Trött Oscar

iPhone 5s
 
Jag fick den här bilden av Johan i morse. Stackars liten. Han hade en jobbig natt och morgon så det är inte så konstigt att han blev trött på soffan. Det är nog återigen tänder som spökar och ska bryta igenom när som helst. Både jag och Johan har dessutom halsont så man kan tänka sig att kanske Oscar också har det eftersom han snorar. 
 
Varje gång han vaknade var han jättetörstig och klunkade massa vatten vilket gjorde att blöjan inte höll tätt i morse. Han ramlade ur vår säng när jag hade gått upp och blev jätteledsen. När han kom upp i min famn för tröst så kände jag plötsligt hur det rann vätska på både tröja och byxor. Det var bara att bära in honom i duschen och byta kläder på mig. Tur jag var uppe i god tid :)
 
Jag hoppas verkligen att Oscars dag bara har blivit bättre. Om en timme får jag åka hem till honom. I eftermiddag kommer också mina föräldrar och syster på besök över helgen. Jag har längtat länge. Vi tjejer ska på pralinkurs!

Snabbvisit

iPhone 5s
 
Min fina vän Sofia var på snabbvisit igår. En tidig jobbintervju gjorde att hon övernattade hos oss och sen sällskapade vi in till stan i hennes bil.
 
iPhone 5s
 
Efter intervjun sågs vi och lunchade på Love Food Café på Hornsgatan. Den här gången åt jag en Brisket Melt som var jättegod. Sen styrde hon kosan tillbaka mot Göteborg igen och så var det med det. Kort men väldigt trevligt och kul :)
 

Bikinis

Bilder lånade från H&M

Jag behöver verkligen en ny bikini till sommaren. Jag har gett upp om trekants-modellen och vill nu ha en med bygel och lite mer stöd. De på bilden tycker jag är rätt fina. Måste bara få tid och ork att gå till butik och prova. Jag är inte så sugen på att chansa och shoppa på nätet den här gången. Det vore så trist att bli besviken om det inte passar. 

Om någon har tips på bra bikini som sitter bra så tas det gärna emot :)

Rosa skrot

iPhone 5s
 
Jag har hittat det perfekta gymmet! I morse var jag där för andra gången.
 
 iPhone 5s
 
Bara tjejer får gå dit. Endast tjejer jobbar där. Färgerna rosa, guld och svart är återkommande i inredningen. Man får låna handduk. Schampo, balsam och duschcrème finns i duscharna. Allt känns lite extra lyxigt. Och det har jag kommit fram till. Om något känns lyxigt så gillar jag det skarpt. Det är precis vad den här trötta mamman behöver i vardagen. Dessutom att slippa släpa på handduk och produkter är guld värt.
 
Min känsla för träningen har ändrats totalt. Istället för att det ska kännas som ett nödvändigt ont så ser jag fram emot nästa träningstillfälle. Det blir min lilla stund att pyssla om mig själv. Att träna på morgonen funkar jättebra tycker jag. Det är tomt på gymmet och man kommer igång snabbare på jobbet efteråt. Någon dag ska jag testa att träna på lunchen också. Att slippa göra det efter jobbet är en stor lättnad för mig. Då är jag alltid trött, bangar lätt ur och vill mycket hellre hem till min lilla familj. Nu ska jag bara övertala dem om att öppna kl 06.00 istället för 06.30 ;)
 
Någon dag ska jag ta med kameran dit och fota lite snyggare bilder så ni får se.

Fästingtider

iPhone 5s
 
Igår fick Oscar sin första spruta mot TBE. Johan tog honom till ett vaccinationsställe med drop in i närheten av där vi bor. Lillgrabben hade tydligen inte sagt ett knyst då han fick sprutan. Så himla duktig. Titta vad stort plåstret ser ut på hans lilla lilla arm.
 
Hur gör ni med era små? Kommer de få sprutan? Vi har valt att ta den eftersom vi vet att vi kommer vara i riskområden i sommar. Dels på Åland som tydligen är värsta stället just när det kommer till fästingar. Sen har vi en hel del rådjur som vandrar omkring i vår trädgård och de släpar ju med sig de små otäcka insekterna. Så för att vi ska känna oss lite lugnare när Oscar härjar omkring utomhus i sommar så känns det bäst att vaccinera. Från 1 års ålder är det okej.

