Höstäpplen


Kom på fler grejer jag vill ska förbättras med blogg-appen. Tycker att man ska kunna välja kursiv och fet stil på texten. Också vill jag kunna välja bredd på bilderna och om de ska hamna över eller under texten.

Har en korg med höstäpplen utanför dörren. Ska kika i min bok om äppelkakor för att planera efterrätt till lördag :)


 


Äntligen app!


Tycker det är fantastiskt att blogg.se äntligen fått klar sin app så att man enkelt kan göra inlägg från telefonen. Dock har jag redan hittat några grejer som kan förbättras. T ex vill jag kunna redigera inlägg efter att jag publicerat dem. Kan inte hitta en sådan funktion i dagsläget.

Skulle också vilja kunna välja att centrera text och bilder. Men jag antar att förbättringsarbete ständigt är igång och jag är glad för det lilla. För tillfället :)


Middag på Enskede Värdshus


Igår kväll fick vi äntligen firat våra fyra år tillsammans och att vi fått förlovningsringarna. Det blev en mysig middag på Enskede värdshus.

Tyvärr inte så bra bilder eftersom bara Iphonen var med.

Nu är jag övertrött. Kvällen har verkligen gått i ett. Har krupit ner och testar för första gången att blogga med den nya appen :)






Sommarprojektet 2011

 
Nu när hösten är här så passar det utmärkt att mitt sommarprojekt är färdigt.
 
Sommarprojekt 2011
 
Sommarprojekt 2011
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Jag köpte bordet och stolarna för en hundring av en trevlig tjej som bara ville bli av med dem. Perfekt för mig som ville ha en trämöbel att måla om till växthuset. Nu hoppas jag på att det blir mysiga stunder där under hösten.
 
Färgerna (från vänster till höger) heter Åke, Majken och Silvia. De är alla från märket Beckers. Jag köpte dem på K-rauta. Jättenöjd :)
 

Apple pie Sunday


Äppelpaj
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Äppelpaj är riktigt gott. Det är enkelt och man har nästan alltid ingredienserna hemma. Speciellt nu när det bara är att gå ut och samla ihop lite äpplen från trädgården. Härligt att göra något med dem så inte alla ruttnar innan man hinner med. Det här receptet kommer från nyaste Buffé.

Vad mer ska jag göra med äpplena? Mos har jag gjort...


Ring på mitt finger


Äntligen sitter de på plats!

Ringarna
Fotograf: Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Vi är så glada att ha fått trä på förlovningsringarna på våra fingrar. Nu när min sitter som en smäck och fästmannen också har en ring så känns allt lite mer på riktigt.

Idag har vi varit ute i solen. Trädgården har fått sig en omgång och äpplen har plockats. I morgon blir det nog en äppelpaj för då får vi fikabesök :)


Fyra år med världens bästa!


Rosbukett
RosbukettRosbukett
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Titta vilken vacker bukett som kom till jobbet idag! Min älskling är bäst. Vi firar fyra år idag. Jag hade inte alls förväntat mig blommor så blev så lycklig i själen och vi alla fick tårar i ögonen :)


Höstmat


Tycker att släta soppor är helt underbart goda!

Potatis- och purjolöksoppa
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Här kommer receptet på den här ljuvliga potatis- & purjolöksoppan:

Ingredienser
7-8 potatisar
1 stor purjolök
2 gula lökar
1 liter buljong
2 dl mini matlagningsgrädde
peppar
salt
olivolja

Gör så här
Skär potatisen i tärningar (jag skalade dem inte). Hacka löken. Rensa och strimla purjolöken.
Fräs lök och potatis i olja i en stor kastrull. Låt grönsakerna mjukna utan att ta färg.
Häll på buljongen och koka ca 15 minuter tills det blir mjukt och mosigt.
Mixa soppan med stavmixer. Häll i matgrädden. Smaka av med salt och peppar.
Njut :)


Enskede Värdshus


Den här bilden är den enda jag lyckades ta på vår brunch i söndags.

