Dagens tips!

 
Här kommer ett jättebra tips till er som vill beställa era julkort eller kalendrar på nätet. Fram till och med 3 december så får man 35% rabatt på optimalprint.se om man anger koden 35jul. Jag har precis beställt våra julkort där. Det finns jättemycket fint att välja på och man kan designa själv också. På samma ställe beställde vi inbjudningarna till Oscars dop i våras och de blev vi jättenöjda med :)

Oscar 11 månader

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Idag är det Oscars 11månaders dag. Som den lille pojken växer. Nu kan han se mig komma gående på gatan när jag kommer hem från jobbet och känna igen mig och bli glad. När han och pappa Johan öppnar dörren för mig så möts man av ett leende och ett litet tjut. Som så många andra gånger: hjärtat smälter.
 
Det går fort nu. En leksak kan vara en favorit i några dagar och sedan gäller något annat. Och då menar jag verkligen FAVORIT. Den ska följa med överallt och ibland somnar han med den i sitt grepp. Den första leksaken som var en riktig favvis var en grön rund kloss med ett hål i mitten. Det är en del av en stapelbar clown egentligen. Näst på tur var en ask i plast som följer med när man köper nappar. Båda är fortfarande populära men har svalnat lite åtminstone.
 
I natt sover Oscar hos sin farmor. Jag och Johan skulle egentligen på dejt med italiensk after work och bio. Men jag har varit magsjuk i några dagar nu så det där med mat är jag inte så sugen på trots att jag nu är så gott som frisk igen. Men bio blir det, den nya Hunger Games. 
 
Nu när Oscar är hemma med Johan om dagarna så har han blivit ganska pappig. Jag kan vara populär i ungefär en halvtimma när jag kommit hem från jobbet men sen kryps det hela tiden dit pappa är. Gulligt :)
 
Den åttonde tanden har brutit igenom. Det hände för bara någon dag sedan, så nu har han alltså fyra uppe och fyra nere.
 
Idag bar jag upp en liten röd leksaksspis från garaget och placerade i Oscars rum. Vi har tänkt göra det ett tag men nu blev det av. Det ska bli roligt att se om Oscar tycker om den.
 
Oscar sover fortfarande i vår säng från det att vi har gått och lagt oss. Det är så mysigt men jag önskar att han ville sova någon natt i sin egen säng också. Speciellt nu när jag har varit sjuk så hade det varit passande. Men men, det kommer när det kommer.
 
I överlag så är vår lille son en glad liten fis som blir bättre och bättre på att leka själv men samtidigt tycker det är kul att komma hem till kompisar och leka.

Närbild

 
Närbild tagen på Oscar av Ludvig 2 år. Så härlig bild :)
 
Bilden togs igår när vi var på fika och play date. Oscar hittade massa nya roliga leksaker hos Ludvig. Den här rosa bandybollen blev en stor favorit. I huvud taget verkar Oscar gilla bollar just nu. Kanske får han bättre bollsinne än både sin mor och far. Fast det krävs ju inte så mycket för att det ska bli så ;)

Dags för julklappar


Igår började jag knåpa ihop familjens önskelista inför jul. Den är inte färdig än, utan kommer med största sannolikhet uppdateras inom kort. Men det här är åtminstone en start för er som redan vill börja planera. Själv har jag redan köpt en julklapp. Till vem tänker jag inte berätta ;)
 
Kanske kan vår önskelista också vara tips för andra familjer om man har svårt att komma på grejer att önska sig. Inspiration på något vis. Till en början var det svårt att komma på grejer till Oscar, men sen började jag surfa på Lekmer och då hittade jag massa grejer som säkert skulle vara kul. Vill man inte handla just där så går det säkert att hitta grejerna i leksaksbutiker också :)

Smycketips

Bilder lånade från jennylinde.se
 
Helt plötsligt kom jag att tänka på en tjej som jag träffade då jag hade praktik som guldsmed i Göteborg. Hon hade varit lärling på samma plats men arbetade nu med eget företag och kom förbi lite då och då för att låna större maskiner. Jenny Linde heter hon, jag är imponerad över mig själv att jag kom ihåg efternamnet det var ju så längesedan jag träffade henne nu. Hon gör vackra smycken i både silver och guld. Kika gärna in på hennes hemsida jennylinde.se.
 
