Mors dag 2017

 
 
Det här året fick jag fira både mig själv och min egen mamma på mors dag. Mina föräldrar var på besök i helgen så i söndags fikade vi ute i den varma skuggan på glass och frukt. En storfavorit hos mig!
 
 
 
 
Jag och mami
 
 
Jag och sonen
 
 
 Oscar fick vatten i sin hink. Han sa att han ville "plumsa" med stenarna :)
 
Tidigare samma dag åkte jag och min mamma till Plantagen för att handla blommor till verandan. Det har blivit lite av en tradition för mig de senaste åren att jag åker dit själv på mors dag. Det är härligt att strosa runt och köpa det som ska sättas i krukor inför sommaren. Vad mysigt att få göra det med mamma i år. Perfekt med smakråd också!
 
Vi planterade alla blommor i stekhet sol och det blev väldigt mysigt. Rosa hängpelargoner till balkonglådorna, en tomatplanta med färdiga tomater, vita trädgårds Verbena till amplarna, en kärlekspelargon till lilla bordet utanför uthyrningsdelen och lite annat smått och gott till övriga krukor på verandan. Lite senare måste jag nog uppdatera växtligheten på altanen också. Jag har sett en fin buxbom på stam som jag skulle vilja köpa.
 
Och sist men inte minst. Jag fick ett jättefint blombud med praliner av Oscar (och Johan). En så såå fin rosa bukett som doftade ljuvligt. Pralinerna hade smak av jordgubb och rabarber. Jättegott! Det blev inte av att jag tog några bilder. Ska försöka fixa det ikväll.
 
 
Bilder: Canon G16

Spaning på ny klocka

 
Jag har nyligen börjat använda klocka igen efter mååånga års uppehåll. Jag köpte en fin Efva Attling klocka i vitt och silver i höstas men nu när jag har börjat använda lite mer smycken i guld så skulle jag gärna vilja ha en klocka som passar lite bättre till de smyckena. Jag tänker mig någon av ovan. 
 
Jag har länge spanat på klockor från danska Bering och nu börjar jag äntligen landa i vad jag vill ha. Älskar den där sortens armband. Nu måste jag bara ta mig till en återförsäljare för att se färgerna och storlek på riktigt. Kan hända att de i guldfärg känns för gula för min smak och då kan rosé passa bättre. Vill också att en ny klocka ska vara lite mindre än den jag har nu. Jag tycker om att dessa är ganska rena i formen. De är inte för pråliga men har små Swarovski kristaller som dekoration istället för siffror. Det tycker jag är fint.
 
 
Bilder lånade från Beringtime.com

Pyjamasshopping

 
 
Idag hade jag lite tid över och passade på att uppdatera pyjamasgarderoben. Jag har länge tänkt göra det. I vintras fick jag en fin pyjamas från Johans mamma i födelsedagspresent men nu när värmen har kommit med besked så kände jag att det var dags att köpa något lättare att sova i. Det blev ett par shorts med ett linne till och ett ljusrosa nattlinne. Jag springer fortfarande upp till Oscar en del om nätterna så det är verkligen skönt att ha något på sig om natten.
 
 
 
 
Jag tycker att Hunkemöller har jättemycket fint och personalen i Liljeholmens galleria var väldigt trevliga och hjälpsamma. Dit vill jag gå igen. Och om man inte orkar/hinner besöka en butik så har de jättestort utbud på nätet, Hunkemoller.se
 
 
Bilder: Canon G16

På roadtrip

 
 
 

Vi är på väg till släktträff i Tanumshede. Johans farmor fyller 90 år i år och har bjudit dit oss den här helgen. Vi sitter fortfarande i bilen efter ett längre stopp med lunch och kultur i Kristinehamn. Men om knappt en timma är vi framme vid Tanums gästgiveri.

