Vardagsvackert

 
 
Hej i stugorna!
 
För två inlägg sedan skrev jag att jag ville köpa lite mer snittblommor. Det blev några rosor till slut. Tre aprikos-rosa rosor från torget, det får räcka för nu. Under veckan är jag ändå inte hemma och ser dem så mycket. Just nu är jag mest glad att det fortfarande är tillräckligt ljust när jag och Oscar kommer hem för att få till en någorlunda ljus och fin bild. Om jag hade haft obegränsat med pengar så hade jag haft snittisar i nästan varje rum. Det finns så mycket vackra blommor och mina ögon dras alltid mot dem när jag går förbi på torget för att komma till bussen. Jag får gå fort för att inte köpa allt jag ser. Det var ett tag sedan jag köpte snittblommor nu men vi har ju inte varit hemma så mycket de senaste helgerna. Kanske att jag ska ta upp min tanke om att köpa hem en fin bukett (nästan) varje torsdag eller fredag. Det kan behövas nu när vi går mot mörkare tider!
 
Hur mycket blommor köper ni?
 
Nej, nu hägrar sängen för mig! Man vet aldrig när lilleman får för sig att vakna. Hoppas ni får ett bra slut på veckan :)
 
 
 
 
Bilder: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L

Playdate med Sylvia & Alex

Idag är en piggare dag. Äntligen! Kanske var det att vi köpte nya kuddar och täcken som gjorde susen. För två veckor sedan när Johan var på svensexa i Göteborg hade jag och Oscar playdate med Sylvia och Alex. Det blev en riktigt trevlig eftermiddag med sol, lek och fika. Oscar pratar lite då och då om att leka med Alex en "annan dag" :)
 
Vi gick till nya lekplatsen nära där vi bor. 
 
En av de få stunder båda satt still i några sekunder.
 
Det är någonting med Oscar och napp just nu. Han vill ha den nästan hela tiden. Även på lekplats kan han plötsligt komma på att han måste ha den. 
 
Hopp hopp från sten till sten. 
 
Vi avslutade med att röja runt ordentligt i Oscars lilla rum.  
 
Det var nog Oscar som röjde mest. Han tycker det är jättemysigt att dra ner allt från sängen. Täcke, kuddar, gosedjur och snuttisar. Han lägger sig under täcket och låtsas sova. Vips sätter han sig upp och säger "morgon!" med ett leende. Söta unge ♥
 
Idag ska äntligen Oscar få nytt täcke och några nya kuddar. Hemtex, där vi köpte våra, hade inga bra barnvarianter. Jag vill att han ska ha ett täcke som är i normalstorlek men som inte är så fluffigt så idag efter middag blir det en tur till Ikea all by my self. Såå kul! Har hört att de redan har börjat sälja julpynt, mysigt.
 
 
Bilder: iPhone 6s
 

Just nu

 

Det har hänt så mycket den här sensommaren och hösten har lika mycket innehåll. Det är bara roliga saker men det känns ändå i kroppen och tröttheten slog till med dunder och brak förra veckan. Hela veckan var jag supertrött och det är samma visa idag. Om vi lägger till att jag inte har kommit igång med träningen efter förkylningen för några veckor sedan och att det numera är mörkt när jag går till jobbet så är det inte konstigt att jag inte är något energiknippe för tillfället. Och när man inte känner sig helt på topp passar det utmärkt att fundera över fina, bra saker som man blir glad av tycker jag. Här kommer en liten lista.

 

Just nu är jag glad för: Att helgen i Partille/Göteborg blev så fin. Efter några helger med svensexa och möhippa så fick vi äntligen vara tillsammans alla tre i familjen hela helgen. Det blev kvalitetstid med både familj och vänner. Leka på lekplats i Slottskogen och gå på 30års middag. Väldigt energigivande för sinnet.

 

Just nu dricker jag helst: Te och vatten. Men vet ni, jag tog några koppar kaffe i förra veckan för att bli lite piggare. Ni som vet att jag inte dricker kaffe i vanliga fall förstår att tröttheten var hemsk. Obs, jag tycker fortfarande inte om kaffe.

