Adventstider

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Nu har äntligen två stjärnor fått komma upp i fönstrena! Som jag har längtat. Den på bilden är ny som jag köpte på ett glöggmingel i den finaste lilla inredningsbutiken, Berry details (hett tips för er som befinner er i Stockholm!). Förra året var jag inte nöjd med den som hängde i vårt stora vardagsrumsfönster. Den kändes tråkig och för liten så nu slog jag till på en i större storlek med finare detaljer, den passar perfekt! Mycket nöjd tjej. Kan inte sluta beundra den. Imorgon ska jag ha en mysig dag med julstök, promenad i snön och bara ta det lugnt i soffan :)

Ortstämpel

 
Bild tagen med USB mikroskop
 
I alla smycken gjorda av ädelmetall ska det sitta stämplar. En av dem kan vara den ni ser ovan men sitter säkert inte i alla smycken eftersom den är frivillig. Ortstämpeln. Just den här visar på att smycket är gjort i Stockholm och föreställer S:t Erik som är huvudstadens stadsvapen. Personligen gillar jag Göteborgs stämpel mer. Det är ett G med en kungakrona ovanpå. S:t Erik är ju faktiskt lite svår att urskilja när han bara är 0,8 mm hög ;)

Idag är jag laddad

 
Jag får stötar från allt idag. Dörrhandtag, slipmaskinen, silversmycken och vatten. Det är knasigt. Vissa stötar är till och med ganska starka. Jag undrar om det har att göra med kläderna man har på sig? Eller är det kemin i kroppen som spelar mig ett spratt? Lustigt är det i alla fall :)

Downton Abbey på Hallwylska

 
Bilder lånade från Hallwylska museet
 
Idag besöker vi Hallwylska museet med svärmor. Där har de en utställning med kläder från den härliga serien Downton Abbey som vi alla tre gladeligen följer. Kläderna är från säsong ett men tyvärr inga manliga dräkter eftersom de återanvändes till följande säsonger. I vilket fall ska det bli väldigt rolig att få vara lite kulturell och kanske få lära sig ett och annat nytt.
 
Efter det åker vi vidare till Sonja som fyller 18 år idag. Grattis! Det blir kul att fira, själv minns jag bara glimtar från min egen 18-års dag. Det är ju ändå 10 år sedan nu...
 
I övrigt så är både jag och Johan lite trötta nu. Det är väl dels därför som det inte blir så mycket inlägg här. De senaste dagarna har vi mest kommit hem och slängt oss på soffan för att se de nya Johan Falk-filmerna. Blandade skådespelartalanger men allt i allt så gillar jag dem. I torsdags däremot var vi båda på ansiktbehandling och ryggmassage tack vare min man. Det gjorde verkligen susen, i dessa gråa dagar kan det behövas små lyxstunder i vardagen och jag tror att det här ska bli en återkommande företeelse för mig!

Paris - dag 1

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Första dagen i Paris var som att komma till våren. Det var sol och 18 grader ute. Jackan åkte av och vi 14 hoppade alla på en turistbuss där vi bland annat fick se de här vyerna. Paris är en väldigt vacker stad med många pampiga byggnader. Dock blev det kyligare och kyligare så väl tillbaka på rummet utnyttjade Johan badkaret till max och jag tog en tupplur under täcket. Vi fick ett väldigt trevligt rum. Det var både stort och lyxigt och jag sov som en prinsessa. Hotellet hade dessutom en stor frukostbuffé med allt man kan önska. Så kolla in Saint James Albany Hotel om ni funderar på en trip till Paris, det kan jag verkligen rekommendera!

Julkuddar

 
Bilder lånade från hm.com
 
Jag är riktigt sugen på lite juliga kuddar att pryda soffan med och jag måste nog säga att H&M har mina favoriter. Minst en av de här ska jag köpa. Men för att lugnet i huset ska bestå så blir det bara fodralen, de får byta plats med befintliga kuddfodral. För vi har verkligen inte plats med fler kuddar att förvara nu.
 
Idag tänker jag besöka Delicatos outlet som bara ligger ett stenkast från vårt hem. Om jag hittar något till bra pris kanske det följer med lite godsaker till Göteborg i helgen... :)
 
Igår fick jag förresten umgås med min vän Malin från Göteborg. Hon var här å jobbets vägnar så vi passade på att äta lite middag och dricka varsit glas Prosecco. Sen åkte vi hem och tog det lugnt i soffan framför TV:n. Mycket trevlig kväll!

Morgonstund har guld i mund

 
Utrustning: iPhone 4
 
Så här vacker kan min utsikt vara tidigt på morgonen precis innan jag är framme vid jobbet. Det måste ju vara en bra start på dagen. Jag tror nog att jag skulle bli både piggare och gladare den här årstiden om alla morgnar var så här fina. Idag ska jag pallra mig till Friskis & svettis efter jobbet. Det var ett tag sedan jag var där men nu behöver hela mitt väsen piggna till och jag tror att det kommer hjälpa med träning :)

Flygplatsshopping

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
På flygplatsen då vi skulle flyga till Paris kom jag på att jag hade glömt packa med make up remover. Snacka om att jag blev glad när jag hittade det här trevliga kitet för bara 50 kr! Perfekta små flaskor att ha med på framtida resor när man vill spara plats och vikt till annat. En ny mascara passade jag på att handla också eftersom de har bättre pris på Arlanda än på Åhléns. Jag har ju tidigare berättat att jag tycker Helena Rubinstein gör de bästa mascarorna så den här gången köpte jag en nyhet som också den får ett högt betyg :)

Gå-bort-present

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Ikväll är vi bjudna på höstmiddag hos några vänner. De har nog snart bott i sitt hus i ett år men det här blir vår första visit dit. Det ska bli jättetrevligt och såklart ska de få en inflyttningspresent. För några dagar sedan besökte jag butiken Systrarna Voltaire i PUB-huset för första gången. En jättrevlig butik med både inredning, redskap till köket och Renée Voltaires matvaror. Så det blev några väl valda produkter därifrån. Där köpte jag också mini-brödformarna i papp. Så i morse blev det brödbak. Filmjölkslimpor, en i vanlig storlek och fem i mini-format att ge bort. Det är ju nästan aldrig fel med ätbara presenter :)
 
Hoppas ni alla får en trevlig lördagkväll!