Brunch
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Det är så typiskt för jag hade kunnat göra ett sådant vackert inlägg annars. Det är verkligen jättefint där och de har god mat. Speciellt deras efterrättsbord is to die for. Så har ni inte testat söndagsbrunchen tycker jag att ni ska göra det. Enskede Värdshus :)


Kvalitetshelg


Vilken helg! Tack Lina och Johan för att ni kom upp och förgyllde dagarna :)

Kvalitetshelg

Fotograf: Anna Nilsson & Johan Guste

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Promenad i höstsolen, lunch på Vapiano, förrättsplock på altanen, grillmiddag, bubbel till bubblet, ginodessert, brunch på Enskede värdshus och så klart många skratt, ord och meningar. Livskvalité när den är som bäst :)



Äppelmos

 
Äppelmos
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Det är roligt med egen frukt. Vi har tre äppelträd, ett plommonträd och ett päronträd. Tyvärr har vi inte haft den tid vi velat att ta hand om allt. Men idag fick jag äntligen gjort några burkar äppelmos av de äpplena jag räddat undan från fåglar, mask och sniglar. Fast oj vad tråkigt det är att skala så många äpplen. Är ändå väldigt nöjd nu när det är gjort :)
 

Torrschampo




Jag måste rekommendera torrschampo. Jag har i många år använt produkten till vänster. Kisby. Det är ett vitt pulver som man masserar in i håret där det blivit fett. Jättebra men fungerar nog mest på oss som är blonda eftersom pulvret är vitt. I morse tog jag fram produkten till höger. Har haft den ett tag och inte tyckt att den är så bra. Men samtidigt lovordar alla den så jag tänkte att jag försöker igen. Och nu tycker jag den är jätte jättebra! Det är en spray som alla kan använda. Tyvärr luktar den lite starkt. Men tänk er de dagarna som man inte har tid att tvätta håret men vet att man borde. Då är det här en perfekt lösning :)



Finbesök!


Jag och Lina

På fredag kväll kommer min fina vän Lina upp på besök. Hon tar med sig sin kille som vi aldrig har träffat. Det ska bli så himla kul. En helg full av livets bästa har vi framför oss. På bilden ovan skulle jag gissa att vi är runt 22-23 år. Vilka tider.

Ikväll möter jag upp tre andra grymma tjejer. Vi ska utnyttja krogveckan och äta en mumsig middag ihop.



Ännu en uppdatering om foten


Jag var hos distriktssköterskan nu på morgonen och äntligen börjar man se att såret ser bättre ut. Det har börjat torka i kanterna och en skorpa är på väg att bildas. Ska till henne på måndag igen för ytterligare en titt. Det ska bli skönt när jag kan sluta med kompresserna :)


Blomsterbud


Blomsterbud
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Igår kväll ringde det på dörren. Det var en kille som sålde rosor för sin förening. Sånt tycker jag om! Jag älskar ju blommor och om jag samtidigt kan stödja något bra så är det perfekt. Och med tanke på att vi ska ha middagsbjudning på tisdag så kan det inte bli bättre. Hade ändå tänkt köpa blommor och nu slipper jag kånka :)


Bråda dagar


Oj oj oj.... Det är mycket nu. Känner en stress inombords. Samtidigt som den vanliga dagen ska fortgå så försöker vi planera ett bröllop. Helst skulle vi behöva ta en helg då vi bara åker runt och besöker olika platser. Det är det svåraste just nu. Att hitta ett ställe där vi kan gifta oss, dinera, festa och sova. Vi har hittat några bra ställen men det här med att man jobbar måndag till fredag och redan har bokat upp sig mycket under helgerna gör att det är svårt att hinna med. De här ställena funderar vi på nu:

- Gyllene Uttern i Gränna
- Rockelstad slott nära Flen
- Furudals herrgård nära Rättvik


Egna päron!