 

Just nu är det bästaste jag vet: Att få umgås med sonen och maken utan annat som distraherar. Alternativt att få sitta i lugn och ro i soffan med något att läsa och lite (läs mycket) choklad.

 

Just nu längtar jag efter: Att baka något gott att bjuda vänner på. Trots att vi har så mycket inplanerat nu är jag sugen att göra något kul till Halloween. Både baka och dekorera. Funderar också på om vi ska ha ett litet barnkalas för Oscar i år. I så fall tänker jag början på december. Jag längtar också efter att köpa lite snittblommor och fixa bra förvaring för familjens skor.

 

Just nu lyssnar jag helst på: En spellista på Spotify som heter Mellow Morning. Perfekt när man är trött och inte orkar med stressande partymusik.

 

Just nu drömmer jag om: Shopping! Jag behöver ny vinterjacka och nya vinterskor. Jag vill köpa nya kuddfodral till kuddarna i soffan. Gärna lite höstiga färger. Nya täcken och kuddar till alla i familjen. Som alltid drömmer jag också om att resa. Allt från långhelg med Johan i någon Europeisk stad eller New York, till shoppinghelg med kompisar, till solsemester i något paradis.

 

Jacka  -  Vas  -  Blommigt kuddfodral  -  Ljuslyktor  -  Kuddfodral ljus vinröd 

 

Listan har jag lånat från Angelicas värld.

 


Min systers möhippa

 
 
I lördags hade vi möhippa för min syster! Jag flög ner till Göteborg redan på fredagen och på lördag morgon smällde det. SOM jag och två av syrrans kompisar har planerat! Nu är det nästan som att luften har gått ur en. Men det blev en fantastiskt rolig dag i franskt tema med kidnappning, hotellfrukost, burlesquedans, lunch i sommarsolen på 14:e våningen, diy av hårdekorationer, middag, drinkar och övernattning. Om energin någonsin återvänder till mig så ska jag publicera lite mer bilder från dagen. Tills dess, håll till godo med dessa mobilbilder på min vackra syster ♥
 
 
Bilder: iPhone 6s

Syltkakor

 
 
Idag bakade jag och Oscar tillsammans för första gången. Tidigare gånger har han varit med och hjälpt till med att ösa ingredienser men den här gången gjorde vi allt ihop. Blanda, knåda, forma, trycka hål och lägga i sylt. Vi tyckte det var kul båda två. Syltkakor är både enkelt och så väldigt gott. Om en stund kommer Alex och Sylvia hit. Då tar vi med fika till lekplatsen och har kul. Det är ju härligt väder idag! Receptet hittade jag på Ica.se men jag skriver ut det här också.
 
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
150 g smör
1/2 dl fikonmarmelad
småbrödsformar av papper (som till minimuffins)
 
1. Sätt ugnen på 175°C. Sätt ut formarna på en plåt.
2. Blanda samman alla torra ingredienser med smöret till en jämn deg.
3. Forma degen till bollar och lägg dem i formarna. Gör en liten grop i varje boll och fyll den med fikonmarmelad.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
5. Förvara kakorna torrt.
 
 
Annas kommentar
Jag hade i lite vaniljpulver också, ungefär en knivsudd. Jag gillar vanilj. Mitt smör var rumsvarmt. Istället för fikonmarmelad så tog jag jordgubbssylt. Det blev också gott. Jag tänker att här kan man ta det som finns hemma helt enkelt. Om man inte är vildigt sugen på fikonmarmelad då :)
 
 
 
 
 
Bilder: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 
 

Precious 2016

 

 
 

Igår var jag och mina kollegor på den årliga klock- och smyckesmässan Precious. Det är lika roligt att gå varje år. Man träffar alltid folk man känner, det finns föreläsningar och så passar man på att inhandla förbrukningsmaterial och verktyg. Sen är det såklart roligt att ha lite koll på vad som händer i branschen.

 

 

 
 

Vi lyssnade på en föreläsning om syntetiska diamanter med gemologen Jan Asplund. Väldigt intressant. Syntetiska diamanter är tydligen på framkant och vi kan förvänta oss att se mer av dem i framtida smycken. Bilden är från innan föreläsningen började så det fylldes på med mer folk några minuter senare.

 

 

 
 

God och fräsch lunchbuffé.

