Minijulafton

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I lördags passade vi på att ha lite minijulafton med en del av vår familj på Johans sida. Eftersom vi dagen efter skulle åka mot Göteborg så bjöd vi in till brunch. Vi tänkte att alla nog skulle uppskatta mat som inte var på jultemat så vi bjöd på lite allt möjligt med inslag från medelhavsområdet. En hel laxsida, dadlar med bacon, kokt potatis, Annas hummus, melon och kallskuret, grönkålssallad med äpple och valnötter, babymozzarella och körsbärstomater, Harriets hemgjorda knäckebröd och Rakels hembakta bröd. Det var en jättebra kombination och allt blev som solsken för smaklökarna.
 
Har ni inte testat dadlar med bacon så måste ni göra det. Till och med min man som var jätteskeptisk på grund av dadelns inblandning tyckte att det var en vinnande kombination. Gör ett snitt i en dadel och ta ur kärnan. Linda en skiva bacon runt. Lägg i en ugnsform med backonskarven ned. Tillaga ca 15 minuter mitt i ugnen på 225 grader.
 
Och hörrni, en hel sida av lax är svårt att misslyckas med. Lägg den på bakplåtspapper på en plåt. Salta, peppra och massera in en förpackning franska örter. Tillaga ca 15-20 min mitt i ugnen på 225 grader. Den blir så saftig och god!
 
Det tråkigaste var såklart att Johans mamma som fick stanna hemma i magsjukans tecken inte kunde vara med. Men förutom de tre goingarna på bilden så ärade också Johans mormor och morfar oss med sin närvaro. Och vet ni, det blir så himla lätt och roligt när man kan hjälpas åt. Alla gästerna tog med en eller två grejer till bordet som vi hade bett dem om i förväg. Perfetto!

Postat av: mamma

Det ser trevligt och gott ut :)

Svar: Det var det också :)
Anna

2012-12-25 @ 19:12:11
Postat av: Anna and the kids

Tack söta ni!

Svar: Tack själv för en härlig dag :)
Anna

2012-12-26 @ 22:17:01
Postat av: Harriet

Hade så gärna velat vara med. Vi får ses när jag kommer hem. Kram

Svar: Det gör vi :)
Anna

2012-12-28 @ 09:36:11

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: