I full gång


Nu är packningen i full gång. Håller på att lägga ner mina kläder i en stor resväska. Det är dock bara hälften som får plats där. Måste rensa.
Den här dagen blir fullspäckad:

- Arbeta i verkstaden för sista gången här i Göteborg
- Hämta hem mina smycken som jag har i en salong
- Eventuellt köpa sommarskor
- Träffa pappa för att köpa flyttkartonger.
- Packa
- Promenad med syster

Solen lyser så jag tror att den här dagen blir riktigt bra :)
På söndag flyttar jag till Stockholm. Pirrigt.


Glöm inte mor


Ni glömmer väl inte att det är mors dag på söndag? Viktigt att komma ihåg. Här är några av de smycken som jag har gjort till min mamma de senaste åren.

Smycken i guld till mor


Enkel men lyxig fruktdrink


Idag fick det bli en lite lyxigare frukost än vanligt. Förutom det vanliga med müsli, naturell youghurt och grön kiwi så blev det också en fruktdrink. I vanliga fall brukar jag göra den på hallon och blåbär, men idag lyxade jag till det lite:

Ingredienser
1 ask Icas gojibär, havtorn, blåbär, björnbär mm.
1 mogen banan (ju mognare desto bättre eftersom det ger mer sötma)
ca 2 dl vatten

Mixa allt i en blender och vips en supersmarrig och nyttig fruktdrink.
Det ger två stora eller fyra små drinkar.

Lyxig fruktdrink


En god gärning


Det är inte varje dag man får chansen att göra någon riktigt glad. På vägen till jobbet i morse hittade jag en plånbok. Det första jag tänkte var "jag kan inte låta den ligga kvar för då kan ju vem som helst ta den". Så jag tog upp den och på resterande bit till jobbet tog jag reda på telefonnummer, ringde och lämnade röstmeddelande. På min första rast såg jag att ägaren hade ringt så jag ringde upp och vi bestämde att hon skulle komma och hämta den på mitt jobb. Det roliga var att hon visste inte ens om att hon hade tappat sin plånbok när hon hörde mitt meddelande. Men sagt och gjort, hon kom förbi och Anna fick hittelön.

Jag om någon vet hur det känns att tappa bort en stor del av sitt liv, som man faktiskt gör när man förlorar något så viktigt som plånboken. Det har hänt mig flera gånger. Man blir förtvivlad, låst och handikappad. Det fanns därför ingen tvekan i att låta den ligga kvar till gamarna.

Tycker man får ut så mycket av att göra en god gärning, jag tror faktiskt att jag blev minst lika glad över att få tag på ägaren och kunna lämna tillbaka plånboken som hon blev över att få tillbaka den. Så fungerar jag :)

Snart är det dags för promenad i solen!


Att läsa


Man blir lite ledsen när man just har läst ut en bok som var riktigt bra. Det var en sådan där perfekt bok som är lättsam och det tog bara en vecka att läsa ut den. Lite skillnad om man jämför med att jag håller på med en annan bok som jag har läst i flera månader nu. Den lockar inte alls. "En spricka i kristallen" heter den. Många har sagt att den ska vara såå bra, men jag tycker bara att den är seg och irriterande. Tur att det finns en uppföljare till "Babbeldrottningen" som jag just läst ut. Ska nog inhandla den snart. Apropå det så är det löning i morgon! Som jag har längtat! Det roliga är att det enda jag kan tänka på är hur härligt det ska bli att kunna spara igen efter många år av studiemedel. Haha. Har visserligen massa annat att lägga pengar på också...

Imorgon ser jag fram emot en promenad med min syster  ♥


Bästa lördagen


Här kommer lite bilder från bästa lördagen på länge. Megavarmt och härligt väder hade vi och först blev det utflykt till Tyresö. Lunch och lite promenad runt omkring slottet. Åt riktigt god mat med varmrökt lax och fransk potatissallad :D

Utflykt till Tyresö

Senare åkte vi vidare till Sofia och Mats på grillkväll. Fick se det nya köket som var superflott och blev lite kär i Sofias fina örthörna på altanen. Vill också ha. Fick även smaka på Sofias mammas underbara müsli med kanel. Den godaste på länge!

Grillkväll hos Sofia och Mats
Ser fram emot fler sådana här dagar hela sommaren!


Uppe i molnen


Jag älskar att flyga. Tänk att få se ut på molnen som verkar vara så mjuka och ljuvliga. Att se marken från ovan och se alla mönster som åkrar och vatten bildar. Något man inte tänker på med fötterna på jorden. Jag kan inte se mig mätt på det. Idag var en perfekt dag för en tur i luften :)

Uppe i molnen


Spännande dag


Lite dålig uppdatering har det varit i helgen. Ska försöka lägga upp lite bilder senare. Jag är fortfarande i Stockholm och ska snart ta tag i dagen för att ta mig in till stan och träffa två guldsmeder. Det blir andra mötet på samma ställe. De är ute efter en heltidstjänst så det ska bli spännande att höra vad de säger den här gången. Kommer jag få besked? Eller vänta några dagar till? Spännande är det i alla fall. Sedan blir det tåget mot Arlanda och flyget hem till Göteborg.

Ha en bra dag!


Smycken till fötterna


Upp tidigt för att ta planet till Stockholm är vad som står på agendan i morgon. Såg precis senaste avsnittet av Vampire Diaries (det blev Arga snickaren igår). Tror det var säsongsavslutning. Det hände otroligt mycket och jag kan inte förstå att jag ska behöva vänta en evighet för att få se fortsättningen.

Har hittat lite sommarskor som jag skulle vilja köpa. Bland annat de här:
Sommarskor
Hur ska en flicka kunna välja?


Bra dag!


Är faktiskt riktigt nöjd med den här dagen. Fick börjat med träning på Friskis & Svettis. Kondition och styrketräning. Tycker verkligen om den motionsanläggningen de har här. Fräscht och fint och lugnt. Det kommer bli svårt att hitta något som är lika bra i Stockholm. Jag är kräsen. Om någon har tips så tar jag varmt emot dem. Kom hem från arbetet för en stund sedan och nu ska jag bara kolla på lite avsnitt innan jag går och lägger mig. Det blir antingen Vampire Diaries eller Arga snickaren. Svårt val.

Fick eventuellt några beställningar på smycken idag också. Det är ju typiskt att jag inte har en egen verkstad än så jag kunde arbeta när jag ville. Men det kommer! Better stay positive :)


Grillkväll


Igår efter en lång dags arbete blev det spontant grillkväll hos mamma och pappa. Det finns inte mycket som är bättre än grillat en vacker dag. Vädret var underbart och vi satt ute till långt in på kvällen. Alla träd har slagit ut nu och många blommar. Det är härliga dofter som fyller kvällarna. Man vill helst inte gå in :)

Grillkväll med mamma och pappa


Bokmys


Igår var det jobb för hela slanten och tröttheten slog till när jag kom hem. Kvällen fick sluta med en bra bok under täcket helt enkelt. Läser "Babbeldrottningen" just nu. Mycket trevlig och lättsam bok. Precis en sådan bok jag behöver. Något som inte kräver för mycket eftertanke, det har jag ändå tillräckligt med i verkliga livet för tillfället :)

Bokmys med tända ljus och en trevlig bok


Recept till inbakad brie


Eftersom jag fått önskemål om ett recept till den goda förrätten jag och Johan gjorde i lördags så kommer det här:

4 portioner
Ugn 200 grader

Ingredienser
Ett ark smördeg
1 msk smör
2 dl hackade pecan- eller valnötter
250 g bireost
2 dl hjortronsylt
1 uppvispat ägg

Inbakad brie med nötter och sylt

Gör så här
Bryn nötterna i smöret i ca 5 minuter. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper, pensla den med ägget och placera brieosten mitt på. Lägg nötterna ovanpå osten och sedan sylten ovanpå nötterna. Ta hörnen på degen och samla ihop dem till mitten ovanför osten och vrid ihop dem lite tills det blir en fin "bakelse". Pensla till sist allt med resten av ägget och låt grädda i ugnen 20-25 minuter. Den ska få en gyllene fin färg.
Supersmarrigt!

Kommentar
Vill man inte ha hjortronsylt som oftast är lite dyrare så passar hallonsylt utmärkt också. Det här är verkligen en väldigt lätt förrätt att göra, så testa!



Lugnet före stormen


Lediga dagar är riktigt trevligt. Att få göra vad jag vill och koncentrera mig på mig själv är riktigt vardagslyxigt. Dock har jag ändå fått gjort lite bra saker också. Ringt viktiga samtal, gjort matlådor. Snart är det träning på agendan. Härligt för kroppen! Funderar också på en ny tävling till min hemsida men kan inte riktigt bestämma mig för vilket sorts smycke priset ska bli. Är det någon som har önskemål?

Resten av veckan blir det jobb större delen av dagarna och till helgen tar jag antagligen flyget till Stockholm för ett sista möte på måndagen. Så om jag vill hinna träna den här veckan är det idag som gäller. Är glad att jag har ett liv med mycket innehåll :)



Uthyrning av lägenhet


Lägenhet i Partille uthyres i 2:a hand under en period på 1 år. Det är en bra planerad och välskött etta på 30 kvm. Den hyres ut möblerad. Nära till Partille centrum och Allum köpcentrum. Bra kommunikation med buss till Göteborg.

