Första advent 2015


Trevlig första advent på er! Idag har jag inte gått utanför dörren. Det har regnat och blåst och jag har känt mig lite blue. Istället fick jag tid att pyssla ihop årets adventsljusstake och bakade peppisar med Oscar.

Båda bilder iPhone 5s

Först var Oscar mest intresserad av att äta degen men sen hjälpte han till att trycka ut hjärtan. På slutet tog han till och med osthyveln själv och försökte lyfta kakorna från bordet till plåten. Jag orkade bara med två plåtar sen gjorde jag pepparnötter av resten. Smidigt!

Tack för degen mamma!

I år tänker jag inte baka någon form av lussebullar. Jag orkar inte och det är alltid så många som ligger kvar i frysen så det känns inte värt det. Det får bli lite godistillverkning istället.

Fredags AW


Igår var det after work för hela slanten. Både jag och maken var iväg på varsitt håll med våra jobb. Lille bästa Oscar fick ha fredagsmys och sova över hos sin farmor. 

Jag hade jättetrevligt hemma hos min kollega. Vi körde knytis så alla fick ta med sig det man ville till middagen. Det önskades genast att jag skulle fixa desserten och inte mig emot! Som ni ser ovan så blev det ett fulldukat bord med massa godsaker. Alla hade fixat så bra. Och då är inte ens allt med på bild. Min dessert blev två små bakelser. Smördegskorg med nutella, grädde och smulad saffransfudge. Dessutom en äppelros. Båda mumsigheter helt laktos- och glutenfria!



Nu sitter vi i soffan och kollar ikapp på gårdagens Idol. Nutellamackor till frukost! Snart hämta lilleman och sticka iväg på play date. Trevlig helg hörrni!

Bakprojektet...

Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 
Ja, hörru ni... Det var ju det här bakprojektet som jag startade för ett bra tag sedan. Jag tänkte alltså att jag ska bli bättre på att spritsa och på att göra snygga tårtor. Det har inte blivit så mycket med det det senaste. De här stackars muffinsarna var nog det senaste som kom i närheten av att tillhöra projektet. Och de gjorde jag i somras. Spritsningen blev sådär tycker jag men frostingen var väldigt mumsig. Dulce de leche och Philadelphia har jag för mig.
 
Men varför tycker jag det är så svårt att spritsa snyggt? Det ser väldigt lätt ut och jag tror faktiskt inte att det är så svårt. Verkar vara en spärr jag har. Kanske måste det bli så att jag får spritsa något varje helg för att få till det till slut. Oh well, det får vi väl se om det blir något med. Bakprojektet kommer ändå finns kvar. Det är bara oklart hur ofta jag kommer ge mig tillfälle att öva.
 

Turkosa drömmar och pompoms

Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 
I lördags kväll när min käre man var på herrmiddag och Oscar sov så började jag förbereda inför 2års kalaset. Jag har ju sedan länge bestämt att färgtemat blir turkost så jag bakade drömmar i två nyanser av turkost och pysslade ihop några pompoms. Jag har aldrig gjort pompoms innan så det var roligt att lära sig det. Inte så svårt alls faktiskt. Skönt att vara igång!
 
Beskrivningen på pompomsen hittade jag hos Jessica Lagergren.
Receptet på drömmar hittade jag hos Caroline Ahlqvist.
 
Tips! Silkespappret köpte jag på TGR. Det kostade 1/4 av priset för samma produkt hos Inspira. Och då menar jag verkligen EXAKT samma produkt. Samma färg, lika stora ark och lika många ark/förpackning. Panduro är också dyrare men de har faktiskt en annan nyans av turkost så kanske att jag köper en förpackning därifrån ändå.
 

Fin lördag i Lida

 
 
I lördags åkte vi till Lida friluftsområde som ligger ca 30 minuter hemifrån. Där mötte vi upp två kompisfamiljer som vi lärt känna genom föräldragruppen och öppna förskolan. Vilken kanondag! Vi klädde på oss lager på lager för det var en kall dag men solen sken som aldrig förr. 
 
