Måndagsmiddag


Tänkte bara titta in en sväng här innan jag somnar och lämna en liten uppdatering. Har hållt mig vaken alldeles för länge igen!

Ikväll bjöd vi in oss själva lite spontant till svärmor och Ken på middag. Vilken fullträff! De hade redan en inplanerad middagsgäst så vi fick trerätters att mumsa på. 

Under tiden som middagen förbereddes så tittade vi igenom massa barngrejer. Både leksaks-, kläder- och lakanlagret har nu fyllts på. En jättesöt liten pyjamas med elefanter på hade hon köpt i England också. Man dör ju så fint allt som lillen får är :)

Sov så gott! Vi hörs snart igen.

Fredag

Utrustning: iPhone 4
 
Såna här goda kakor fick vi till fredagsfikat på jobbet idag. Jättegoda och kletiga. Inte dumt alls :)
 
Annars har den här dagen mest bestått i att räkna. Vi har haft inventering. Det gick helt okej med undantag för lite strul här och där.
 
Nu sitter jag och Johan i bilen inte alls långt från Göteborg. Det ska bli så mysigt att få träffa familjen och vänner. Har inte sett dem sedan i somras och min mage har växt massor sedan dess. Vill ju att de också ska få ta del av vår graviditet och inte enbart från bilder. Kanske vill de rent utav ta egna bilder. Trevligt ska det bli i alla fall med marknad, kalas och brunch.
 
En härlig helg till er alla!
 

Centralbadet med mitt hjärta

 
Utrustning: iPhone 4
 
Igår gick jag tidigare från jobbet och mötte upp min käre man på Centralbadet. Äntligen hade vi fått tummen ur och bokat in ett presentkort som jag fick i julklapp av honom.
 
Vi började med en behandling som heter Head & foot. Den bestod av skrubb, massage och inpackning av fötter och underben. Huvud, dekolletage och armar fick massage. Himla mysig behandling.
 
Sen möttes vi upp i våra badrockar och ägnade ca 1,5 h till att bada i olika pooler och bada ångbastu innan det var dags för nästa behandling.
 
En Optimal ansiktsbehandling blev det. Jag fick välja om jag ville ha en avslappnade eller djuprengörande behandling. Såklart valde jag djuprengörande. "Ut med skiten" tänkte jag. Så först ligga i ånga och sen klämdes det lite här och där. Det blev väldigt fint resultat :)
 
Efter en sådan här eftermiddag så blir man väldigt trött och avslappnad. Så vi åt middag på en asiatisk restaurang tvärs över gatan och åkte hem sen för att spendera resten av kvällen i soffan. Perfekt avslutning på dagen efter en väääldigt stressig dag på jobbet.
 
Tack min kära för en fin kväll ♥
 
 

Tröttisar i soffan

 
Det har inte blivit så mycket vettigt gjort den här kvällen. Vi är helt jättetrötta efter en eftermiddag på Centralbadet. Men det var så skönt. Berättar mer om det imorgon. Ville egentligen bara säga att det blev köp av jackan igår. Känner mig nöjd och otroligt skönt med en jacka som inte sitter åt om magen:)
 
Sov så gott nu alla, det ska jag göra!

Att köpa begagnat

 
Bild lånad från blocket.se
 
Jag tycker om det här med att köpa begagnat om man hittar grejer som är fräscha och inte allt för slitna. Jackan på bilden här ovanför ska jag titta på idag efter gravidyogan och hoppas att den passar, för tjejen som säljer den vill bara ha 200 kr.
 
Det kan lätt bli ganska kostsamt annars allt eftersom magen växer. För att inte tala om allt som bebisen ska ha. Barnvagn har vi redan köpt, också den från Blocket. Skötbord har jag också hittat ett som jag gillar och bevakar nu när det kommer upp nya annonser. Varför inte? Bebis kommer få så mycket nya saker ändå så lite begagnat här och där är bara bra för mammas och pappas plånbok. Och för miljön! :)
 

Business

 
Utrustning: iPhone 4
 
Nu är jag hemma igen efter en härlig helg i Lissabon. När jag skulle checka in inför min hemresa på nätet så fick jag den glada överraskningen att jag hade en business-biljett hem! Varken jag eller Johan insåg det då vi köpte biljetterna. Men oh så trevligt, det här kan jag vänja mig vid :)
 
- Våtservett i tyg
- Ett snack före maten
- Mat och dryck ingår
- Mycket godare mat än på ekonomi
- Man fick välja mellan två rätter
- Maten serveras på porslin och drycken i glas
- De erbjuder tidningar att läsa
- Personalen är mycket trevligare
- Mittenplatsen var ledig, skönt att slippa trängas
 
Många fördelar med andra ord och hela mitt biljettpris tur och retur slutade ändå under i jämförelse om jag hade köpt två enkelbiljetter. Nöjd tjej :)
 
 

På Arlanda express



Nu sitter jag och magen i ny klänning och nya smycken på Arlanda Express för att ta flyget till Lissabon och möta upp min kärlek som jag saknar så.