Mot Arlanda!

Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Nu åker vi till flygplatsen och hämtar upp pappan i familjen som har varit på långhelg i Berlin med ett gäng kompisar. Jag och Oscar längtar efter att få krama och pussa på honom.
 
Förresten! Vad härligt det är att kunna plocka in blommor från trädgården igen :)

Små lekkamrater

iPhone 5s

Vi kom precis hem från en playdate med några från föräldragruppen. Kladdkakemuffins, grädde och fruktsallad. Mums alltså! Jag tog med resterna från en tigerkaka som jag inte ville skulle bli gammal. Perfekt att bjuda på så att den blir uppäten :)

iPhone 5s

Det är så roligt att vi fortfarande har kontakt. Även om man inte ses jätteofta så blir det ändå lite nu och då. Grabbarna hade blivit så stora sedan vi sågs sist. Små pojkar som springer omkring. Oscar hittade en leksaksgitarr som blev favoriten. Jag har tänkt ett tag att vi borde köpa en sån faktiskt så det får det nog bli eftersom den var så uppskattad.

Nu är vi alltså hemma igen och har ätit middag. Sovdags för lilleman snart. Jag tänker spendera resten av kvällen i soffan med en chokladkaka och chailatte :)

Dinner for three

Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Hallå i stugorna! Jag var bara tvungen att kika in här ikväll. Fick så fina bilder på kvällens middag. Min man har lagat storkok på köttfärssås så att jag och Oscar ska klara oss medan Johan är i Berlin. Tallriken blev så vacker med alla färger och parmesan strödd över såsen. Italiensk mat i mitt hjärta säger jag bara.
 
Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Jag har nu äntligen fått mig en bit av pärontoscan som bakades igår kväll. Tillsammans med en klick vaniljglass slank den lätt ner i magen. Inte alls dumt! Och den mottogs fint på dagens fikabjudning också.
 
Och hörrni, visst är det härligt med ljuset? Tänk att det nu går att fota helt okej bilder efter jobbet. Det var ju inte längesedan det var för mörkt för det. Med lite redigering på det så är då jag nöjd med resultatet!
 
Sov nu så gott, jag ska alldeles strax dimpa ner i sängen för att vila inför veckans sista arbetsdag :)

Pärontosca

Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Igår kväll blev det måndagsbakning. Det är inte ofta jag bakar på en måndag måste jag säga. Men nu hade jag en fin ursäkt. Min man får fikabesök idag. Han är ju pappaledig och passar på att ha sin mamma, mormor och morfar på besök. Kul för honom att bjuda på något hembakt och roligt för mig att få baka. Hoppas bara kakan smakar bra nu också. Jag ville ta en bit och smaka igår men det fick jag inte.
Här kommer receptet som jag har hittat hos Bakverk & fikastunder:
 

150 g mjukt smör

0,5 dl socker

3,5 dl mjöl

1 äggula

Tryck ihop alla ingredienser till en deg och tryck ut i en pajform.

 

1 stor burk konserverade päron

Låt päronhalvorna rinna av och placera dem i pajformen.

 

75 g smör

1 dl socker

1 tsk mjöl

2 msk grädde

150 g mandelspån

Smält ihop smör, socker, mjöl och grädde och låt småkoka i någon minut under omrörning. Rör ner mandelspånen. Fördela toscasmeten över päronen och emellan. Grädda i 175 gr i ca 25 minuter.

 

 


Gravyr

iPhone 5s
 
Såna här roliga uppgifter kan jag få på jobbet. Gravyr av ett kortfodral. Just det här tillhör en kollega som jag hjälpte och visst blev det bra. Jag och en annan kollega hjälptes åt att komma på ett bra sätt att spänna upp fodralet i gravyrmaskinen och på den vägen är det. Skrivstilen heter Gammelsvensk.
 
