Gott nytt år!

 

Den här nyårsafton har vi inte haft höga ambitioner. Vi har inte planerat något alls utan bara varit hemma. Hurra till min käre make som köpte hem oxfilé, potatisgratäng och bea. Det var jättegott! Oscar åt oxfilé med god aptit, "Jättegott. Mer kött mamma" sa han. Men potatisgratäng är inte hans melodi alls. Vi åt i myskläder, men jag festade till det med en glittrig top i alla fall :)

 
Efter läggning åt vi lingonpannacotta med krossade pepparkakor och marshmallows som jag slängde ihop tidigare under dagen och såg film. En lagom nyår. Nu ska vi springa ut och se fyrverkerier!
 
 
 
 
 
 

Bilder: iPhone 6s


Grattis Oscar 3 år!

Grattis till finaste Oscar på din 3 års dag! Vi älskar dig till månen och tillbaka alla dagar i veckan. 


Dagen började med en sovmorgon. Klockan halv åtta kom du in till oss och fick dina paket. Det märks så väl att du börjar bli stor fast du fortfarande är liten. Du har blivit en lite pratkvarn och säger så mycket kul varje dag. Talet har verkligen lossnat. Ibland tror jag att du redan är en tweenie/tonåring på dina suckar och dina "vaa??" som kommer när vi nekar till något.

På 3 års kontrollen klarade du allt fint och var 100 cm lång och vågen visade 17,9 kg.

Du älskar tårta så därför bestämde jag mig för att göra en tårta till din födelsedag i år. Förra året beställde vi tårta för hela slanten. Tårta förekommer ofta i dina lekar och när du pratar.


Det blir mer och mer rollspel. Mamma, pappa, barn leker du varje dag och även affär är roligt. Ända sedan du var hos din kompis Alex nu senast så leker du att du har både lillasyster och lillebror (Alex har en lillasyster).

Så här blev tårtan jag gjorde till dig. Temat var gult och tåg. Jag känner mig jättenöjd och du verkade bli glad över att det var ett tåg på. Tåg har ju varit din favorit länge nu. På alla sätt. Brio tågbana, på Youtube, ditt Duplotåg och leka tåg där vi alla sitter på rad och tuffar fram. Men man hinner knappt sätta sig till rätta innan vi är "hemma!".


Tårtan fick smak av hallon och päron som är favoritsmaker hos dig tillsammans med blåbär, äpple och melon.

Finaste, finaste Oscar. Tänk om du hade en aning om hur mycket jag och din pappa älskar dig. Puss!



Bilder: iPhone 6s


Julgranen 2016

 
Igår, äntligen, fick julgranen bli klädd. Johan köpte den i onsdags kväll och då fick den också flytta in i sin fot men jag ville gärna klä den tillsammans med Oscar så det gjorde vi igår. Bara en kula gick sönder, haha. Den här bilden symboliserar nivån för den här julen. Stjärnan på sne och tågbana över hela golvet. Alltså inte så tillrättalagd. I vanliga fall brukar vår gran få mer pynt också men jag orkade inte i år så det här får räcka.
 
Till höger ser ni min favoritdekoration. Julhänget för 1984 (mitt födelseår) från Georg Jensen. Jag kommer ärligt talat inte ihåg om jag har köpt den själv eller om jag fick den i julklapp. Det var i alla fall för 8-9 år sedan när jag pluggade i Köpenhamn.
 
Idag är jag och Oscar lediga. Pappan jobbar. Jag tycker att det har blivit en härlig tradition att vara ledig dagen innan julafton. Att på något sätt få varva ner och känna julledigheten smyga in i kroppen. Och om vi ska vara ärliga, det finns en massa kvar att göra:
 
- Slå in alla paket
- Koka gröt, ris a la Malta och körsbärssås
- Rulla tryfflar (gjorde smeten igår)
- Städa undan lite
- Byta lakan
- Tvätta håret
 
Men ikväll kommer jag och min stora älskling ha uppesittarkväll med På spåret och äta julgodis. Innan det blir det såklart skinkmacka till middag :)
 
Om vi inte hörs imorgon så hoppas jag att ni får en frödefull jul!
 
 
Bilder: Canon EOS 7D + EF 24-70 mm 1:2,8 L USM

Att fira i förskott

 
 
Idag hade vi Oscars första 3års kalas. Hans födelsedag är egentligen på annandag jul men hälften av gästerna kunde inte komma då så de fick komma idag istället. Det blev en lite enklare variant på födelsedagsfika med många juliga inslag eftersom det också var fjärde advent.
 
Oscar var glad för han fick massor med uppmärksamhet från storkusinerna, fick fika och öppna paket. 
 
 
 
 
Vi bjöd på saffranskladdkaka med spritsad grädde som tårta. Jag känner mig ganska nöjd med spritsningen ändå med tanke på att jag gör det så otroligt sällan. Jag vill gärna kunna spritsa fint men drar mig för att göra det varenda gång eftersom jag tycker det är kladdigt och då blir det oftast att jag struntar i det och hittar på en annan lösning. Och vet ni, jag läste om ett jättebra tips när det gäller grädde. Man kan ha i lite bakpulver (en knivsudd till 2 dl grädde) innan man börjar vispa grädden. På så sätt går det att vispa den fast och fin utan att det blir smör. Vilket i sin tur gör att den blir mer spritsningsvänlig.
 
 
 
 
Kolabröd, pepparkakor, lussebullar, nötcrème-praliner och clementiner stod också på fikabordet.
 
 
 
 
Såklart skulle det blåsas ut ljus och man kan säga att Oscar var lite övertaggad på att få börja fika. Så fort jag ställde ner tårtan blåste han ut ljusen. Inte en enda han fånga det på bild.
 
