Att vara trött så trött


Moi moiMoi moi
Fotograf: Josefin Landhagen

Idag är min energi som bortblåst. Jag känner mig yr och lite svimfärdig. Skönt att vi är fulltaliga på jobbet idag igen så att jag kan ta det lite lugnare än igår. Jag måste ju se till att vara tipp topp på fredag och lördag. Då ska energin flöda ur Anna.

I brist på bloggidéer passar jag nu på att säga till er alla med Twitter att jag också finns där. Sök på AnnaSmyckeform om ni vill följa mig :)


Tävling i Hildas hem


Tävling

Jag behöver verkligen bli lite bättre på att ha ordning och reda hemma. Så därför är jag med och tävlar om en bok som handlar om just det på Hildas hem. Kändes som den perfekta tävlingen för mig just nu. Kika in ni också, klicka på bilden så kommer ni direkt :)


Minimuffins


Minimuffins
Fotograf: Kristina Nilsson

Titta vilka söta minimuffins som min syster har bakat! De ska serveras på bröllopet tillsammans med en bubblande stämning. Antagligen när folk är hungriga och behöver dem som mest :)


The shoes


Bröllopsskor
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Igår hämtade jag äntligen ut skorna som jag ska ha på bröllopsdagen. Jag har inte hittat några som jag har tyckt om i de butiker jag besökt. Jag fick också låna ett par av Johans syster men de var för stora trots alla sulor jag la i. För någon vecka sedan fick jag tipset om Brandos.se. Mycket bra tips, tack Renée! De har hur mycket som helst i alla kategorier, fri frakt och fri retur. Kika in där om ni inte hittar det ni söker i butikerna.

Igår var jag också hos frisören. Klippning och slingning. En uppräschning inför bröllopet helt enkelt. Jag tycker alltid att det är den bästa känslan att gå från frisören. Man känner sig vacker som en nyutsprungen tulpan :)

I bakgrunden kan man skymta de 77 vigselprogrammen som jag häftade ihop här om dagen...

Servettringar av sidenband


Servettringar av sidenband
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Det är tur att det finns smågrejer att göra här hemma så att man inte dör av tristess efter så många dagars sjukstuga. Ett passande pyssel som jag gjorde igår var att klippa till sidenbanden i rätt längd för bröllopet. De ska användas till servetterna. Det var det enklaste sättet jag kom på för att få servettringar i den färg jag vill ha. Skönt med en sak att pricka av från listan. Om en vecka åker vi till slottet!

En liten prinsessa


Jag har inte orkat blogga idag. Det har varit jobbigaste sjukdagen hittills. Så nu hoppas jag verkligen det vänder.

Men vad glad jag är för den lilla prinsessan som föddes idag. Grattis till lilla familjen :)


Faded flowers look good too...


Faded flowers
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Andra dagen hemma och är sjuk. Känner mig som en vissen blomma... Var hos doktorn idag. Som tur är har jag inte halsfluss men ett virus. Så jag måste vila och får inte anstränga mig, prata för mycket eller pussas. Det är ju dumt att smitta Johan så här nära bröllopet. Vi får vara pusslösa i några dagar. Hur ska detta gå?!

Fettisdagen


Pizza
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Nepp, ingen semlebild idag minsann. Eftersom jag är hemma sjuk så blir det ingen semla för mig. Jag råkar veta att de på jobbet kommer få. Därför åt jag pizzaresterna i kylen till lunch istället. Det var också gott och fick bli dagens fett. Men en semla hade varit godare så klart.

Statusen är som så att jag har väldigt ont i halsen, nyser och snorar lite. Hade svårt att sova också pga hals och för att jag inte kan ligga som jag vill med mitt onda knä. Därför blir det kurering idag. Jag kan inte vara sjuk på bröllopet!

In the news letter


Nyhetsbrevet
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Titta vad gulliga de är på jobbet. Jag blev grattad i nyhetsbrevet som kom ut idag. Tänk vad lite som behövs för att man ska bli glad. För övrigt så har dagen varit seg med ihållande halsont och knäont. Ska bli skönt att snart gå hem. Kvällen spenderar jag nog med en kopp te vid datorn för att jobba vidare på bröllopsprogram och liknande.


