En helg i juni på Åland - del 2

 
Fotograf: Anna Guste & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Helgen fortsatte med diverse bräd- och kortspel. Vi tävlade både tjejerna mot killarna i vem som var bäst på motsatt kön och alla mot alla i geografi samtidigt som godiset sinade i skålarna. Det åts mera mat, sågs vilda djur och så var vi nere vid vackra Solvik. Sen pratades det ju hela helgen om allt möjligt och Fritz-Rutger. Det diskades en fasligt massa och mina händer var torra som öknen någon dag efter det. Men vad gör väl det när man har en sån härlig helg att minnas :)

En helg i juni på Åland - del 1

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Nu är det snart två veckor sedan vi hade en härlig helg på Åland med Jonas och Camilla. Vädret var inte det bästa, men ändå bättre än hemma i Sverige. Det var grått och kom lite regn då och då men vi kunde också sitta ute och fika. Resan började med en bil- och båttur i trevligt sällskap. Vi såg på fotboll (Sverige-England), åt goda måltider, fikade, pratade om allt möjligt och badade bastu.
 
Det blev så mycket bilder jag ville ha med så jag delar upp det på två. Mer kommer i morgon :)

Duåjag

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: iPhone 4
 
Nu sitter du och jag så att jag kan se oss på den lyckligaste dagen när jag vill. Små detaljer som gör hjärtat stort och varmt mitt i vardagen :)

Fotograf Adine Lundahl

 
Bild lånad från lundahlfoto.se
 
Adine är en tjej med en väldigt trevlig blogg. Här om dagen läste jag att hon inte har fått något sommarjobb (hon pluggar till lärare) och istället satt ihop en hemsida så att folk kan anlita henne som fotograf. Jag tycker att det var ett fantastisk bra initiativ och därför är hon värd lite extra reklam. Så om ni bor i närheten av Linköping tycker jag ni ska anlita henne för lite härliga sommarbilder.
 
Hemsidan: lundahlfoto.se
Bloggen: justbeingmyself.blogg.se

Mitt eget solsken


"Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine"
Anthony J D'Angelo

 

Fotograf: Anna Guste

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS


Fint citat eller hur? Jag hittade det hos My Happy Days och tycker att det passade lite extra bra just i de här tiderna då det har regnat så otroligt mycket de senaste veckorna. Ett leende på läpparna och ett sinne lätt som en ullig bomullstuss gör livet enklare :)


Midsommarafton 2012

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

I år blev det en trevlig med lugn midsommarafton. Vi var hemma hos Martin ett gäng och precis som förra året så sken solen och det var jättevarmt. Dagen började med en traditionell midsommarlunch som vi smaskade i oss mellan sånger och snapsar. Jag hade fixat tårtan som halva Sverige verkade göra till just den här dagen och den blev succé. Sen blev det femkamp och tipspromenad för hela slanten. Jag glömde ta bilder men det var lika bra för det gick inte så bra för mig. Sen drog vi fram grillen och la allt möjligt på. Bland annat så kokades det majskolvar i öl. Det var spännande och gott. Dagen avslutades med den finaste solnedgången och sen fortsatte natten ute i några timmar till och sen inne till en varm brasa :)

Söta sommarskor

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

De här söta sommarklackarna köpte jag här om dagen på Euroskos rea. Just de här var det bara 20 % rabatt på men jag har verkligen varit ute efter ett par sköna skor med klack så det fick det vara värt. Nu hoppas jag på att det kommer många tillfällen att använda dem på :)
 
Skulle behöva lite nya ballerinas också, har ni sett några fina och sköna någonstans?

Trevlig midsommar!

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Alla förberedelser är färdiga. Nu ska jag bara hoppa i midsommarklänningen och fixa håret så är vi good to go sen. Också i år firar vi midsommar hemma hos Martin. Han har ett väldigt bra hus för det. Det blir en heldag med lunch, stafett, fika och middag. Jag hoppas det blir lika trevligt som förra året. Då såg det ut så här: Midsommar 2011
 
Trevlig midsommar önskar Anna & Johan!

Semestertider

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: iPhone 4 + instagram
 
Nu när midsommar stundar så börjar också semestertider här på jobbet. Så de närmaste månaderna kommer det bli lite mer tomt här. Också vädret har somrat till sig en hel massa. Både igår och idag är det varmt med strålande sol. Igår tog vi oss ut och satte oss på en bänk i solen under lunchen. Fin utsikt har man över de maffiga byggnaderna och uteserveringen som andas utomlands.
 