Nu när jag inte gör några egna smycken så tycker jag det är roligt att tipsa om andra duktiga tjejer och killar. Alla behöver en extra knuff. Och nu när julen närmar sig så är det här även ett bra julklappstips. Jag hoppas att det går bra för Jenny, hon är väldigt driftig. Min favorit är nog örhängena av hon och han :)

Nu börjar julen!

iPhone 5s + skärmdumpar
 
Igår bestämde jag att nu börjar julen för mig. Jag kan inte hålla mig längre! Och varför ska jag vänta egentligen? Man vet ju att det alltid blir lite stressigt på slutet så det är lika bra att börja njuta redan nu. Och om jag är riktigt duktig kanske till och med börja förbereda det som går. Köttbullar kan man göra när som helst och lägga i frysen. Chokladkolor håller sig också bra.
 
Två mornar i rad har jag lyssnat på julig musik på vägen till jobbet. Sarah Dawn Finer och Michael Bublé. Igår testade jag att pyssla ihop snöflingor efter en beskrivning som jag hittade hos Made by Mary. De blir jättefina och jag har fått massa beröm för dem. Enkla också, du behöver bara papper, sax och lim.
 
Min käre man hade nog snappat upp att jag är julsugen för när jag kom hem igår så hade han köpt lussekatter och glögg. M-m-mmmmm! Perfekt timing. Han är bäst min man :)

Veckans fika

iPhone 5s
 
Arbetskamraterna flockas!
 
iPhone 5s
 
Yummy! Veckans torsdagsfika fixades av ekonomiavdelningen. En god bärpaj och en ännu godare kärleksmumskaka från ett kafé på Hornsgatan. Precis vad jag behövde idag. Har haft huvudvärk halva dagen. Nu är den äntligen över, väskorna är packade och jag ser på Hem till gården innan sängen kallar :)
 

Lunch i lugn och ro

iPhone 5s

Så här kan det se ut vid lunch nu när jag har börjat jobba igen. Lugn och ro och tidning. Fantastiskt skönt. Så härligt att jag glömmer av att promenera på lunchen som jag borde göra lite oftare. 

Bilden är från i måndags och då fick jag inkokt lax efter recept av Per Morberg. Min nya favoriträtt! Så fantastiskt gott, ni måste prova.

Ikväll ska jag gå på träningspass för första gången sedan jag blev gravid. Spännande!


Boostar med ingefära

Bild lånad från kurera.se
 
I helgen har jag haft ont i halsen, känt mig allmänt svag och en gnutta snorig. Kanske är det att jag har börjat åka mer kollektivt och stöter på mer folk än när jag var mammaledig. Så i morse tog jag en bit ingefära från frysen och tog med till jobbet. Jag skar sedan ner några ordentliga skivor av den i mitt förmiddagste. Starkt och gott!
 
Ingefära är bra för magen, så som illamående, gaser och magsår. Och med tanke på att immunförsvaret sitter i magen och att ingefära har hög halt antioxidanter så är den bra i förkylningstider. Också mot ledbesvär är den bra och har en avgiftande effekt.
 
Det finns tydligen ett kinesiskt ordspråk som lyder:
"Äter man ett stycke ingefära varje morgon får apotekaren dö av hunger"
 
Lite brutalt kanske men det är säkert inte ett jättenytt ordspråk :)

Mer Oscar 10 månader

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Jag såg nu när jag gick tillbaka i arkivet att jag aldrig gjorde ett till inlägg när Oscar var nio månader med längd, vikt osv som utlovat. Typiskt va, men ännu större anledning att komma ihåg det den här gången.
 
Det hade faktiskt inte hänt jättemycket med Oscas siffror sedan sist vi var på BVC. Han gick från 10,12 kg till 10,28 kg och 73 cm till 74,5 cm. Det är väl kanske så att det börjar plana ut nu och att de riktigt stora hoppen är förbi. Eller så kanske det kommer någon till period igen som är så. Vi får se.
 
För ungefär en månad sedan slutade jag amma. Det är skönt, speciellt som jag började jobba igen för en vecka sedan. Och ska jag vara ärlig så tror jag inte att Oscar var så nöjd de sista veckorna jag ammade. Han verkade mest bli frustrerad. Ungefär två veckor efter att jag hade slutat så fick jag lite mjölkstockning. Så då var det nog inte så mycket kvar tänker jag eftersom det tog sådan tid för den att komma.
 