 
 
 
 
Vi tände ljusen igen och fick det nästan på kort den här gången, haha.
 
 
 
 
Dags att öppna paket!
 
 
 
 
 
Presentskörden blev en "pärlkikare", ett magnetpussel där man klär på gubben, ett spel och ett stort fint kit med briotågbana brandbilståg. Väldigt uppskattade presenter :)
 
 
 
Sötnosar alla fyra ♥
 
 
Bilder: Canon G16
 

Lucia 2016

 

Igår var det Lucia och då fick vi föräldrar komma på sångstund och fika hos Smarta barn. Väldigt, väldigt mysigt. Vi var många på liten yta så det blev ganska livligt och stojigt. Men kul att få chansen att prata lite mer med de andra föräldrarna. Barnen var så söta i sina dräkter och vad Oscar var duktig! Han satt kvar med kompisarna, sjöng och gjorde rörelser trots att han såg mig och Johan. Bästa killen! Och sen blev det fika på lussebullar och pepparkakor som barnen bakat själva med pedagogerna. Mums! 

 

 

Även på jobbet firade vi Lucia, fast utan Luciatåg.

 

 
 
 

Bilder: iPhone 6s


Julbord ikväll

 
 
Ikväll är det dags för julbord med jobbet och vi ska inte ta oss så långt det här året. Vi brukar i och för sig inte göra några större utflykter utan har hållt oss i stan. Men den här gången är det verkligen gångavstånd. Vi ska få äta och mingla på Kristinehovs Malmgård här på Södermalm. Det tar nog inte mer än 10 minuter att promenera dit. Superduper! Det är en fin liten gård som jag har gått förbi ett antal gånger och alltid undrat lite över. Därför känns det extra roligt att äta julbord just där. Det roliga är att mannen min också har julbord med sitt jobb ikväll. De ska till Långholmen som också ligger väldigt nära :)
 
 
Bilder låndade från Kristinehovs Malmgård

Kalenderljus

 
Eftersom Oscar älskar siffror så fick det såklart bli ett kalenderljus i år. Vi tänder det en stund varje morgon och kväll. Till frukost och middag. Väldigt mysigt. Bredvid står en lyxhyacint och Oscars fina ljuslykta som han gjorde inför förra julen på Smarta barn. Jag älskar den! Det är en typisk sådan detalj som kommer pryda vårt hem varje jul ♥
 
 
Bilder: Canon EOS 7D + EF 24-70 mm 1:2,8 L USM

Plötsligt händer det!

 
 
 
Ja, som rubriken säger. Plötsligt händer det! I fredags köpte min fina man blommor till mig. Jag blev såå glad. Rosor som är min favorit. De står fortfarande fina i sin vas på köksbordet. Tack och puss älskling! :)
 
 
Bilder: Canon EOS 7D + EF 24-70 mm 1:2,8 L USM

Paket i brevlådan

 
 
I onsdags hade två paket letat sig ner i vår brevlåda. Det ena förväntade jag mig och det andra kom som en glad överraskning. Min syster hade veckan innan berättat att hon ville göra en egen julkalender till Oscar. Han tycker att det är väldigt kul med pussel just nu så Kristina hade hittat ett fint pussel med Den gode dinosaurien på. Det blev perfekt för det hade 25 bitar så hon slog in varje bit i ett litet paket förutom första paketet där det blev två bitar. Väldigt rolig idé tycker jag och Oscar blev glad.
 
Det andra paketet innehöll hemmagjord pepparkaksdeg från min söta mamma. Hon misstänkte nog att jag inte skulle orka göra egen deg och det hade hon helt rätt i. Väldigt gulligt att skicka en degklump på posten tycker jag. Nu får det definitivt bli pepparkaksbak någon dag! :)
 
 
 
 
Idag har vi haft en lugn och mysig dag. Frukost hyfsat sent. Titta på julkalendern. Tvätta. Fota familjebild. Pappan stack iväg till gymmet. Jag har fotat lite övrigt här hemma. Lunch. Vila. Hela familjen åkte till Ica och handlade. Tvätta lite till. Pappan griljerade julskinka som också blev vår middag tillsammans med vörtbröd. Oscar hittade på lekar för oss alla tre. Nu ligger grabbarna och ska sova. Jag sorterar bilder på datorn. Lite senare väntar glögg, Lindtkulor och Så mycket bättre :)
 
 
Bilder: Canon EOS 7D + EF 24-70 mm 1:2,8 L USM

1 december

 
Inlägget innehåller affiliatelänkar



1. Tändsticksaskfodral HÄR / 2. Pepparkaksformar HÄR / 3. Julkulor HÄR / 4. Julgransdekorationer HÄR / 5. Ljusstake HÄR / 6. Ljusstake HÄR / 7. Krans HÄR / 8. Kalenderljus HÄR

Hej på er! Idag är det äntligen första december och vi får börja se julkalender och öppna luckor. Har ni fått lika mycket julkänslor som jag? De flög över mig helt plötsligt i förra veckan. Nu vill jag bara mysa runt hemma i huset, baka lussekatter, baka julgodis och lyssna på julmusik. Jag är som vanligt väldigt sugen på att shoppa och just nu står en ljusstake till köket högst upp på listan. Egentligen vill jag ha en ljusstake med sju ljus men annars föll jag pladask för den här ovan med marmor. Stjärnor till Oscars rum och vårt sovrum skulle också vara mysigt. 

Annars då? Jo, jag känner en förkylning smyga sig på. Jag har haft ont i halsen i dagarna två och idag gör sig också näsan påmind. Jag kanske får lyda mammas stående råd att köpa hem Kan Jang...