Förresten, det har blivit en hel del mobilbilder nu här på bloggen. Det är så smidigt att blogga från telefonen när jag har lite tid över. Men jag ska verkligen försöka bättra mig och sätta mig vid datorn så att de fina bilderna kommer upp också. Det är roligare så tycker jag. Kanske inte ikväll. Men imorgon!

Lördagskalas

iPhone 5s

Idag var vi på 1års kalas för lille Neo. Det bjöds på fika. Vi vuxna åt bullar, jordgubbar och chokladfudgekaka. Småttingarna fick pannkakstårta! Stor succé hos Oscar :)

iPhone 5s

Oscar och Johan matchade fint i randigt och chinos. Pikéerna är presenter från London. Bollen i Oscars hand var vår present till födelsedagspojken. Hoppas den blir en favorit!

iPhone 5s

Lillemans humör varierade. Det började glatt. Han tyckte det var jättekul att utforska deras nya lägenhet och Neos rum med alla leksaker. När fikat nalkades så blev det skrik och tandagnisslan ett tag. Med pannkakor i magen blev det bättre men det var mycket folk och blev varmt så vi lämnade efter en stund. Men absolut en trevlig eftermiddag :)

Härlig lunch

 iPhone 5s

Idag åt vi lunch på Love Food Café som är en del av Marie Laveau på Hornsgatan. Jag säger bara mums! De serverar olika mackor/burgare. Grymt bra koncept. Jättegod riktig mat som görs medan man står vid disken och väntar. Vid lunch är det ju viktigt att maten kommer fort eftersom man oftast är ganska tidsbegränsad. Jag tog en Porky pig. Tjocka möra köttskivor, coleslaw, jalapeños, mm mellan bröden.

 iPhone 5s

Bredvid lunchstället ligger 18 smaker som gör egen glass. Eftersom det var så härligt väder blev det en bägare med två små kulor till dessert. Vit choklad med rom-marinerade tranbär och kola & cashew. Inte så dumt :)

Maj

Bilder från arkivet
 
Nu är maj här. Jag är hemma från London och har börjat jobba. Vädret har varit grått med inslag av regn. Men nu skiner solen och det är varmt ute! Det är maj! Nu kan det riktigt fina sommarvädret komma när som helst. Om så endast för några dagar. Bara att veta det lyfter upp vardagen. Det här (utan inbördes ordning) ser jag fram emot de kommande månaderna:
 
Gå med bara fötter i varmt gräs
 
Göra altanen mindre grå och mer färgglad
 
Sitta med vänner på uteservering med rosé i glaset
 
Leka på lekplatser med sonen
 
Vara med familjen på landet
 
Baka smulpaj med frukt och bär från trädgården 
 
Testa nytt drinkrecept, strawberry-rosé spritzer!
 
Åka på semester med vänner
 
Ta den årliga turen till Åland
 
Gå på bröllop
 
Lära mig göra praliner med mamma och syster
 
Åka båt på Stora Lee
 
Plocka in blommor från trädgården

Hej från London

iPhone 5s

Idag är sista kvällen här i London. Jag hade nog tänkt uppdatera bloggen mer än jag gjort men det har inte funnits så mycket tid. Vi har shoppat och ätit gott. Nu väntar en middag på puben tvärs över gatan och sen ska jag försöka få igen väskan :)

Lunch på Sally Voltaire & systrar

Canon G16
 
Titta vilken fin lunch de serverar på Sally Voltaire & systrar på Åhléns! Vi köpte fiskgryta och...
 
Canon G16
 
... en väldigt fräsch sallad som vi delade på. Man fick mycket mat på båda tallrikarna och i grytan snålades det verkligen inte på fisken och skaldjuren. En lite dyrare lunch absolut, men det var det värt.
 
 Canon G16
 
Lille Oscar var trött på att sitta i vagnen då vi kom fram till lunchstället. Hungern och allt folk gjorde det inte bättre. Det slutade med att han fick massa bröd i väntan på maten och sen inte ville ha något annat. Jaja, så kan det bli ibland. Inte hela världen såklart men lite synd ändå. Maten som var så god. Vi orkade inte ens äta upp den.