 

 

 
 

Vi passade på att göra inköp hos bland andra NSG. De hade ett roligt hjul som vi fick snurra på efter vi gjort vår beställning. Man kunde få allt från en t-shirt till 15% på beställningen. Vi fick 10% på vår beställning. Det får man vara nöjd med.

Fler bilder än så här blev det tyvärr inte från årets mässa men den var väldigt snyggt och seriöst uppstyrd som vanligt :)


Bilder: iPhone 6s


Dick och Evas bröllop

 
 
Vilket fantastiskt fint bröllop vi var med på igår! Dick och Eva fick äntligen säga ja till varandra och mina ögon tårades både en, två och tre gånger. Hela dagen var väldigt välplanerad, varenda detalj kändes genomtänkt och glädjen lyste igenom. Så snygga kläder på både brudpar och deras barn (brudföljet). Brudens hår och make up var fantastiskt vackert och passade henne perfekt. Men vet ni vad jag just kom på? Jag glömde titta på ringarna! Jag fattar inte hur jag kunde glömma det. Jag är ju guldsmed för bövelen!
 
Jag och Johan tog massor med bilder och här kommer några favoriter.
 
 
Brudgummens söner
 
Brudens dotter och son
 
Såå söta brudnäbbar
 
 
 
Eva passade så bra i den här uppsättningen, den var verkligen som gjord för henne. Jättevackert.
 
Smakfull och perfekt brudbukett i vitt. Ser ni att det finns en liten blå blomma? Väldigt smart. Something blue...
 
Svärmor fick ta bild på mig och min kärlek :)
 
Jag är imponerad över att bruden gjorde bordsdekorationerna själv. De blev väldigt fina!
 
Här hurrar vi för brudparet
 
Den lilla fåfängan var perfekt för oss som var ett mindre sällskap. Ljust och vackert litet hus.
 
Också placeringskorten gjorde bruden själv.
 
 
Fåfängan levererade god mat. Toast skagen till förrätt.
 
Oxfilé med potatisgratäng till huvudrätt.
 
Vacker och god tårta till dessert. Ungefär här började det bli för mörkt och kamerans blixt fick börja arbeta.
 
Det traditionsenliga momentet att skära tårtan.
 
Jättegod tårta men jag var så mätt att jag var tvungen att lämna en bit. Ja, ni läste rätt. Hör och häpna. Jag var lika förvånad som ni antagligen är.
 
Det är svårt att få en bra bild på ett dansande par men jag tycker ändå att bilden lyser av kärlek och glädje. De båda älskar att dansa och bjöd på ett roligt, fartfyllt och spexigt nummer i discotema.
 
Och just det. Vad som inte kom med på bild var att vi alla fick varsin liten goodiebag och ett glas Champagne på den hyrda bussen mellan kapellet och Fåfängan. Mycket smart för då var vi redan lite hungriga och goodiebagen var fylld med just det. Goodies att äta. Lindtkulor, snurrade smördegspinnar och cheese crackers. Mums!
 
Tack kära brudpar för att vi fick vara med och fira er den här fina dagen. Hurra till er igen!
 
 
Bilder: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L

Bröllop idag

 
 
Idag är det bröllopslördag. Det ska bli såå roligt. Jag älskar bröllop. Förra året hade vi bara ett bröllop och då hade vi oturen att både jag och Johan blev sjuka. Det var verkligen ledsamt. Idag är det Johans morbror som gifter sig med sin Eva. Oscar har det roligare på annat håll så om några timmar släpper vi av honom hos hans faster Linn, Ute och farfar. De kommer nog ha massa skoj och bus kan jag tänka mig :)
 
Jag tänkte ta med mig kameran och ska verkligen försöka ta massa bilder så att ni om några dagar får se hur vi hade det på dagens finfina bröllop.
 
 
 
 
 
 
Bilder: Canon G16

Att motstå sötsaker

 

 
 

Jag kunde inte motstå dessa godingar på väg till jobbet igår. Marknad på torget. En ask för 45 kr, 4 askar för 100 kr! Det är tur att kollegorna hjälpte till och att de går att frysa in. Hehe :)

 

 

 
 
Bilder: iPhone 6s