Dagen efter


Igår spenderade jag kvällen hemma hos Camilla. Marie var också där. Vi åt tacos, kollade på Melodifestivalen och drack drinkar. Jättetrevlig kväll med mycket prat och skratt.

Tyvärr började den inte så bra för min del. Jag snubblade på mina egna fötter och ramlade på vägen dit. Helt nykter slog jag upp ena knät ganska ordentligt. Men allt det andra vägde upp och gjorde kvällen till en riktig långkörare. Voila!


Möhippan


Nu har jag äntligen fått tag på lite bilder från möhippan som var för en vecka sedan:

Möhippan

I morse kom Johans kompisar och hämtade honom. Det var dags för svensexa. Därför passar det väl extra bra att jag berättar om min möhippa just nu.

- Väcktes ca 05.40 av min syster och Malin, jag fick 10 min på mig att packa en väska.
- De satte på mig ögonbindel och hörselkåpor. Jag varken såg eller hörde något.
- Vi åkte och åkte. Jag spekulerade och spekulerade.
- När vi steg ur bilen märkte jag att jag kunde titta ner på marken.
- Räknade ut att vi var på Arlanda flygplats och att två tjejer till hade anslutit.
- Vi landade på Landvetter flygplats där jag fick ett fint mottagande med bubbel.
- Åkte vidare hem till Sofia där hon och Fanny väntade med lyxfrukost.
- Fick mina uppdrag och mer bubbel.
- Uppdrag 1: Fota tiaran med diverse saker. T ex puss, levande ljus, rumpa, ett äldre par, färska räkor, osv
- Uppdrag 2: Be främlingar på stan om äktenskapliga råd
- För varje uppdrag fick jag en peng.
- Sedan åkte vi vidare och vi hamnade på ett trevligt ställe i Olskroken som heter Dreja.
- Jag fick göra två skålar och en liten kanna (med lite hjälp såklart). Jag var superkoncentrerad.
- Sen blev det lunch hemma hos Malin och mer bubbel.
- Där fick jag mitt tredje uppdrag. Måla min och Johans kärlek med akrylfärger. Roligt!
- Där efter gick vi ut på stan för att göra uppdrag och checka in Cecilia på hennes hotell.
- Strax innan kl 18 var jag klar med uppdragen. Fick ihop 780 kr. Duktig tjej :)
- Då gick vi till en viss butik för att handla upp pengarna.
- Tillbaka till Malin för piffning och bubbeldrickande.
- Spårvagnen till Mañana där vi alla åt massa god tapas och drack sangria.
- Vi blev så mätta och alla var lättade när jag sa att jag var trött.
- Därför åkte vi hem till Malin igen och drack bubbel tills folk började droppa av en efter en.

Sammanfattningsvis så var det den perfekta möhippan för mig. Snäll, kreativ, bubbeldricka och god mat hela dagen. Tack igen alla tjejer som gjorde min dag så fin :)

Viloläge


Blue hotel
Bilder lånade från bluehotel.se

Några dagar efter bröllopet kommer vi spendera en natt på Blue hotel och Blue hamam spa. Jag har länge velat få en behandling där och i julas fick vi båda varsitt presentkort. Jag längtar redan, det kommer bli perfekt för oss :)

Bröllopsresan väntar vi med att planera tills vi vet hur mycket pengar som är kvar efter bröllopet.


En sån där dag...