Vi började med att släppa barnen lös på de stora gröna ytorna. De fick springa av sig och upptäcka. Sedan tog vi en av grillplatserna och grillade korv till lunch. Hur perfekt? Korv med bröd går ju hem hos de flesta barn. Vissa kanske bara vill ha korven, andra bara brödet men de flesta verkar sluka allt. Även vi vuxna var mer än nöjda med lunchen. För vad är bättre än att grilla sin lunch utomhus i solsken? Jag tycker att kylan bara gjorde att det smakade ännu godare. Och just det, vi hälsade på en vildkanin som var riktigt tam. Den kom fram och nosade på mina fingrar.
 
 
 
 
 
 
 
Samtliga bilder iPhone 5s
 
Efter lunchen fick barnen sova i vagnarna (de var såå trötta!) medan vi vuxna promenerade i 1,5 h. Härligt! Det här måste bli återkommande. Tänk när barnen är äldre och kommer ihåg mer. Fina minnen att skapa. 

Julstämning!


Nej, nu kan jag inte vänta längre! Idag har det varit jul i mitt huvud för hela slanten. Lugna favoriter har börjat spela bara julmusik så den kanalen fick fylla vår lokal med stämning idag. Jag hittade en pepparkaka i köket som jag tog till fika. Nu blir det snart glöggpremiär för mig och Johan och under tiden han nattade Oscar gjorde jag knäck i micron. Smidigt! 


Båda bilder iPhone 5s

Jag har också släpat upp den ena julkartongen från garaget. Nu ska stjärnorna upp i fönstren! Jag har redan sett många som har tjuvstartat så det ska jag också göra. Och ja, vill jag få något juligt gjort här hemma så får jag göra det själv. Min man delar inte samma excitement som jag. Kanske lika bra ;)

Mina fina

Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
  
 
Min fina syster och min fina son för två veckor sedan då vi hälsade på familjen i Partille.
 
Det är svårt att få till bra bilder på Oscar nu för tiden. På den här bilden tycker jag att han är jättegullig men det vore kul att få till lite fler bilder utan något i munnen. Oftast är det nappen som sitter där. Vi hade en väldigt trevlig helg på andra sidan landet och bilden är från lördagen då vi firade fars dag. 
 
Lite mer om Oscar då. Allt som oftast är det en envis liten pojk som kan få föräldrarna att bli både arga och förtvivlade. Men han kan också vara riktigt foglig och göra precis det man säger åt honom. Allt kan ändras på några sekunder och han är också ett litet charmtroll.
 
Han gillar böcker och kan sitta still lite längre nu för tiden. Speciellt om han är lite trött. Det är en bra kombo. Favoritboken just nu är "Var är Alfons?". Den har roliga flikar där olika personer och djur från boken gömmer sig. Vi kan tyvärr inte komma ihåg vem som har köpt den. Kanske är det någon av er som läser min blogg?
 
Lilleman är så duktig på Smarta barn. Den här veckan har de varit på utflykt både på Skansen och Hammarbybacken så han har fått gå mycket och klarat det alldeles utmärkt enligt fröknarna. Det är härligt att se de fina bilderna på bloggen. Jag ska försöka välja ut några fina och visa här :)
 
Oscar vet nu hur får och lejon låter. Han är så gullig när han härmar. Här om dagen kunde han kossan också men har glömt av igen. TVn har blivit mer populär och han vet definitivt var on/off-knappen sitter. Han har också noterat att pappan i huset brukar använda foten när han stänger av förstärkaren så nu går Oscar ofta dit och för foten mot. Det är ju så sablans gulligt!

Internationella mansdagen

Båda bilder Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 
Idag är det internationella mansdagen. Har ni uppmärksammat det? Jag vill minnas att båda mina manliga kollegor har köpt blommor till oss tjejer någon gång då det varit internationella kvinnodagen så jag tyckte de kunde få en liten treat idag. Det blev varsin smoothie och skumtomtenisse. 
 
Eftersom jag kom på det lite i sista stund så fick min lilla pappa ett sms eftersom han bor långt bort och maken min en röd ros och också han en skumtomtenisse :)
Grattis alla fina män idag!
 
 
Till något mer tråkigt. Ikväll somnade en kär släkting in. Vi kommer sakna dig så mycket lilla Monne men hoppas att du har det bättre nu ♥

Jul på Rosa skrot

 
 
Idag tränade jag för första gången på nästan en månad. Den sega förkylningen verkar äntligen släppa så nu är det bara lite sporadisk snuva kvar. Jag har av den anledningen behövt boka av mitt sista PT-pass två (!) gånger. Men nästa fredag, då ska det bli av!
 
Tror ni jag blev glad när jag såg att de hade julpyntat redan nu?! Jätteglaaad. Nu åker stjärnorna upp i fönstren där hemma när som helst känner jag!
 
 
iPhone 5s
 
 
Det finns en stor griffelvägg på Rosa skrot som alltid är fullklottrad. Nu hade de suddat bort allt och börjat om. Då passade jag på att ta en grön krita och skriva "mig". Men det gjorde jag efter att bilden togs. När jag läste "Jag tränar för..." då var det just det ordet som dök upp allra först och bara kändes väldigt självklart. I det långa loppet så är det egentligen bara mig själv jag tränar för även om mina nära och kära såklart kommer påverkas positivt av en glad och frisk Anna.
 

Följ mig på Bloglovin'

 
 
Ni glömmer väl inte att man kan följa mig på Bloglovin'? Jag märker att jag har fått lite fler besökare det senaste och det vore såklart jättekul om ni vill börja hänga med mig på Bloglovin'. Själv läser jag alla de bloggar som jag följer där. Det är så smart att samla bloggarna på ett ställe. Speciellt om man som jag följer sjuuukt många. I Bloglovin' ser man direkt vilka som har skrivit nya inlägg eller inte. Man kan till och med få en uppdatering i telefonen utan att gå in i appen när något nytt har hänt om man vill. Du behöver såklart inte ha en blogg för att vara medlem i Bloglovin'
 
Klicka bara på bilden ovan eller den lilla svarta knappen till höger under bilden på mig om ni inte vill missa något jag skriver :)
 

#prayforparis


Jag önskar att det blir fred och att alla krig på jorden tar slut. Alla tankar till Paris just nu.

Eleven fyller 11 år

Bilder lånade från eleven.se
 
 
Har ni hört att Eleven fyller 11 år? Det gör de i alla fall och har massa fina erbjudande och fri frakt för att fira. Perfekt om skönhetsprylarna börjar sina där hemma eller om julklappshandeln redan har börjat. Det är så skönt och smidigt att handla på nätet tycker jag. Klicka in och kolla vetja!
 
Här ovan har jag samlat 11 av mina skönhetsfavoriter. Alla har jag eller har haft hemma i badrummet och de går att hitta på eleven.se.
- Det mesta av mitt smink är från bareMinerals. Rouge, foundation och borste.
- Nagellack tycker jag är jättekul! Mina favoritmärken är Deborah Lippmann och Essie.
- Naomi Campbells parfym var en av mina första och jag gillar den fortfarande.
- Både ansiktskrämen från Decleor och Dermalogica är jag riktigt nöjd med.
- Shampo och balsam från Matrix har jag kört på i några år nu och tänker inte byta i det närmsta.
- Sist men inte minst så älskar jag allroundkrämen Eight Hour Cream från Elizabeth Arden. Bra till både läppar, nagelband och torr hud.
 
Det blev visst en hel massa reklam i det här inlägget men det här är verkligen storfavoriter hos mig och jag tycker det är kul att dela med mig! Fredagstips helt enkelt :)
 

Date night

iPhone 6s
 
 
Igår fick jag gå på dejt med min fina man. Det började med att svärmor hämtade upp Oscar själv. Johan lurade runt hörnet ifall det inte skulle gå bra, men det gick jättebra! Skönt att veta om hon måste rycka in med kort varsel någon gång. Sen åkte de hem till oss och hade middagen redo när jag kom hem från jobbet. Perfekt!
 