Idag regnar det i Stockholm så det blir skönt att få komma till solen istället. Får se om jag kommer ha möjlighet att uppdatera något under resans gång. Annars får ni ha en fin helg allihopa!

Hotell Memmo Alfama

 
Bilder lånade från booking.com

Idag flyger jag till Lissabon! Min man är redan där eftersom han har seglat i 1,5 vecka nu och Lissabon är hans slutdestination. Perfekt för mig alltså att flyga ner så vi får en weekend ihop innan det är för sent för mig att flyga. Men först ska jag jobba fram till lunch och sen ta mig ut till Arlanda. 
 
På bilderna ovan ser ni hur vårt hotellrum kan tänkas se ut. Det ser ju väldigt lovande ut och har fyra stjärnor. Men jag ska inte hoppas på för mycket, då blir jag bara besviken. Fast hur illa kan det vara om det har fyra stjärnor?!
 
Vädret ser ut att bli kanon. Just nu verkar det vara runt 24 grader på dagarna och 20-18 på kvällarna. Men till helgen såg det ut att bli hela 33 grader! Det hade jag inte riktigt tänkt mig... Det är i och för sig dumt att klaga men 24 räcker mer än väl för mig nu när jag är gravid.

Precis som en kväll ska vara

 
Utrustning: iPhone 4s
 
Så här trevligt hade jag och tjejerna det i lördags! En riktigt härlig kväll som började med mingel och småplock att äta i köket medan jag färdigställde middagen. Det blev pasta med en ljuvlig tomatsås och pancetta på en bädd av ruccola. Receptet har Johans syster så snällt delat med sig av.
 
Kvällen fortsatte ut till poolen med bubbel i glasen och sen blev vi alla ganska trötta då vi satt i soffan och åt äppelfromage till dessert. Men riktigt bra hade vi det, som vanligt på tjejkvällar, med prat om allt möjligt och aldrig långt till skratt. Man får passa på när mannen ändå är bortrest :)
 

Tjejkväll med middag och bubbel

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Så här såg det ut för några veckor sedan då jag och mannen bjöd in släktingar till middag. Det är också ungefär så här som det ser ut just nu. Ikväll får jag besök av några tjejkompisar från jobbet. Jag ska bjuda på middag, vi ska bada bubbelpool och bara ha det trevligt.
 
Eftersom Johan har med sig kameran på sin seglarresa så får ni nöja er med hur dukningen såg ut för några veckor sedan. Men det är väldigt snarlikt som sagt. Jag tycker det är väldigt kul att duka. Det är så lätt att göra det fint och det lyfter en hel middag. I alla fall för mig. Nej, nu måste jag rusa runt och fixa det sista innan tjejerna kommer. Ha en fin kväll! :)
 

Kick off på Hesselby slott - del 4

 
Utrustning: iPhone 4
 
Här är sista delen på det här årets kick off. Det var många bilder jag ville få med så därför valde jag att dela upp det så att det blir mer lättläst. Här får ni i alla fall se en del av frukostbuffén och söndagens lunch.
 
Frukosten var såklart jättefin. Det är faktiskt den måltid som jag njuter av mest på hela dagen och speciellt när man bor på hotell och har så mycket att välja på. Fantastiskt!
 
Sammanfattningsvis så var det en givande helg. Vi fick mycket konkret gjort och man känner sig alltid lite extra peppad efter en kick off med konferens. Det behövdes nog speciellt nu då vi alla har jättemycket att göra på jobbet. Ett litet avbrott för att se på helheten ur en annan synvinkel och få andra avdelningars input och åsikter.
 
Idag är det fredag! Känner mig på ett strålande humör och ser fram emot att få sovmorgon :)
 

Kick off på Hesselby slott - del 3

 
Utrustning: iPhone 4
 
Här kommer ytterligare några bilder från kick offen. Själva middagen som serverades i slottet på lördag kväll. De hade dukat jättefint och serverade återigen jättegod mat. Alla lovordade det röda vinet också men det kan jag tyvärr inte säga något om... :(
 
- Grillade purjolök med ljummen majonnäs (låter inte så kul men var jättegott)
- Urgröpt Västeråsgurka med någon röra och kalixlöjrom
- En friterad boll med kräfta och ost som innehåll (kvällens höjdpunkt!)
- Lamm med jordärtskockor
- Glass med harsyra och hallon och blåbär i tre olika former
 
Till kaffet serverades också hemmagjorda praliner och marmelad. Efter det begav vi oss till festen där liveband spelade och alla dansade loss. Jag orkade hålla mig kvar till kl 23.30. Sen var sängen väldigt skön.
 