 

 
 
 

Vi slöt upp med Johans syster och familj i Kristinehamn. Lunchen blev på Lev vackert. En inredningsbutik och kafé i ett. Sen åkte vi vidare till Picassoskulpturen och barnen kastade sten i vattnet. Det är väldigt fint, vackert och harmoniskt i Kristinehamn tycker jag.

 
 
Bilder: iPhone 6s

Två dagars vab

 
 
 

Jag och lilleman har varit hemma i två dagar. Han har varit hostig och snorig ett tag men nu blev plötsligt hostan värre. Stackarn har till och med hostat så mycket att han har spytt. Så i onsdags var vi bara hemma och tog det lugnt. Vädret var ganska tråkig och enda luften vi fick var när vi gick ut på verandan och blåste såpbubblor. Istället målade vi med vattenfärger och åt pannkakor.

 
 
 
 

Igår däremot tog vi oss till en lekplats och handlade lite i Fruängen. Vilket väder! Högsommarvärmen slog helt plötsligt till. Superhärligt och Oscar sa "vilken härlig dag mamma". Vi klättrade högst upp i en klätterställning och stannade där uppe en stund. Mysiga dagar :)

 

 
 

Bilder: iPhone 6s


Lördag

 
 
Lördag blev också en trevlig dag. Vädret var kanon som ni ser på bilderna. När pappan var hemma bakis passade jag och Oscar på att gå ut och lufta oss lite till en lekplats i närheten. Vi sparkade boll, lekte med sand och gungade. Mysigt! Och så skönt att slippa ta på flera kilo kläder. Att jeans och en jacka räcker för Oscar att leka i är såå härligt tycker båda han och jag.
 
 
 
"Mamma jag vill titta vad de gör" sa Oscar när han såg att några äldre killar började spela boll.
 
 
Nygamla vagnen. Vi köpte en Brio Race sulky på Blocket för någon vecka sedan. Fräsch, billig och väldigt praktisk. Skönt att slippa lufthjul och punka! Saknar dock att framhjulen är svängbara men det är bara till att vänja sig.
 
 
 
 
Kvällen spenderade vi hos en av Johans kompisar och hans tjej. Vi fick en jättegod trerätters middag men åkte hem ganska tidigt för vi ville få Oscar i säng någorlunda i tid för att inte rubba hans rutin allt för mycket. Lillhjärtat somnade i bilen strax efter att vi hade lämnat parkeringen. 
 
 
 
Supergod sallad till förrätt med gratinerad chèvre och melon.
 
 
En kärleksfull Boeuf bourguignon med klyftpotatis till huvudrätt.
 
 
Och passionsfruktsmousse till dessert. Också den väldigt mumsig. Vem behöver gå på restaurang när man kan bli hembjuden på sånt här?!
 
Kvällens enda lilla blipp var när Oscar trodde att han inte skulle få någon efterrätt. Han såg när den förbereddes på köksbänken och såg bara fyra glas. Han sa direkt och flera gånger "mamma jag tror inte att jag får någon" och för varje gång han sa det blev han bara mer och mer ledsen. Det skar verkligen i mitt hjärta. Jag har aldrig sett honom så ledsen på det sättet förut. Men som tur var fanns hans glas i kylen och han fick en egen dessert. Puh.
 
Nästa gång bjuder vi hem till oss och då kan vi köra en senare kväll!
 
Bilder: iPhone 6s

Vårmarknad på Herrängens gård

 

Igår tog vi tre en promenad till Herrängens gård. De hade vårmarknad så vi tyckte att det skulle passa bra att få röra på oss lite och ta en fika. Bra kombination!

