Filmjölkslimpa

Fotograf: Anna Guste
Utrustning: iPhone 4
Filmjölkslimpa har vi gjort många gånger men nu var det ett tag sedan sist så idag slog jag till. Det är nog det enklaste brödet man kan göra och gott är det också. Här får ni receptet :)
1 liter filmjölk
2 dl solrosfrön
2 dl vete- och rågkross
5 dl vetemjöl
1 dl vetekli
1 dl linfrön (gärna krossade)
1/4 dl bikarbonat
1/4 dl salt
2 dl mörk sirap
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Smörj och bröa två brödformar. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen på 160 grader i 1½ timma. Färdigt!
Om jag har något trevligt hemma så brukar jag också dekorera bröden med pumpakärnor, sesamfrön, havregryn eller liknande.
Have fun ♥
Postat av: Sofie
Mmm, så gott. Jag måste nog oxå baka en limpa nu...
Postat av: elfina
åh va gott och framförallt nyttigt det ser ut! kanske ska våga mig på att testa nångång..
japp! hawaii sidan va min , hihi
Postat av: Sandra - Foto&Vardag!
Det såg faktiskt gott ut! :D