Efter de stuvade makaronerna och köttbullarna var uppätna så åkte jag och maken till Heron city och såg den nya Bond-filmen Spectre. Jag tyckte den var jättebra faktiskt. Jag gillar verkligen hur coola och storslagna de nyaste filmerna i serien har varit. Så om ni gillar Bond kan jag absolut rekommendera Spectre.
 

The Beatles på jobbet

 
 
Igår bjöd jobbet på after work på kontoret och eftersom vi har en Beatles-inspirerad kollektion som snart börjar säljas så var temat givet. Partykommittén hade gått all in på dekorationer. Sånt uppskattas!
 
 
 
Vi fick Pimm's att dricka blandat med fruktsoda, jordgubbar, gurka, citron och mynta. Väldigt engelskt och väldigt gott. Senare korkades även Cava upp trots att den inte kan räknas till kvällens tema.
 
 
 
Jag vet inte om det här var en engelsk smörgåstårta eller om den bara fick flaggor som dekoration men den var lite speciell. Istället för vanliga bottnar så var de gjorda av smördeg bredda med massa smör. Fyllningen var en röra av potatis, ärtor och morötter. Ganska god ändå, men jag föredrar nog den traditonella.
 
 
Samtliga bilder iPhone 5s
 
Självklart blev det ett quiz också! Hur kul som helst men mitt lag chansade mest. Inga Beatles-fantaster här inte. Vi fick ändå 8 poäng av 14 möjliga. Vinnarna fick 10 poäng och vann varsitt armband från nya kollektionen! Hade jag vetat det så hade jag pluggat på lite mer ;)
 
After work mitt i veckan är klockrent. Något kul på en "vanlig" dag men man kommer ändå hem i tid. Jag var hemma strax efter kl 20. Skönt!
 

Lista i november

Huset - Den här månaden SKA tvättstugan rensas på gamla handdukar och lakan som aldrig används. Därefter möblera om lite lätt i samma rum. Rensa bort lite gamla blommor.
 
 
Canon EOS 7D 
 
 
Pyssel - Jag håller på att göra egna cupcake toppers till Oscars kalas. Färdigställa dem.
 
Baka - Jag ska testa ett recept på Snicker doodles.
 
Välgörenhet - Ska kolla upp mer info om Skokartongsappellen. Blir den av? Var kan man lämna in? Osv.
 
Bilder lånade från ellos.se
 
 
Ego - Jag ska boka frisörtid och/eller köpa nya träningsskor. De här båda paren ovan tycker jag är fina.
 
Träning - Jag ska få till min sista PT-timma. Nu har jag varit krasslig lite för länge.
 
Familj - Fortsätta att lägga undan skärmar och leka på riktigt istället.
 
Piff - Mer advents- och julmys ska plockas fram.
 
Jobb - Har inte lust med något jobbmål den här månaden. Jag tänker köra på som vanligt och har alltid mycket att göra i vilket fall.
 
Bilder - Jag ska beställa bilder på Oscar att rama in och sätta i hans bok.
 

Monday morning

iPhone 5s
 
 
Måndag morgon igen och det är verkligen ruggigt väder här i Stockholm idag. Den där koppen med te smakade extra gott och bra att boosta kroppen med frukt. Jag har en förkylning i kroppen sedan en vecka tillbaka ungefär och skulle verkligen vilja att den gav upp nu. 
 
Vädret och årstiden gör att jag tänker väldigt mycket på alla mysiga stunder i vardagen. Jag vill pyssla, rensa, fixa med julklappar och mysa under en filt. Men så tillkommer varagens alla andra stunder som faktiskt är ett måste för att uppskatta resten. Jobba, träna, laga mat, tvätta, osv. Härligt med ro i sinnet!
 
Hur har ni det idag?
 