 
Vi kikade hos hantverkarna som sålde fina alster men det blev bara lite müsli som fick följa med oss hem. Den har jag köpt innan och är så himla god. Och müsli är verkligen något som går åt hemma hos oss så det var ett bra köp. Det fanns också fiskdamm för barnen men som tur var upptäckte aldrig Oscar det. Han har redan alldeles för mycket godis hemma från påsken och alla barnkalas det senaste. I lördags la vi fram allt hans godis på köksbordet och så fick han dela med sig till mig och Johan. Vi tog Ikeas smarta zip-påsar. Den ena skrev jag Oscar på och den andra mamma & pappa. Han är verkligen jätteduktig på att dela med sig av sitt godis. Det blev i princip lika mycket i båda påsar :)
 
Tillbaka till vårmarknaden. Vi ställde oss också i kö till ponnyridning men efter en stund bestämde sig Oscar att det var annat som han hellre ville göra. Typ klättra i träd och så. Det där med ponnyridning får vi testa en annan gång.
 
Då kör vi måndag igen! Jag rivstartar den här veckan med lite jobb följt av AW med kollegorna.
 
 
 
Bild: iPhone 6s

Chokladbollens dag

 
Så här glad kan man bli när man får äta chokladboll på en helt vanlig torsdag :)
 
Igår var det som bekant chokladbollens dag. Men. Det var jättenära att jag missade det. På bussen hem skickade min fina mamma en bild på hennes chokladbollsfika. Tankarna for i mitt huvud. Det vore roligt att fika lite på chokladbollar, vi missar oftast såna här temadagar i vår familj. Men jag kom på att vi inte hade tillräckligt med smör hemma för att göra egna. Vilken tur då att vi har ett superduperfint konditori precis där vi bor. De måste ju ha chokladbollar tänkte jag. Mycket riktigt, det hade de.
 
Jag hämtade Oscar och berättade att det är chokladbollens dag idag och att vi ska köpa med oss det hem. "Jippie!" fick jag till svar. Annars är vi noga med att Oscar inte ska äta sött om det inte är helg eller någon speciell tillställning, men ibland får man gå utanför ramarna tycker jag och igår gick det verkligen hem. Vi fikade till och med innan middag. Tokigt, hehe.
 
 
 
 
Bilder: Canon G16

Sommartankar

 
 
Idag är det 9:e maj och det är kallt som om det vore en mild vinterdag. Det har till och med kommit lite snö. Vinterjackan får alltså fortfarande vara med. Så just idag passar jag på att drömma mig bort till de fem veckors sommarsemester i juli och augusti. Här är några grejer jag vill hinna med, utan inbördes ordning såklart:
 
  • Läsa två böcker
  • Måla naglarna
  • Gå barfota i gräset på landet
  • Se Oscar springa omkring i sommarkläder
  • Dricka drinkar
  • Sitta på en uteservering med vänner
  • Äta massor med glass
  • Bada i hav och sjö
  • Gå på dejt med min man
  • Åka runt till roliga lekplatser
  • Fika på nya smultronställen
  • Grilla så mycket att jag tröttnar på grillad mat
  • Hyra ut vår lägenhet
  • Se vår trädgård bli färdig med gräs, plattor och staket
  • Fira midsommar med blommor i håret
  • Baka minst en gång i veckan
  • Blogga mer
  • Ha hemma-spa en gång i veckan
  • Bada bastu med min älskling de kalla dagarna
  • Plantera massor med blommor
  • Hitta på något kul med min syster
 
 
Bilder: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS från sommaren 2013 när Oscar låg i min mage

Soliga fredag

I förmiddags fikade jag och mina kollegor ute i solen. Första gången den här våren. Det var riktigt varmt och skönt trots att klockan bara var 10. Ingen av oss hade någon större lust att gå in igen...


Den här fredagen har varit fortsatt bra. Fick bra grejer gjorda på jobbet och jag passade på att göra lite shopping på lunchen. Present till Oscars kompis som har kalas imorgon och pysselmaterial som ska användas ikväll eller imorgon. Idag kommer nämligen en av Oscars kusiner (Johans och mitt gudbarn) och sover över. Det ska bli jättemysigt! Hoppas båda killarna är pysselsugna... det är jag :)

Nu sitter jag på tunnelbanan på väg hem för att hämta lilleman. Trevlig fredag!