Är ni intresserad eller känner någon som är det skicka ett mail till:

[email protected]


Tillbaka i Göteborg


Gårdagen blev en härlig dag. Fantastiskt väder, en första sommardag kan man säga. Dagen började med bästa fikat i solen hos svärmor och fortsatte sedan med middagsbjudning hemma hos oss. Syster med sambo kom förbi. Vi bjöd på den godaste förrätt jag smakat. Brieost, valnötter och hjortronsylt inbakat i smördeg. Ljuvligt för smaklökarna. Efter det följde en pastasallad och till sist kladdkaka med apelsintryffel. Under kvällen spelade vi även Johans favoritspel, Sthlm Maffia. Det var faktiskt riktigt roligt, kan starkt rekommenderas och vi kommer definitivt spela det igen. Med karaktärer som "Sture-Jimpa", "La Corbata" och "Sprängarn" är det svårt att misslyckas :)

Härlig kväll med god mat, spel och fint sällskap.
Idag var vi på trevligt fika hos vänner innan det var dags att fara till Centralstation och ta tåget hem. Så efter den här fina helgen är jag nu åter i Göteborg. Men snart blir det permanent flytt till Stockholm. Många känslor blandas inför det.


Busy day


Tänkte bara uppdatera lite om dagen som har gått. Det känns som att jag har blivit ett knippe klokare på staden Stockholm. Har rusat runt som bara den från ställe till ställe. Tyckte jag hade dagen bra planerad med en rimlig tidsplan om hur lång tid allt skulle ta. Eftersom jag inte är en tidsoptimist så räknade jag till och med att det skulle ta lite extra tid bara för att vara på den säkra sidan. Men oj så fel jag hade. Det tog MYCKET längre tid än så.

Dagen var bra. Fick ett jobb på NK Saluhall och har knytit en massa kontakter i guldsmedsbranschen. Så det är en spännande tid framöver. Planen var att hinna med en after work efter alla dessa möten för att fira, men jag var helt slut i kroppen och huvudet efter alla nya intryck. Det hjälpte inte heller att min lunch blev flera timmar försenad och endast bestod av en smörgås (torr som danskt rågbröd) från en kiosk. Därför avstod jag från allt vad folkvimmel heter och njöt i stället av hemmets lugna vrå. Bra beslut.

I morgon väntar en mycket trevlig dag :)


A pink bag of joy


Min pojkvän är den bästa. På sin jobbresa i Las Vegas och San Francisco så köpte han underbara presenter till mig från Victoria's Secret. En fin rosa påse med vackra underkläder och härliga lotions. Bland annat min favorit Strawberries & champagne men nu också en ny doft som heter Lost in fantasy. Helt ortoligt vad gott de luktar. Nu har jag så jag klarar mig ett tag när det gäller lotion och body butter. Vardagslyx! Nu är det dags för ett bad och äta jordgubbar. Det förtjänar vi efter en härlig men jobbig motionsrunda!
Bag of joy från Victoria's Secret
I morgon gäller det! Då ska jag vara bäst på mina intervjuer. Håll gärna tummarna och skänk mig en positiv tanke under dagen :)


På väg


Idag är en bra dag. Jag tar tåget till Stockholm och min älskling Johan om några timmar. Först blir det en tur till jobbet bara. Egentligen hade jag gärna åkt på en gång, men det är bra att tjäna pengar också. Veckoslutet i Stockholm blir spännande. Speciellt fredag. Då väntar en anställningsintervju och flera besök hos guldsmeder som visat intresse att träffas. Det känns som att vad som helst kan hända och jag är otroligt glad att jag har haft sådan tur och får träffa hela fem olika arbetsplatser!

Ta hand om varandra ♥



Kreativitet


Här får ni ett smakprov på min kreativitet i verkstaden igår. Jag färdigställde tre par små örhängen i silver på specialbeställning. De ska skickas till sin ägare i det närmsta. Hoppas hon blir nöjd :)

Små örhängen i silver.

Överst till vänster: Skålade, 6mm i diameter, 2mm i höjd, oxiderad i skålen.
Mellan till höger: Skålade, 7x7mm, matt i mitten, polerade kanter.
Nederst: "Moon" i miniversion, 7mm i diameter, matt yta.


Smyckestrender 2010


Tänkte passa på att skriva lite vad som gäller i smyckesvärlden 2010. Lite tips till alla er som gärna vill hänga med.