Kladdkakedagen - del 2

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Ungefär så här mysigt var det att ha lite kompisar på besök igår. Jag hade förberett mina två kladdkakor dagarna innan. Det blev en traditionell och en vit. Man kunde smaska på både glass och grädde till. Bären blev på något sätt som pricken över i:et. Lite syrligt till allt det söta. Men trots det så åt vi fem tjejer bara upp hälften. Det är ju så mastigt det här med kladdkaka.
 
Och förresten, har ni inte provat vit kladdkaka innan så tycker jag att ni ska göra det. Den blev omåttligt populär och jag förstår varför :)

Kladdkakedagen - del 1

 
Utrustning: iPhone 4
 
Här om dagen tipsade jag vår receptionist om att det är kladdkakans dag idag. Det resulterade i två sådana här fina kakor. Hon är så bäst Annika på att göra fina och hemtrevliga fikastunder. Och dagen kunde ju inte komma lägligare med tanke på att vi idag också kunde fira Obamas vinst i USA. Så det blev en väldigt trevlig eftermiddag!
 
Kvällens kladdkakefrosseri med tjejkompisarna får ni se imorgon eller någon annan dag :)

Moi et Paris

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Paris var en fantastisk stad. Här en bild på mig i en turistbuss utanför Louvren samma dag vi anlände. Sol och 18 grader var underbart att komma fram till. Det kändes som vår. Till helgen ska jag gå igenom alla bilder så får ni se lite mer från resan då. Under tiden kan jag verkligen rekommendera er att boka en resa dit :)
 
Idag vankas kladdkaka hemma hos mig med tanterna!

Shopping i England

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
När vi var i England i mitten av september så blev det ju lite shopping såklart. Inte jättemycket, men några småsaker fick följa med hem till Sverige. En bronzer, shampo, balsam, miniparfymer, en fågel som man använder till pajer med lock för att ånga ut vätskan inuti och fudge såklart. Jag älskar fudge :)
 
Speciellt parfymkitet är jag väldigt nöjd över. Jag har länge tänkt köpa miniatyrer som man kan ha till resor för att det ska ta mindre plats i necessären. Och när jag jämförde priset för samma kit på Arlanda flygplats så var det ca 100 kr billigare i England.
 
Vad som inte är med på bild är en rosa kofta, en puderrosa knytblus och ett set tygunderlag som man lägger mellan stekpannor och grytor som är travade för att undvika att de skadar varandra. Kanske dyker de upp på bild en annan gång :)

Kladdkakeinspiration

 
Lånade bilder
 
På onsdag är det kladdkakans dag och då har jag bjudit hem lite tjejkompisar på fika efter jobbet. Så idag börjar bakandet, därför är lite inspiration på plats. Jag vill ju gärna att det ska se fint ut. Den enda egna kladdkakan jag har lagt upp här på bloggen är nog den med maräng. Men den ska jag inte göra den här gången (trots att jag tycker att den blev väldigt fin). Det får bli två andra. Men vilka blir en hemlis :)

Årets första glögg

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Idag har varit en finfin dag. Den började med att vi åkte iväg och köpte en ny kyl/frys till våra hyresgäster. Värsta fyndet på Blocket! Den de hade innan var både liten och gammal. Nu har de en som är något större och säkert mer energisnål. 
 
Efter det åkte jag och darling vidare på date. Det blev en tidig bio. Vi såg den nya Bond-filmen Skyfall. Riktigt bra får jag säga. Jag som annars inte direkt hoppar jämfota av de filmerna även om jag inte tycker att de är dåliga heller. Kvällen fortsatte hemma med middag och vitt vin. Till dessert blev det årets första glögg, pepparkakor och brie. Tänk va, två riktigt braiga dagar på raken. 
 
I morgon väntar mer trädgårdsarbete och en sväng till tippen med alla sopsäckar. Hoppas ni alla njuter ordentligt av helgen! Det gör vi :)

Kvällskurs - beryller

 
Uutrustning: iPhone 4
 
I onsdags var jag och en kollega på kvällskurs. För mig var det den tredje i ordningen och handlade den här gången om beryller. De två tidigare har handlat om diamanter och korunder. Det är så himla roligt tycker jag att lära mig mer om stenar. Skönt att stimulera hjärnan på ett helt annat sätt än vad jag gör om dagarna också.
 
Beryller och korunder är båda två ädelstensgrupper. Smaragder, morganiter och aquamariner är exempel på stenar som ingår i beryllgruppen. Bland korunderna hittar vi bland annat safirer och rubiner. Så, då fick ni lära er lite nytt ni också :)
 
 

Halloweenfika

 
Utrustning: iPhone 4
 
Spöken och spindlar serverades idag till Halloweenfika på jobbet. Tänk så fint det kan bli av små medel. Därefter serverades mysig födelsedagsmiddag och tårta hos Johans morfar och mormor. Två skjortor fick han i present.
 
Imorgon jobbar vi halvdag hos oss så då tänkte jag ta mig hem efter lunch och fixa lite i trädgården med grejer som har fått väntat alldeles för länge. Vinterblommor ska planteras i krukor, löv ska krattas och ljusslingan ska upp på verandaräcket :)