Glad påsk!


Nu sitter jag här ute på altanen under markisen och njuter av värmen. Det är helt otroligt. Det är påsk men känns som högsommar. Oftast kan man ju inte ens sitta ute så här till midsommar. Känner mig lycklig.

Glad påsk!
Fotograf: Anna Nilsson (Iphone 4)

Det har varit en härlig dag. Vi har promenerat och varit ute och arbetat i trädgården. I shorts och linne. Så jag har allt råkat bränna mig en smula av solen. Men det gör inte så mycket för nu sitter jag i skuggan med ett glas kallt vitt vin :)

Önskar er alla en fortsatt trevlig påsk!



Kära Nössemark

Nu sitter jag och Johan i bilen på väg till landet i Dalsland. Det ska bli riktigt skönt att få vila ut lite i lugnet. I morgon blir det den årliga tipspromenaden. Och eftersom det ser ut att bli fint väder hela helgen så kommer det garanterat bli mycket grilla, promenera, arbeta i trädgården och bara njuta i solen. Lycka. Glad påsk till er alla!

Systersmycke


Jag tycker om smycken med en mening.

Systersmycke
Fotograf: Anna Nilsson (Iphone 4)

Det här armbandet gjorde jag två exemplar av. Ett till min syster och ett till mig. Färgerna gör sig inte rättvisa på bilden men det går i gammelrosa och pärlemorvitt. Säg till om du vill beställa ett sånt här i valfri färg till dig och en av de som du har nära hjärtat :)

Kram Anna


Årets första vitsippor!


Titta vad jag hittade på min promenad i Slottskogen med Sofia igår!

Vitsippor
Fotograf: Anna Nilsson (Iphone 4)

Det är så skönt med den nya telefonen. Nu har jag alltid en kamera som är helt okej med mig i väskan. Man kan fota sånt här fint som ovan. Eller saker man ser och funderar på att köpa. Eller recept i någon tidning på jobbet till exempel. Så bra :)


Tågresor


I fredags fick jag sitta i några timmar på Köpenhamns hovedbanegård (centralstation) och vänta på att mitt tåg skulle gå. En mangosmoothie och min bok var ett bra tidsfördriv. Sen läste jag ut den på tåget. Så länge vi båda andas. Känns ledsamt att den är slut och att det inte finns en fortsättning. Nu sitter jag på tåget igen, till Stockholm den här gången. Ska försöka hitta en ny favorit i boken Eat, pray, love. Hoppas hoppas.

Tågresor
Fotograf: Anna Nilsson (Iphone 4)


Vad har hänt med min blogg?!


Vad är det som har hänt med min blogg? I många webbläsare så har hela vänsterspalten med småbilder hoppat ett bra steg åt mitten och döljer en viss del av mina inlägg. I Safari på min Iphone ser det ut som vanligt. Jag har verkligen inte gjort något alls förutom nya inlägg. Är det någon som känner igen problemet och vet hur jag kan fixa det här? Tips mottages hemskt gärna.

Kram Anna


Påskinspiration


Min vän Sofia har nyss fyllt år och tycker precis som jag att påsken och dess pynt är trevligt. Så nu när jag var i Köpenhamn hittade jag en perfekt present till henne. Ett litet påskägg i porslin från Royal Copenhagen. De finns med flera olika motiv och så här ser två av dem ut:

Påskpresent
Bild lånad från Royal Copenhagen

Visst är de söta? Skulle kunna handla hur många som helst om jag hade råd. Så nu befinner jag mig i alla fall i Göteborg. Jag anlände med tåg igår kväll för att fira Sofia. Nu är jag hemma hos mina föräldrar och ska umgås med dem innan jag åker tillbaka till Stockholm i morgon. Undrar om det har hänt massa kul i trädgården medan jag varit borta :)


Nyhavn


Här kommer två bilder från i måndags då det var den underbara dagen med skön sol och gött häng i stan och i Nyhavn:

Nyhavn
Fotograf: Anna Nilsson (Iphone 4)

Ett glas rosé kändes som ett måste den dagen och det var lika gott som jag hade tänkt mig. Nu längtar jag hem till vår lille utomhusbubbelpool. Vill njuta många glas rosé och bubbel därifrån.