Sedan sist har Oscar också fått fyra (!) tänder i överkäken. Det var inte en rolig period, stackaren hade nog väldigt ont och var samtidigt förkyld. Men sedan ett par veckor tillbaka har det varit mycket bättre till att precis ha blivit lite grinigare igen. Vi misstänker en tand till. Han är dessutom förkyld igen och det var han ju sist också. Hänger det ihop kanske? Man har ju hört om feber och dålig mage i samband med tänder men på Oscar verkar det mest komma snor varje gång. Nåja, vi får väl se om det bryter igenom något snart. 
 
Oscar blir stadigare och stadigare när han står. Jag tänker att han vilken dag som helst kommer kunna ställa sig upp. Men gå har han inte alls blivit intresserad av än. Jo, längs med möbler såklart. Han ser något han vill till och sätter fart. Det kanske är dags att introducera gåvagnen lite mer. Måste bara hitta någon bra tyngd att lägga i. Vi har två stycken och båda är så knepigt formade att det är svårt att hitta bra böcker... Kanske en påse mjöl blir bra.
 
Och just det, nu har äntligen Oscar fått kläm på det här med att dricka vatten. Det kom i samband med att jag gav honom smörgås till mellis. Det blev nog lite torrt, haha.

Vi har börjat på babysim 2 nu också. Himla kul att se honom utvecklas. Igår var han så så duktig på att sparka med benen när han ville framåt :)

Gullunge på bilden ovan, han lade sig några sekunder och vilade mot dammsugaren när jag tog bilden :)

Presenter till Oscars pappa

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Idag har det varit fars dag och då förtjänar man en liten present eller två :)
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Oscars pappa fick dessa muggar från Personligt porslin och en shower gel från Rituals i morse på sängen. Jag tror han blev nöjd. Egentligen skulle det bara varit en mugg men nu blev det så turligt två så då kan den ena få följa med honom till jobbet om några månader. Det kom pappa Johan själv på och det var himla bra tänkt tyckte jag för jag hade inte en tanke på det när jag hjälpte Oscar att beställa.
 
Min egen pappa har jag tyvärr inte kunnat träffa idag eftersom han är 50 mil bort. Men ett samtal blev det och jag får passa på att fira lite mer nästa helg när vi åker dit och hälsar på :)

Imorgon är det alla pappors dag

iPhone 5s

Imorgon är det fars dag. Det är ju en väldigt fin dag, men pappan i den här lilla familjen var inte helt nöjd och undrade precis:

"Vet du vad det är för dag imorgon?"
"Det är söndag. Och vi ska på babysim"
Sen kunde jag inte låta bli att le stort.
"Och så är det ju alla pappors dag!"
"Ja, men varför firar vi inte fars afton då? Och annandag far är det ju på måndag också.."

Hahahahaha... Jag tyckte det var väldigt fyndigt och sött :)

Gustav II Adolf

iPhone 5s

Idag är det Gustav II Adolfs dag och eftersom fredagsfikat på jobbet har förvandlats till torsdagsfika under tiden som jag var mammaledig så blev det lyxfika idag. Inte alls så dumt. För er som har fredagsfika imorgon så kanske det bjuds på en kladdig kaka? Då är det nämligen kladdkakans dag.

Förresten, mitt vänstra öga har börjat rycka. Då och då genom hela dagarna sedan i måndags. Det börjar bli lite jobbigt nu. Kanske en chock för kroppen att börja arbeta igen. Vad tror ni?


Hur det känns att jobba

iPhone 5s

Så hur känns det att jobba då efter en halv veckas jobb? 

Det känns fortfarande bra. Faktum är att det känns precis som innan jag var mammaledig. Det är som om jag har varit på två veckors semester ungefär. Visst, det är lite nya rutiner och liknande som gör att det märks att jag varit borta ett tag. Men själva känslan att vara här är precis den samma som innan. Det enda är att jag har blivit bättre på att hålla energin uppe när jag kommer hem efter en arbetsdag. Sonen gör att jag vill vara pigg, glad och leka en stund innan det är dags för honom att sova. Härlig, härlig känsla! :) 


Back to work

iPhone 5s

Nu har jag gjort min första arbetsdag! Den gick megasnabbt. Jag har storstädat min arbetsbänk (det behövdes!), gått igenom alla mail som jag struntat i att läsa och efter lunchen började jag på ett projekt som legat i vila medan jag varit mammaledig pga tidsbrist. Resten av veckan kommer fortsätta i projektväg. Först nästa vecka börjar jag arbeta med händerna igen. Då blir det halvtid reparationer och halvtid projekt. Skönt med mjukstart :)

Jag har knappt hunnit sakna mina grabbar där hemma men nu kan jag inte komma hem fort nog!!