Oscar i höstlöven

 
 
I torsdags då jag och Oscar tog oss ut mot en lekplats så passade jag också på att få med mig kameran. Förra året blev det inga bilder i höstlöven så jag har tänkt på det väldigt mycket den här säsongen. Det gäller att passa på innan allt blir brunt och grått. Än finns det fortfarande färg kvar. Den här bilden blev jag mest nöjd med.
 
 
Båda bilder Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 
Annars såg det mest ut så här. En Oscar som inte alls ville stå still och som travade i rakt motsatt riktning från där jag stod. Det som till slut gjorde att jag fick en och annan bra bild var att jag gjorde massa roliga miner och grimaser som jag vet brukar gå hem. Varför tänkte jag inte på det tidigare? En erfarenhet rikare till nästa gång :)
 

Mot Göteborgsfamiljen!

Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 
Äntligen dags mot kära Götet för att få umgås med familj och vänner! Bilden på Oscar med sin mormor och morfar är från för några veckor sedan då de var på besök hos oss. Nu ska vi få hälsa på dem. Min pappa fyller snart år så det blir till att fira i dubbel bemärkelse eftersom det också är fars dag i helgen. Och äntligen ska jag få träffa lille Max som är det nyaste tillskottet i barnaskaran bland vännerna. Han är lite mer än 2 månader nu så det är verkligen på tiden!
 

Tips till fars dag

 Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 
Här kommer ett enkelt men gulligt tips inför fars dag!
 
- Köp textiltuschpennor
- Köp en vit t-shirt
- Låt ditt barn måla på t-shirten
- Hjälp till att skriva något
- Glöm inte att ta på barnet en heltäckande haklapp så det inte kommer fläckar på kläderna. Det går ju liksom inte bort i tvätten ;)
 
En jättefin present som faktiskt kan användas. Ett bra komplement istället för en teckning. Oscars pappa fick sin i förtid så no worries :)
 

Shopping på Clas

 Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 
I onsdags åkte jag ju hem från jobbet lite tidigare på grund av misstänkt feber hos Oscar. Han hade ingen feber men spydde däremot efter middagen. Något mer kräks blev det inte och han var en liten duracellgubbe efteråt. Men man måste ju ändå vara hemma minst 48 h för att vara på den säkra sidan. Magsjuka kan se olika ut hos olika barn. Vissa kräks hur mycket som helst och andra kanske bara en gång och sen är det bra. Men man är ju lika mycket smittbärare för det.
 
I alla fall. Eftersom han inte har varit särskillt sjuk dessa dagar så har vi gjort några ärenden. Igår gick vi in på Clas Ohlson för jag skulle köpa ramar. Men det blev lite mer än så. Den fina granen ska pryda Oscars rum nu i juletider. Batterier till. Fläcksuddare som jag har hört ska vara bra mot fläckar på möbler. Tuschpennor att använda på textil. Alltså när jag var liten tyckte jag att Clas Ohlson var värsta tråkiga gubb-butiken. Men de har shapat upp sig måste jag säga. Eller så är det jag som har blivit äldre... En blandning! :)
 

Så blev oktoberlistan

Wow! Redan november. Och oj vad jag inte har hunnit med så mycket som jag hade tänkt. Den stora boven är tröttheten om kvällarna. Jag måste nog försöka göra saker innan lilleman lägger sig. Men det är inte det lättaste. Middag ska lagas och så vill jag ju gärna umgås med honom innan läggdags. Vardagspusslet hörrni!
 
Huset - Den trasiga rutan i växthuset ska fixas. Tvättstugan ska rensas på gamla handdukar och lakan som aldrig används.
Växhuset har reparerats provisoriskt med plast och tejp. Fortsättning följer... Tvättstugan återstår men däremot fick jag tummen ur och sorterade korgarna i hallen med vantar och mössor. Mycket har rensats ur och nu finns varsin korg för Oscar, Johan, Anna och paraplyer. Yeeay!
 