Kan inte förstå att vår vecka här snart är slut. Det har gått så fort och den ångest som de andra gångerna ständigt infunnit sig finns inte längre. Härligt! Äntligen kan jag NJUTA av Köpenhamn :)


Vårt rum


Så Här bor jag och Bettina just nu:

Skolhemsrummet

Enkelt och spartanskt men helt okej för en vecka. Jag har ju som mest bott här i 20 veckor på en gång så det är en piece of cake nu. Ska se om jag kan fixa en större bild någon dag.

Igår var helt underbart väder. Det firade vi med att gå på stan och shoppa för att sedan slå oss ned i Nyhavn för middag och lite vin. Idag har varit helt tvärtom. Regn och blåst hela dagen. Skolan går bra. Det är svårt men roligt :)


Första skoldagen


Nu är vi på plats och ska alldeles strax gå över till skolan för vår första dag på kursen. Härligt med sovmorgon. De andra dagarna börjar vi kl 8.15.

Så här ser husen ut som vi bor i på skolhemmet:

Skolehjemmet
Lånad bild


På Arlanda Express

Sitter just nu på Arlanda Express för att sedan hoppa på flyget till Köpenhamn. Jag och min guldsmedskollega Bettina ska på kurs i en vecka. Spännande!

En härlig dag


Idag kommer bli en bra dag. Först ska jag iväg och träna. Hoppas på ett Zumba-pass. I torsdags när jag ville testa dansaerobics så var det inställt på grund av sjukdom. Så jag hoppas att jag har mer flyt idag :)

Efter det bjuder vi några vänner på fika i huset. Det ska bli trevligt och mycket bra för då försvinner en del bakverk från frysen (har massor!).

Sen ikväll är vi bjudna på drinkfest. Ska ta med massa jordgubbar så att vi kan göra Strawberry Daiquiri. Mums!

Förresten, titta vilka fina som kommit upp i vår trädgård. Lycka :)

Krokus
Fotograf: Anna Nilsson


Grillpremiär!


I onsdags grillade jag och älskling för första gången för säsongen och huset. Det blev finkorv. Chorizo med 85% kötthalt. Väldigt gott. Kvällen var underbar. Ljummen och det var inga problem att stå ute och grilla utan jacka. Härligt! Ikväll blev det andra grillningen. Köpte entrecôte och till det gjorde vi ungnslagad klyftpotatis, morötter, grillad sparris och hemmagjord tzatziki. Ett glas rödvin till det och en bra film så är kvällen fulländad. Kan absolut rekommendera The King's Speech :)

Grillpremiär
Fotograf: Anna Nilsson

Nytt träningsställe


I måndags tränade jag för första gången på Fitness World här i Segeltorp. När vi flyttade in i huset så fick vi varsin kupong på en gratis vecka där och eftersom mitt kort på Saga Motion precis gått ut så tänkte jag att det är perfekt att prova något nytt. Det blev ett Afro-pass. Ganska kul men fick så ont i fötterna (man skulle vara barfota). Målet den här veckan är att ta mig dit minst två gånger till. Vill testa Zumba och gymmet också.

I helgen bestämde jag mig dessutom för att ha en sockerfri vecka. Också den med start på måndagen. Idéen fick jag från den trevliga bloggen PT-Fia. Gå in och besök henne, man blir sprudlande glad av hennes blogg :)

PT-Fia
Bild lånad från PT-Fia


LinkedIn


Jag har precis skaffat LinkedIn. Tycker att alla mitt i karriären borde ha det. Där kan man verkligen hitta värdefulla kontakter. Tyvärr så är inte min yrkesgrupp så bra representerad där och därför vill jag nu rikta mig speciellt till alla er guldsmeder och andra i vår hantverksgrupp. Också vi måste bli bättre på att knyta kontakter via sociala medier. Stärka vår yrkeskår på marknaden helt enkelt. Höras och synas mer. Inte bara i de innersta kretsarna. Så kom igen, nu kör vi! :)

LinkedIn
Lånad bild


Malin i Stockholm!


Malin är en av mina äldsta vänner och idag får jag träffa henne. Hon är i stan i jobbsammanhang och ska bo hos oss till i morgon (kul att hon får se huset äntligen!). Så ikväll blir det en tacokväll med lite trevligt folk. Såklart en massa vin också. Bakade en kladdkaka igår som blir till efterrätt. Det är ett recept jag inte testat tidigare och heter cheesecakekladdkaka. Låter det inte underbart?! Spännande... bedömning kommer :)