Finaste blomma från chefen
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Idag har verkligen varit en sådan där dag då vi alla har varit trötta och lite nere här i verkstaden. Det har helt enkelt varit väldigt deppig stämning. Då vet min chef precis vad som behövs. Vi fick alla varsin vårig miniblomma och mumsiga nötter när hon kom tillbaka från lunch. Happy :)


Tre favoriter


De här tre är mina favoritmascaror, jag rekommenderar dem varmt till er alla :)


Lånade bilder

En riktigt bra mascara tycker jag är värd att betala lite extra för. Att fransarna är fina är något av det viktigaste för mig när det gäller make up. Och det är verkligen skillnad på dessa och billigare märken. De här tre gör fransarna både långa och fylliga. Ett extra plus får Helena Rubinsteins Sexy blacks för att den har en sådan fin förpackning :)


Kärleksgodis


KärleksgodisKärleksgodis
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Bara för att det är idag så bjuder jag på ett inlägg till. Kärleksgodis. Farligt goda. På jobbet såklart :)


Alla hjärtans dag


Kärleksbild
Fotograf: Josefin Landhagen

Jag passar på att fira Alla hjärtans dag med en bild på mig och min fästman i vintersolen. Med tanke på alla bröllopsplaner så slår vi inte på stort i år. En fem minuters promenad till middagen på den lokala restaurangen blir det ikväll. Kanske ett glas vin också. Här och här kan ni läsa om hur samma dag var förra året.

Ta hand om varandra ♥


Up in the air


Här kommer mitt första inlägg från luften. Sitter på ett av Norwegians flygplan från Göteborg till Stockholm och de har trådlöst internet ombord. Underbart!

Igår morse blev jag kidnappad av min syster och vännen Malin på möhippa. De tog mig från Stockholm till Göteborg tidigt på morgonen. Det blev en jättebra och perfekt dag. Jag är så lycklig. Skriver lite mer om det någon annan dag. Nu ska jag hem till min käresta och kramas i soffan :)


Muffinsbröd


Muffinsbröd
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

I tisdags fick jag för mig att jag skulle baka. Inspiration fick jag från Hildas hem då hon hade gjort frallor i sin muffinsplåt. "Kanon!" tänkte jag "det måste jag också testa". Har ett jättenkelt recept på frukostbröd som jag använde och det blev riktigt gott. Ska försöka visa en bättre bild i helgen :)


Midsommartid


Midsommarjag
Bild lånad från Sofia Wetterlund

Det här var det första jag såg när jag vaknade i morse. Min vän Sofia hade hittat en bild på mig från förra midsommaren. Ett och ett halvt år sedan. Den här dagen kunde inte börjat bättre då alla känslor från den perfekta midsommaren kröp fram. Så till alla er som vill att våren ska vara här nu. Det är långt kvar, men tiden går fort och vi uppskattar värmen så mycket mer när den väl kommer efter den här vinterkylan :)


Veckans projekt

 
Nattduksbord
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Det här fina lilla nattduksbordet står för tillfället i vårt gästrum och jag har länge tänkt att jag ska måla det vitt. Igår när vi promenerade i det vackra solskenet fick vi med oss lite färg hem. Vit halvblank. Så ikväll när Johan ändå är på bio med en av marskalkerna målar jag första lagret :)

Färgglad morgondrink


Morgondrink på jobbet
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Idag överraskade min närmsta chef oss med att göra fina morgondrinkar. Alkoholfria såklart men oj så goda. Kan man börja dagen på ett bättre sätt? Tror inte det och hon fick se stora leenden i våra ansikten.

Ikväll väntar middag med några vänner i Aspudden. Bra start på helgen :)


Avskedsfika


Fika för Jenny
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Igår var Jennys sista dag på jobbet. Därför bjöds det på fika, tal och presenter. Det är synd när så trevliga kamrater slutar men det var dags för nya äventyr helt enkelt. Livets naturliga bana.


Anna Ternheim på Rival


Anna Ternheim på Rival
Anna Ternheim på Rival
Fotograf: Herman Dahlgren
Bilder lånade från rockfoto.nu

Det var en fin konsert igår. Scenen var inredd som ett vardagsrum med gamla möbler. Det passade perfekt i Rivals lokaler och även den finstämda musiken gjorde sig bra där. Hon har en sådan härlig röst Anna Ternheim och trots att det inte var det minsta tråkigt så kunde jag inte låta bli att gäspa, trött efter jobbet och mätt efter en god hamburgermiddag på Helenes krog. Jag tror vi alla fyra tjejer var riktigt nöjda med kvällen.

Idag är en speciell dag. Min kära mamma fyller år. Hipp hipp hurra till dig :)