Recept till inbakad brie
Eftersom jag fått önskemål om ett recept till den goda förrätten jag och Johan gjorde i lördags så kommer det här:
4 portioner
Ugn 200 grader
Ingredienser
Ett ark smördeg
1 msk smör
2 dl hackade pecan- eller valnötter
250 g bireost
2 dl hjortronsylt
1 uppvispat ägg
Gör så här
Bryn nötterna i smöret i ca 5 minuter. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper, pensla den med ägget och placera brieosten mitt på. Lägg nötterna ovanpå osten och sedan sylten ovanpå nötterna. Ta hörnen på degen och samla ihop dem till mitten ovanför osten och vrid ihop dem lite tills det blir en fin "bakelse". Pensla till sist allt med resten av ägget och låt grädda i ugnen 20-25 minuter. Den ska få en gyllene fin färg.
Supersmarrigt!
Kommentar
Vill man inte ha hjortronsylt som oftast är lite dyrare så passar hallonsylt utmärkt också. Det här är verkligen en väldigt lätt förrätt att göra, så testa!
Toppen! Denna kommer serveras på nästa middagsbjudning hemma hos oss! :-)
Dina kommentarer gör mig så glad! Självklart länkar jag till din blogg! kram
Tusen tack för den otroliga kommentaren!! Fantastiskt roligt!!! Tack kära du! :)
Brieostbakelsen ser föträffligt god ut, mmmmm!
Ser att ni gillar hjortronsylt. Vill ni köpa hjortronsylt som smakar som hemlagad, så är ni välkomna att beställa på.
www.larssens.se
Vänligen
Fredrik