Parmesankex
Hittade ett trevligt recept på parmesankex i en tidning för några dagar sedan. Jag bakade dem igår och tycker att de blev riktigt goda. Det tyckte sambon också. Man kan antingen äta dem som de är eller med någon liten festlighet på. Här kommer receptet:
Ingredienser
100 g färskriven parmesan
120 g vetemjöl
100 g rumstempererat smör
lite muskotnöt (absolut inte för mycket eftersom det är giftigt)
en nypa cayennpeppar
10 g havssalt
torkade eller hackade örter
Gör så här
Blanda alla ingredienser utom örterna. Om degen blir för torr och smulig så tillsätt en matsked vatten eller två. Forma degen till två rullar, ca 3 cm i diameter. Rulla dem i örterna och lägg in i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader. Skär rullarna i tunna skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7-8 minuter. Förvara i papperspåse eller burk.

Ingredienser
100 g färskriven parmesan
120 g vetemjöl
100 g rumstempererat smör
lite muskotnöt (absolut inte för mycket eftersom det är giftigt)
en nypa cayennpeppar
10 g havssalt
torkade eller hackade örter
Gör så här
Blanda alla ingredienser utom örterna. Om degen blir för torr och smulig så tillsätt en matsked vatten eller två. Forma degen till två rullar, ca 3 cm i diameter. Rulla dem i örterna och lägg in i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader. Skär rullarna i tunna skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7-8 minuter. Förvara i papperspåse eller burk.

Postat av: ida
Intresserad av att bli veckans blogg?
kommentera isånnafall att du är med i detta inlägget
http://idaalundbeerg.blogg.se/2010/july/veckans-blogg.html
kram =)
Postat av: Magnus
Det ser väldigt gott ut, men verkar lite för komplicerat att laga för mig.