Vår receptionist hade bakat drömtårta som vi smaskade på till "fredagsfikat" igår. Den tog mig tillbaka till barndomen och gav mig inspiration att göra en rulltårta à la Anna. Någon dag när det finns ursäkt att baka så ska jag göra ett försök. Men först ska jag baka två tårtor med kolasås och daimgrädde från nyaste Buffé till midsommarafton :)

Sommarfest

 
 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: iPhone 4
 
Festen igår var väldigt lyckad. Några av oss började med en fördrink nära Slussen för att sedan fortsätta till Boule & berså. Det var förvånansvärt roligt att spela boule och jag blev väldigt positivt överraskad av deras grillbuffé. Det fanns allt möjligt, många röror och goda smaker. Vilken tur vi hade med vädret också om man tänker tillbaka på hur mycket regn som kom i helgen. Och idag är det ännu varmare, jag fick lite strålar på mig nu under lunchen. Härligt :)
 

Boule & berså


Boule & berså

Ikväll är det sommarfest med jobbet. Vi ska till Boule & berså för att spela, mingla och äta. Hoppas det blir trevligt, att maten är god (!) och att vädret blir lite bättre så jag kan byta till somrigare skor...


Dränering


När vi kom hem från Åland igår kväll så upptäckte vi vatten i inre delen av garaget. De nästan 50 mm som hade kommit medan vi var borta klarade inte vårt hus av. Så nu blir det till att kolla upp och få offert för dränering omedelbums...


Les fleurs du jardin


Les fleurs du jardin
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Jag älskar verkligen vår vildvuxna trädgård (trots att jag ibland svär över allt ogräs). Det växer överallt och det är alltid något som blommar den här delen av året. Just nu är det mycket blåa blommor som iris, blåklint och lupiner. Perfekt när man vill ha lite extra fint i huset till en middag eller bara för att piffa till vardagen. Och visst är det en fin vardagslyx att kunna ta några steg ut i trädgården för att plocka ihop sin bukett i stället för att köpa? :)

Make over

 
Make over nightstand
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Nu har jag äntligen gjort färdigt nattduksbordet som jag började med för flera månader sedan. Det har kommit mycket emellan och jag har inte alls varit sugen på att måla. Men förra veckan så bestämde jag mig för att måla sista lagret. Det blev fint tycker jag. De söta rosknopparna köpte jag på Ljuvali. Kika in, där finns massa fint.
 
Idag jobbar jag och mannen halvdag för att sedan åka till lantstället på Åland med ett par vänner. Det ska bli sååå mysigt :)

Seaside söder


Seaside söder
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: iPhone 4

Idag lunchade hela min avdelning ute. Vi har Torbjörn som provjobbar hos oss i två dagar så vi tyckte att det vore trevligt med en gemensam lunch. Det blev på Seaside söder som är en trevlig båt precis utanför jobbet. De har en prisvärd buffé som var perfekt idag. Så här såg det ut. Vi satt på översta uteserveringen. Gå dit om ni jobbar nära Söder Mälarstrand :)

Chokladprovning på Chokladfabriken


Chokladprovning
Chokladprovning
ChokladprovningChokladprovning
Chokladprovning
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: iPhone 4

Igår kasserad jag in förra årets födelsedagspresent från min man. Chokladprovning på Chokladfarbiken! En perfekt present till mig. Det var jättemysigt och intressant. Dock ska man inte äta middag precis innan för då blir man proppmätt. Det ska jag tänka på till nästa gång. Jag tror att Chokladfabriken också har kurser för pralintillverkning. Det ska jag önska mig till jul! :)


Söndagsmiddag


Söndagsmiddag
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: iPhone 4

Titta vilken härlig middag vi fick hos Johans mamma i söndags. Baconlindad kyckling med feta och tomat. Grönsallad med bland annat favoriterna avokado och sparris. Färskpotatis. Vi tog dessutom med resterna av nöt- och marängtårtan och diskuterade vår resa till Lake District samtidigt som det hjälptes till med lite dator- och TV-problem. Mysig kväll :)

Titta förresten på den fina duken. Visst blir man glad av de pastelliga färgerna?

Eyes lips face


eyeslipsface
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

I torsdags fick jag och kollegan äntligen vårt paket från ELF. Det kändes som julafton. Fyra nagellack, två ögonskuggor och en rougeborste fick jag med mig hem den dagen.

