Rengöra sminkborstar

 
 
Vet ni vad jag har tänkt på det senaste? Att jag ALDRIG har rengjort mina sminkborstar. Det är ju hemskt när man tänker efter! Tänk så mycket bakterier och hudavlagringar som döljer sig där efter X antal års användande. Nu hade det till och med gått så långt att det på min foundation-borste satt små flagor av foundation. Ni kan ju tänka er hur resultatet blev i ansiktet. Jo, istället för att bli en jämn yta så blev det små spår i panna och på kind som jag behövde borsta åt flera håll för att få ett fint resultat. Men inte längre!
 
I söndags tog jag tag i det och tvättade alla fyra borstar! Hallelujah :)
 
Så här gjorde jag:
1. Rengör borstarna med schampo och gärna balsam (jag tog det jag hade hemma)
2. Skölj noggrant och pressa försiktigt ut vattnet.
3. Forma borstarna med hjälp av fingrarna.
4. Lägg dem platt och låt torka.
 
Nu känns borstarna faktiskt som nya. Lena och mjuka. Tydligen ska man tvätta sina borstar en gång i veckan. Jag tänker att jag kan vara nöjd om det blir en gång i månaden.
 
 
 
 
Bilder: Canon G16

Shopping inför höst och vinter

 
 
Nu har det blivit hög tid att komplettera Oscars garderob inför höst och vinter. Han har vuxit ur båda sina regnställ och de fodrade gummistövlarna. Som tur är passar det fodrade regnstället från Didriksons ännu en säsong. Grabben behövde också lite fler par kalsoner, en mössa och ett par jeans. Nu tror jag att det bara är en vinteroverall som saknas. Jag kollade lite på Tradera tidigare idag och har hittat några alternativ som känns intressanta. Jo, ett par vinterkängor behövs också såklart men det köper jag nog nya i år.
 
Så grejerna på bilden ovan har nu levererats hem till oss. Ellos har 25 % rabatt på barnkläder just nu (gäller till 2016-08-28). Hett tips om ni är några där ute som fortfarande behöver komplettera. De växer ju så snabbt de små rackarna att en rabatt är väldigt välkommen när det ska beställas en ny hög kläder. Ange koden 345409 i kassan så dras 25 % av på ordern. Gäller dock inte redan nedsatta varor.
 
 
Bilder lånade från Ellos.se
Inlägg i samarbete med Ellos.se

Lånekläder

I söndags när vi var på kalas hos Ludvig fick vi med oss en kasse fina men urvuxna kläder som kommer passa Oscar perfekt ett tag framöver. Det var t-shirts, långärmat, kalsonger, badbyxor, mysbyxor, jeans och shorts. Verkligen kanon! Så kläder kommer vi inte behöva köpa på ett tag :)

Bilder: iPhone 6s


Ludvigs 4års kalas

 
 
I söndags var vi på kalas hos Johans gudbarn Ludvig som fyllde 4 år. Vilket mysigt kalas hans föräldrar hade ordnat! Temat var en av födelsedagsbarnets favoriter, nämligen Frost. Det bjöds på både lunch och tårta och han fick massor av presenter. Precis som det ska vara såklart. 
 
 
 
 
Av oss fick födelsedagsbarnet prinsessan från Modig och...
 
 
 
En låda med kinetisk sand och tillbehör. Hoppas den är rolig att leka med :)
 
 
 
Oscar med sin gudfar :)
 
 
 
Såå gulligt med barnbord, det gick superbra för barnen att äta där.
 
 
 
Det bjöds på Pulled pork med tillbehör och korv med bröd till lunch. Genialiskt och jättegott tycker jag. De är så duktiga på att komma på bra mat att bjuda större sällskap på. På ett annat av Ludvigs kalas fick vi Chili con carne.
 
 
 
Oscar glufsade glatt i sig två korvar. Nom nom...
 
 
 
Jag glufsade glatt i mig Pulled pork i hamburgerbröd och mjuk tortilla tub. Väldigt gott och smart mat att bjuda på när man har många gäster.
 
 
 
Såklart blev det hemmagjord Frost-tårta till efterrätt. Födelsedagsbarnet hade önskat tårta med choklad, choklad och choklad. Behöver jag säga att den var mastig? Men väldigt god. Det var bland annat chokladbollsfyllning i... 
 
 
 
 
Sång och blåsa ut ljusen. Nu är jag sugen på att börja planera Oscars kalas. Det gäller att göra det i tid eftersom det är precis efter jul. Förbereda så mycket det bara går för det är ju inte den piggaste tiden på året om man säger så... :)

Mål för 2016 - uppdatering

 
 
Jag kom på att jag måste fundera lite över mina mål för 2016 och hur det har gått med dem. Om ni inte minns (det gör jag knappt själv) så såg de ut så här:
 
 
Bloggen - Minst två inlägg i veckan. Helst vill jag göra fler (det är ju kul!) men jag vet att vissa perioder är det svårt att få till så två känns lagom.
Än så länge har jag godkänt på två inlägg i veckan. Eventuellt har det varit någon period med lite färre men i stort har jag haft en bra bloggperiod från årsskiftet!
 
Träning - Minst ett pass på gymmet/vecka. Här vill jag egentligen att det ska stå två men jag tänker inte pressa mig till det just nu.
Det här målet har inte alls gått som jag velat hittills. Jag har varit sjuk många gånger under våren till och med nu under sommaren har jag varit förkyld men också slö. Men nu har jag äntligen kommit igång på gymmen igen. I fredags var jag på gymmet hemma i Segeltorp eftersom vi fortfarande hade semester då och imorse var jag på Rosa skrot här i stan. Jag har dessutom fyndat nya träningskläder på röhnisch.se så det var ju kanonkul att få inviga dem.
 