Pyssel - Vet inte om jag har något på gång just nu. Det återstår att se!
Det blev lite pyssel! Jag gjorde Halloween-lyktor :) 
 
 
 Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 
Baka - Jag ska testa ett recept på Snicker doodles.
Ha! Det blev det då rakt inte. Däremot bakade jag en mumsig äppelpaj som tyvärr inte hamnade på bild. Och igår fick middagsgästerna gino till dessert.
 
Välgörenhet - Jag ska börja planera och kanske inhandla inför årets skokartongsappell.
Jodå, jag har funderat men inte handlat något. Kom på att jag inte orkar ha massa grejer liggande hemma i en evighet innan det är dags att slussa ut. Det är ju snarare som så att jag försöker rena och rensa hemmet på onödigt skrot. Tror välgörenhetsklapparna får vänta till början på december.
 
Ego - Jag ska läs mera bok.
Nja, jag har inte läst själv. Däremot så lyssnade jag på Keplers senaste bok Stalker. Tror jag tyckte den var bäst hittills i deras serie. Men läskig! Jag har också läst igenom massa villa-tidningar som legat på hög.
 
Träning - Jag ska boka in min första PT-träning. Vann tre PT-timmar på mitt gym Rosa skrot genom Facebook!
Jo det har gått så bra! Jag har varit på två av tre PT-timmar och det är kul. Den tredje skulle jag egentligen haft i fredags men fick ställa in på grund av halsont. Har inte tid att bli jättesjuk nu.
 
Familj - Få bort lite skärmtid för oss alla tre och umgås istället.
Där tycker jag att jag har lyckats väldigt bra. Speciellt på lillherrn i huset. Vi har verkligen fokuserat på att leka med riktiga leksaker och iPaden har bara åkt fram någon gång då jag behövde få något annat gjort.
 
Piff - Samma som förra månaden. Jag ska unna mig mer snittblommor. Vaserna är till för att användas!
Det har blivit mer rosor. Orange och rosa för att passa in i Halloween-pyntet. Fick också snygga tulpaner från gårdagens middagsgäster. Lovely!
 
Jobb - Jag ska ta minst en ny utmaning guldsmedsmässigt.
Det har jag absolut gjort. Eftersom jag varit mammaledig så länge så är det vissa jobb som jag känner är lite svårt att komma tillbaka till eftersom jag inte gjort dem på ett tag. Men två utmaningar har jag fixat.
 
Bilder - Jag ska beställa bilder på Oscar att rama in och sätta i hans bok.
Näe, inte den här månaden heller. Däremot fick vi hem Oscars första skolfoton. Nu måste jag bara köpa ramar.
 
Tycker det blev en helt godkänd månad ändå!

På väg hem



På väg hem lite tidigare idag efter ett samtal från Smarta barn. Misstänkt feber på Oscar. De var iväg på utflykt då ena fröken ringde så hon kunde inte ta temp. Men varm, svettig och glansig på ögonen så han får komma hem en timma tidigare idag. 




När vi kommer hem får han nog sitta en stund med iPaden om han inte är lugn i sig själv så det går att mäta rätt temperatur. Hoppas hoppas att han bara är trött...


Mötespraliner

iPhone 5s

När kollegan köper med sig praliner till veckans avdelningsmöte så blir man lite extra glad. För mig som har blivit förkyld så blev det en riktigt trevlig överraskning. Kan man inte äta praliner hemma i soffan så får det bli på jobbet istället! Hoppas ni andra har en fin dag och slipper allt vad förkylningar heter :)

Barnkalas på Pinterest

 
 
Jag har aldrig riktigt fastnat för Pinterest som så många andra har. Förrän nu. Nu sökte jag på inspiration för barnkalas och såklart dök det upp massa fina bilder. Här ovan kan ni se några av andras bilder som jag har sparat till min egna mapp Children's Party. Perfekt när man behöver samla sina spretiga tankar som går åt alla håll. Många av dessa bilder är för framtida barnkalas när Oscar är lite större, men en del ska användas redan i år.
 
Kul kul kul! :)