Jag har testat nagellacket som är längst till vänster i bild, Berry Pink. Känner mig jättenöjd. Det täckte fint med bara ett lager och håller som vilket annat billigt nagellack som helst. Jag har också testat rougeborsten. Tog den billigaste varianten så vi får se hur länge den håller men den fungerade lika bra som mina andra borstar. Den rosa ögonskuggan blev jag mest tveksam till om den passade min hy men kvaliteten var det inget fel på :)

Middag med tårta


Middag med tårta
Fotograf: Anna Guste & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Igår blev det inget inlägg för då hade jag fullt upp hela dagen med att förbereda inför kvällens middagsbjudning. Det skulle städas, förbereda efterrätt, duka, plocka blommor, osv. Vi var ett lagom stort gäng och vi bjöd på grillad fläskfilé, tzatziki och klyftpotatis med morötter, mozzarella och basilika. Tyvärr blev det inga bilder på maten men när nöt- och marängtårtan kom fram så kände jag mig manad. Tack syster för receptet och guidning via telefon under dagen! Och tack kära gäster för en trevlig kväll :)

Inredningsinspiration

InredningInredning

På lunchen kikade jag i tidningen Sköna hem för att varva ner lite och få inspiration. Hittade massa trevligt. Skulle gärna ha ett gammalt vitt skåp till porslin och glas i vardagrummet och någon dag när vi har dränerat och fixat om i trädgården så ska jag ha fingerborgsblommor någonstans. Och visst är formen på ljusstakarna i den nedersta bilden helt underbar? Barock tror jag. Har sett såna i metall på loppis men de brukar vara ganska dyra... De här i keramik är också väldigt vackra.

Jag planerar redan vad jag ska önska mig i 30års present om 1,5 år. Det kommer inte bli billigt :)


Presenttips


Presenttips

Kom på att jag inte har visat vad jag köpte på Leilas general store när Johans mamma fyllde år. Två sorters slickepottar i härliga färger, kökshandduk, grytvante och ett cupcake kit. Där finns perfekta presenter till alla oss/de som tycker om att skapa i köket. Det finns verkligen något för alla. Så kika in när ni har en stund över. Kanske fyller just din mästerkock år snart? Eller varför inte överraska någon med en spontan sommarpresent :)


Bröllopsresan - Bologna


Bologna
Fotograf: Anna Guste & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Efter underbara Sirmione reste vi vidare till Bologna. Resans trevligaste storstad. Bologna har många tegelbyggnader och mycket hundbajs på trottoarerna. Det första vi gjorde var att äta en mycket god pasta bolognese och lasagne. Annars bestod våra två dagar av att klättra upp i lutande torn, dricka godaste chokladen ever, upptäcka de gömda kanalerna, äta resans godaste glass (finns tyvärr inte med på bild), se fantastiska byggnader, äta oss mätta på aperitivon (plockmatbuffé som man får äta av om man köper en drink), springa på en filminspelning, shoppa och bara njuta av livets allra bästa :)

Ladurée


Ladurée
Ladurée
Ladurée
Ladurée
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: iPhone 4

Ladurée är ju en fantastisk liten söt butik. Den ligger på Grev Turegatan 15 i Stockholm och är en fransk kedja med gamla anor. Butiken här i Stockholm är ganska ny vad jag föstår och mitt första besök dit blev igår då jag shoppade efter inflyttningspresent. Perfekt att köpa en fin ask med macarons och ge bort. Man får den dessutom i en fin presentpåse också. Fint att ge med en flaska bubbel och några doftljus.

Måste gå dit snart igen och köpa något till mig själv! :)


Sephora


Sephora
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

I Milano köpte jag den här fina ögonskuggan. Den har blivit lite av en favorit just nu. Jag var ute efter en varm, skimrande och champagnefärgad ögonskugga och det var precis vad jag hittade. Sedan jag första gången satte min fot i en Sephora-butik (för 6 år sedan på min och Linas tågluff i Europa) så har jag älskat deras koncept. Butiken i Barcelona som var min första upplevelse var så stor och lyxig, det kändes speciellt. Jag skulle verkligen tycka det vore roligt om Sephora kom till Sverige :)

Studenttider


Studenttider
Fotograf: Anna Guste & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Så här såg det ut i onsdags då vi firade Johans kusin som tog studenten. Det var en jättetrevlig dag trots lite tråkigt väder. Jag tycker att studenten är en så härlig tid på året. Förenad med lycka och skratt. Jag minns alltid tillbaka till min egen student som var en av de bästa dagarna i mitt liv. Strålande sol, värme, tre glada tjejer uppflugna längst bak på en vit Ford mustang med bubbel i glasen och min snälla pappa som körde runt Avenyn i hur många varv som helst medan vi tjoade och tjimmade :)

Tårtiga dagar


RabarbertårtaRabarbertårta

AngelicatårtaAngelicatårta
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: iPhone 4

Tårta två dagar i rad på jobbet! Det är bannemig svårt att försöka vara 100 % nyttig i det här livet. I torsdags bjöds det på en god rabarbertårta som tack för ett bra samarbete och avskedsfika för Fanny som har gett sig ut på nya äventyr. Igår fyllde Angelica år så då dukades tårta fram igen. Samma dag började vår nya VD också så det kändes som en väldigt festlig dag. Fredagsfeeling! :)


Idag är det regn, regn och regn. Hoppas det blir uppehåll ikväll när vi ska promenera hem till några kompisar på middag.