Familj - Ringa min familj och vänner som bor 50 mil bort lite mer. Vara mer tålmodig med Oscar. Jag har ett ganska stort tålamod i vanliga fall men den senaste tiden har han verkligen testat mina gränser och jag kan bli så ruskigt arg. Komma ihåg att vara kärleksfull mot min man. Väldigt viktigt.
Alla dessa tre punkter har det blivit si och så med. Jag har ringt familjen spontant några gånger men mer måste det bli. Men vi hörs nästan varje dag på Viber i alla fall. Tålamodet med Oscar har periodvis varit bättre men också sämre. Han fortsätter att testa gränser för fullt. Jag tycker nog att jag har kommit ihåg att vara lite mer kärleksfull mot min man. Speciellt nu under semestern. Det är så lätt att vardagen bara rullar på och man glömmer de små detaljerna i en relation som betyder så mycket.
 
Resa - Minst en flygresa till varmare land med min lilla familj. Ju förr desto bättre. Just nu suktar jag efter sol och värme! Fyra av bilderna ovan är från ett resorthotell med all inclusive på Fuerteventura som vi har fastnat för. De verkar ha mycket kul för barnen vilket faktiskt känns viktigast av allt just nu när vi väljer hotell. Jag känner att utflykter inte är så viktigt den här gången. Om det mesta finns på hotellet så kan jag tänka mig att bara ta det lugnt vid poolen, leka på lekplats, läsa bok i skuggan, äta på hotellets restauranger, osv. Med andra ord: BARA ta det lugnt, INGEN stress!
Vi åkte till Fuerteventura och hotellet jag skrev om ovan. Det var en helt okej resa i mina ögon. Lite kallt de första dagarna och blåsigt genom hela veckan. Men det visste vi att det skulle vara på Fuerteventura. Hotellet var perfekt för Oscar. Han älskade lekplatsen. Såklart blev det en del raseriutbrott också men det är ju samma som hemma. Jag hade inte förväntat mig något annat egentligen. Jag och Johan fick några riktigt mysiga stunder för oss själva när Oscar sov även om vi inte var riktigt så pigga som man kanske skulle önskat. Nu är jag faktiskt sugen på att åka iväg igen. Jag skulle vilja hyra ett hus på Sicilien i höst men det kan nog bli svårt att få till. Vår höst är redan ganska fullbokad.

Uppsala och Rålis

 

 

 

Hej på er!
Nu är det sista skälvande semesterdagarna för oss. Johan har precis byggt ihop en lekstuga till Oscar som levererades i förmiddags. Jättekul! :)

Igår var det utflykt för hela slanten. Vi började med att åka till Uppsala efter att vi visat nya städerskan till rätta. När vi kom fram började det regna så vi passade på att ta en tidig fika på Ofvandahls konditori. Tre sorters bullar blev det. Vi tyckte nog alla tre att det var en finfin start på dagen.

 

 

 
 
 
 

 

När vi fikat färdigt hade det slutat regna och vi promenerade till Pelle Svanslös lekplats som var anledningen att vi åkte till Uppsala. Jättefin lekpark där Oscar genast hittade till gungan och sedan den runda cykeln som också den blev en favorit. Rekommenderas absolut att besöka Pelle Svanslös lekplats.

På vägen till lekplatsen gick vi förbi Domkyrkan. Om några år när Oscar är äldre går vi nog in och tittar. Det funkar inte riktigt nu ;)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lunch åt vi på Åkanten som ligger precis som det låter. Vid Fyrisån. Min kollega som är Uppsalabo tipsade oss. God mat och fint läge.

 

 

 
 
 
 
 

 

Vi gick till bilen, styrde hemåt, gjorde pastasallad och åkte vidare till stan och Rålis parklek. Där träffade vi tre andra familjer med barn i ungefär samma ålder som Oscar.

Det blev inte så mycket bilder men vi började med två timmars lek för att sedan sätta oss ner på bänkar under tak och åt vår middag. Det var tur att vi hade den platsen för mitt i ätandet började det regna och hagla!

 

 

 
 
 
 
 
 

Vädret avskräckte inte Oscar minsann. Tvärtom. Han älskar att vara ute i regnet! Vilken tur att pappan var tålmodig och hakade på när grabben ville gunga.

Dagen avslutades med att de busiga barnen hoppade och sprang genom vattenpölarna. Utan gummistövlar och regnställ. Vi föräldrar försökte lite lätt säga att det inte var någon bra idé men eftersom de skrattade och hade så roligt ihop gav vi upp ganska snabbt :)

Bra dag!


Bilder: iPhone 6s


Nyklippt hår

 

 

 

Imorse ringde jag frisören i hopp om att det skulle finnas tid för mig idag. Jag har länge varit ganska trött på mitt långa, slitna barr. Det var dessutom allt för längesedan jag klippte mig så det var välbehövligt. Och det fanns en tid! Skönt att passa på medan vi fortfarande har semester. Då kunde jag ju ta den tiden som fanns. På måndag börjar vardagen igen och då blir det genast svårare att få till.

Håret blev ganska mycket kortare och lite ljusare. Väldigt nöjd!

 

 

 
 

Bilder: iPhone 6s