- Stort och djärvt
- Dramatiskt, unikt och ovanliga halsband
- Halsband i flera rader
- Stora armband med stora stenar
- Naturliga stenar, naturlig look
- Swarovskikristaller
- Svart
- Pärlor
- Cocktailringar med stora stenar
- Stora ringar i öronen

Det är alltså mycket STORT som gäller nu. Hemskt roligt tycker jag. Det som är positivt med smycken är att inte mycket blir "ute". Accessoarer som har starka färger och känns "plastiga" kan ju såklart vara mer ute än inne vissa år. Men när det gäller handgjorda smycken i metall, stenar och pärlor så är det enkelt att få ett tidlöst objekt.

Här kommer lite bilder på sånt jag tycker om just nu:

Inspiration 2010


Veckoplanering


Den här veckan innehåller:

- Smyckestillverkning i verkstaden
- Träna
- Jobb på Ica
- Ta tåget till min darling i Stockholm
- Gå på anställningsinervju
- Besöka guldsmeder för eventuell anställning
- Träffa folk jag tycker om

Jag tror att det kommer bli en ännu bättre vecka än den förra. Allt kan hända :)



Söndagsbrunch


Den här dagen har varit en riktig söndag. Såklart var ju inte min fysik i bästa tillstånd efter gårdagens personalfest. Men vad passade då inte bättre än en amerikansk brunch på Heden med trevligaste sällskapet? Så blev det och det är jag glad för. Det är så lätt att hamna hemma i soffan en hel dag annars och tycka synd om sig själv och det hade jag absolut inte mått bra av. I stället blev det en lycklig dag. Senare åkte jag hem till mina föräldrar och hade trevlig kvalitetstid med dem. En soft söndag med andra ord. I morgon blir det arbete i verkstaden för att skapa lite smycken. Kommer bli en bra dag.

Kram på er.


Party-outfit


Dags att gå till jobbet om en stund. Eftersom jag ska till personalfest på Palace nästan direkt efter jobbet så får jag fixa min outfit inför kvällen redan nu. Så här blir den:

Party-outfit

Ha nu en härlig lördag!



Linssoppa


Dagens lunch blev linssoppa. En av de godaste soppor jag har smakat. Dessutom är den både nyttig och billig, så här får ni receptet:

Ingredienser
5 dl vatten
1 gul lök
1 msk olivolja
1 dl röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl krossade tomater
1 stor morot
1 tsk starkt paprikapulver eller cayennepeppar
1 ask frysta franska örter
Salt
Peppar

Linssoppa

Gör så här
Skala löken och finhacka den. Fräs i kastrull i oljan tills den blivit mjuk. Riv moroten under tiden. Tillsätt vatten, buljongtärning, linser, tomater, riven morot och paprikapulvret. Koka tills linserna är klara. De ska vara mjuka och det tar ca 10 minuter. Häll i de franska örterna (Provençale står det på asken), salta och peppra efter smak. Mixa hela soppan så att den blir slät. Smaka av och lägg eventuellt till mer av någon av kryddorna.

Servera gärna med lite avocado, kokt ägg eller nötter som gästerna får lägga i soppan själva.

Njut!


Som ett spöke


Jag gjorde nog av med energi för två dagar i onsdags. Igår var jag nämligen så trött att jag inte förstod vad som hände. Halva dagen var jag som ett spöke. Efter ett besök hos föräldrarna som var lediga under dagen började jag piggna till. Tur det för på kvällen väntade fika med Lina. Scones på Fröken Olsson blev det för oss och sen en promenad i stan. Mycket mycket trevligt. När jag var på väg hem så tyckte systra mi att vi skulle ta en kvällspromenad. Sagt och gjort. Vi har tagit en del promenader nu det senaste så vi har fått en liten runda som vi brukar gå. Tar ca 35 minuter, en lagom tur på kvällen.

Var en sväng på Allum under dagen med. Behövde ett par nya tights, så det blev ett par sådana och ett fint somrigt nagellack. Nu när jag inte har så mycket pengar (är mellan studiepengar och lön) så är det bara sånt smått jag kan få unna mig. Men det är alltid något :)


Småköp som man blir glad av


Eufori


Jag känner mig yr. Det har hänt så mycket idag. Det är bestämt att jag ska på anställningsintervju till NK saluhall i Stockholm. Tre guldsmeder har hört av sig till mig och vill träffas, varav den ena upplyste mig om att jag är berättigad till en medalj och en prispeng för att jag fick ett bra betyg på mitt gesällprov i Köpenhamn. Det är inte klokt. Allt händer på en gång.

