haha>! så mkt gott att äta! middagen med svärmor och hennes mat, den maten och desserten hade jag velat hugga in på...mums!!!
dom där såg goda ut :)
mm låter väldigt väldigt gott! :)