Egna päron!
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Här om dagen hittade vi ett päronträd i vår trädgård. Herregud, den upphör inte att förvåna. Så himla kul. Tyvärr är det inte jättemånga päron på men jag hittade ett fint som låg på marken. Smakade perfekt! Sött och saftigt. Det både ser ut och smakar som Conference. Fast i en mindre version. Vardagslyx är det i alla fall, att plocka sin egen frukt :)


Svar på kommentar


Svar till Anonym:

"Va skönt att foten mår bättre. Hoppas den är helt återställd snart ♥ åh va spännande med bröllop!! hurra.. i kyrkan? med marängklänning o allt..?"

- Jag hoppas också att foten snart är som den ska igen. Svårt att hitta skor jag kan ha just nu. Ser jättemycket fram emot bröllopet men det är mycket att planera. Det blir en borgerlig vigsel. Plats är inte helt bestämt men vi tittar på lite olika ställen. Har inte köpt klänning än men lite marängklänning hoppas jag nog allt på... :)
Kram!


Glasringar


Glasringar
Fotograf: Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

De här tre ringarna i glas köpte jag i en liten konstnärstad i Kroatien. Den heter Groznjan och har bara 65 invånare. Hur mysig stad som helst! Så nu har vi varsin. Min mamma, syster och jag :)


Uppdatering om foten


För er som undrar så går det framåt med skadan på min fot. Svullnaden är nästan helt nere och rodnaden har bleknat rejält. Men i morse när jag vaknade så gjorde det mer ont så då fick jag en tid på vårdcentralen. Läkaren sa att jag har fått en hudinfektion, antagligen på grund av att läkaren på närakuten i söndags stack hål på den vätskefyllda blåsan.

Folk - stick inte hål på blåsorna!

Så nu går jag på antibiotika och hoppas på att inte få biverkningar :)


Resan till Kroatien - del 4


Venedig
Den tredje och sista utflykten var en dagstur till Venedig!

Venedig
Fotograf: Anna Nilsson & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Vilken fantastisk stad! Dit åker vi absolut igen. Men då blir det på våren eller hösten för under sommaren är det så SJUKT mycket folk där. De har över 100 000 turister om dagen. Trots alla människor så var det en fin upplevelse. Vi åkte gondol och fick bubbel. Åt god fisk och fotade massa. Tog två guidade turer, en till fots och en till båts. Såg vackra byggnader vart ögat än vände. Åk dit!


Långbro Värdshus


Här kommer lite bilder från i våras då vi åt brunch med min fina vän Malin på Långbro Värdshus.

Långbro Värdshus
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Ikväll ska vi dit igen om jag inte har feber. Då blir det middag med ett annat par. Värdshuset blev snabbt en favorit hos oss då det bara ligger 30 minuters promenad från vårt hem. Superb mat!


Big foot


Det här fick jag med mig hem från Danmark..

 

Big foot

Fotograf: Johan Guste

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS


Allt från ett ynka myggbett. Väldigt konstigt, har aldrig fått en sådan här reaktion innan. Hela foten är dessutom väldigt svullen. Vi åkte direkt till doktorn när vi kom hem i söndags, han stack hål och tog prov. Ska ringa idag och se om svaret kommit. Febern slog till i natt också, säkert pga foten. Så det är viloläge hemma idag.

 


Skål!


Skål!
Fotograf: Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Nu är semestern slut för den här gången. Hösten gläntar på dörren medan de sista varma dagarna fortfarande dröjer sig kvar. Det som gäller nu är jobb, bröllopsplanering och komma i form. Bra med lite rutiner igen!


Rödby

Nu har vi sista kvällen framför oss här Rödby, Danmark. Allt har varit så trevligt och vi har verkligen haft tur med vädret! Det enda som har varit lite irriterande är myggen och getingarna. Jag verkar ha blivit överkänslig på senare dagar för jag får sådana enorma utslag av myggbetten och det tar jättelång tid för dem att försvinna. Hem och köpa allergimedicin på apoteket blir det. I morgon åker vi tidigt och på vägen mot Stockholm stannar vi till i Gränna för besök på en plats vi funderar för vårt giftermål :)

På vägen

Sitter i bilen ner mot Danmark nu. Vi har spenderat en natt i Partille och nu är hela familjen på vägen. Vi ska spendera långhelgen i Rödby. Bada, äta och skratta :)