Var på Friskis & svettis och tränade nyss också. Det visade sig att den ledaren som skulle ha passet var sjuk så då blev det min favoritledare som hoppade in. Lotta heter hon. Det finns inget annat pass som får mig att kämpa lika mycket. Grym musik och roliga rörelser. Det är underbart. Fick reda på att hon ska ha pass regelbundet i sommar och i höst. Jättekul, men då kommer jag antagligen bo i Stockholm. Får passa på när jag är här och hälsar på. Nu är det snart dags att gå till Ica och jobba, hoppas jag inte svimmar på vägen. Känner mig verkligen euforisk.


Träning på Friskis & svettis


Jobbsökeri


Idag var det egentligen meningen att jag skulle träna efter jobbet, men jag fick magknip och gick hem och vilade. Istället blir det en promenad och meditering med min kära syster, så får det bli ett träningspass i morgon innan jobbet.

Har varit duktig och postat en hög med ansökningar till olika guldsmeder idag. Och fler kommer det bli i dagarna. För er som inte vet så ska jag alltså lämna Göteborg ett tag och flytta till Stockholm. Därför är det endast i Stockholmsområdet jag söker guldsmedsjobb. Det vore så härligt att få sitt första jobb i det jag är utbildad till. Ska faktiskt förbi ett ställe och presentera mig nästa gång jag är i huvudstaden. Mycket bra. Har också varit i kontakt med några olika Ica-butiker för att åtminstone få ett extrajobb och det verkar som att jag har ett ställe som är intresserade. Hoppas hoppas :)

Håll tummarna för mig och ta hand om varandra ♥


Produktiv dag


Idag har jag besökt verkstaden och fått gjort lite bra smyckesarbete. Har beställning på tre par örhängen, fick gjort färdigt ett par och påbörjat det andra paret. Märker verkligen hur mycket jag tycker om mitt yrke när jag väl får vara där. Det peppar mig ännu mer att hitta ett jobb snart. Som jag ska ligga i nu. På lunchen vandrade jag hem till Camilla och fick klämt in lite kompistid med henne. Det var längesedan vi sågs så det behövdes verkligen. Här kommer lite bilder från dagens arbete.

Arbetet i verkstaden

Fick också levererat ett smycke idag. En bekant köpte armbandet Virrvarr till sin fru som fyller år. Mycket bra beslut tyckte jag. Så tänk på det alla killar, om ni inte kommer på bra presenter så tycker de flesta tjejer om smycken. Och ett handgjort smycke som i princip ingen annan har brukar vara extra uppskattat. Tro mig.
Njuter för tillfället också av mina nyplockade vitsippor som står i sina små vaser på bordet. Det kan aldrig bli för mycket vår i mitt hem :)

Armbandet Virrvarr och fina vitsippor


Veckan som kommer


Den här veckan blir nog en riktigt bra vecka. Ska göra lite allt möjligt men bland annat det här:

- Leverera ett armband
- Arbeta med örhängen i verkstaden
-Träna
- Söka mer jobb
- Jobba på Ica men vara lite mer ledig än förra veckan
- Meditera med syster
- Gå på personalfest i helgen

Mer lär det bli men än så länge är det vad som är planerat och det känner jag mig nöjd med. Har höga förhoppningar, och visst blir det aldrig bättre än vad man gör det? Hoppas er vecka också blir fin. Kom ihåg att le :)


Härliga lördag


Jag och syster hade en ritkigt härlig kväll igår. Vi grillade en fläskfilé (utmärkt resultat) till middag. Till efterrätt tog vi min nybakta ananaspaj med vaniljglass till. Riktigt mumsigt. Självklart blev det också några glas vin. Mycket bättre kan man inte ha det en lördagkväll tycker jag. Promenerade hem alldeles nyss i det härliga vårvädret. Solen skiner och vitsipporna bildade vita hav längs min väg. Man blir så lycklig i själen. Om en liten stund ska jag hem till syster och få min första lektion i meditaion. Hoppas ni har haft en bra helg :)

Ananaspaj och annat gott med syster
Ananaspajen, jag i nya halsbandet, jag & min kära syster när hon var hos mig i Köpenhamn.


Agatcollier


Har haft en lugn lördag och sov verkligen mycket längre än jag brukar. Blev riktigt förvånad när jag vaknade kl 10 och ändå var supertrött. Idag har jag äntligen fått stimulera min kreativa ådra en smula. Trädde mina stora fina agater på tråd så att jag kan använda dem. Till kvällen ska jag och min kära syster ha grillkväll hos mina föräldrar eftersom hon är kattvakt där. Så nu ska jag sätta igång och göra efterrätten. Ananaspaj!


Collier av stora agater