Kvällens enda lilla missöde var att en av servitriserna fick korken i ögat då hon skulle öppna mitt alkoholfria mousserande. Stackarn, det måste gjort förjävligt ont.
 

Fuck cancer

 
Utrustning: iPhone 4
 
För ett tag sedan var jag och två kompisar på en trevlig liten tillställning som Ung cancer anordnar i Stockholm och Göteborg. Varannan söndag ungefär (i alla fall i Stockholm) så får man hjälpa dem att trä sådana här fina armband som sedan säljs på deras webbshop. Pengarna går till organisationen. Man behöver inte anmäla sig, det är bara att titta förbi. Väldigt trevligt initiativ! Vi blev bjudna på fika och satt och pratade om allt möjligt under tiden som vi pärlade. Jag fick ihop 10 st armband, ett av dem köpte jag till mig själv för 100 kr. Om ni är intresserade så tycker jag att ni ska klicka in här och kolla :)
 
Perfekt kombination av att få umgås, göra något med händerna och hjälpa till för en god sak.
 

Kick off på Hesselby slott - del 2

 
Utrustning: iPhone 4
 
Oj, vad vi blev bortskämda med godsaker på slottet både i lördags och söndags. Blev helt chockad när jag såg tårtbuffén som serverades till 15-fikat på lördagen. Det smakade underbart i munnen. Jag hade förväntat mig en bulle eller kanske en hård kaka. Självklart var jag tvungen att ta en liten bit av varje ;) 
 
Slottet har tydligen en egen konditor som uppenbarligen är väldigt duktig. Allt görs på plats. På sista bilden ser ni mitt rum. Jag fick lyxen att bo själv. Jätteskönt faktiskt med tanke på att jag gick och la mig mycket tidigare än alla andra partyprissar.
 
Det kommer mera...
 

Kärlekslapp

 
Utrustning: iPhone 4
 
Igår när jag kom hem från jobbet möttes jag av den här underbara lappen på kylskåpet. Jag blev såå glad! Min man flög söderut igår för att möta upp sin pappa. De ska segla från Spanien till Portugal i några veckor. Jag möter upp i Lissabon där det blir en liten hotell-weekend innan vi flyger hem. Så det är lite tomt hemma just nu, men varje gång jag ser lappen blir jag glad :)
 

Kick off på Hesselby slott - del 1

 
Utrustning: iPhone 4
 
I lördags morse åkte jag och kollegorna som sagt iväg på kick off. Det blev en väldigt trevlig helg. Jag tog massa bilder med min telefon. Det här året orkade jag inte ta med mig den stora kameran. Här ovan ser ni lite av de första timmarna. 
 
- Det rosa vackra slottet (som Tomas Ledin äger)
- Frukostmackan som vi fick mumsa på det första vi gjorde
- Konferenstillbehör och tilltugg
- Lunch; svamprisotto med anka. Jättegott!
- Små söta hallongrottor efter lunchen
 
Jag kan avslöja redan nu att maten var så så god och allt var väldigt genomtänkt. Vi gick verkligen inte hungriga någon enda minut. Vädret var perfekt och vi kunde sitta ute i loungegrupperna då vi hade grupparbeten. 
 
Fortsättning följer...
 
 
 
 

Godnatt party people


Godnatt säger jag till mina kollegor på dansgolvet, nu orkar jag inte dansa mer ikväll. Har förflyttat mig till mitt rum och den sköna hotellsängen. Jag fick ett eget rum! Men det har varit en väldigt trevlig dag med givande övningar och fantastisk mat. Imorgon kör vi halvdag och åker hem efter lunch :)


På väg till kick off!


Idag åker jag med jobbet på konferens och kick off! Vi sitter på bussen just nu på väg till Hesselby slott. Det var egentligen hemligt men vi lyckades lista ut det ändå och busschauffören bekräftade genom att försäga sig :)


Tjejkväll på restaurang

 
Bilder lånade från restaurangcoba.se
 
Ikväll efter jobbet ska jag och några tjejkompisar ut och äta lite mat tillsammans. Det är alltid lika trevligt och vi försöker göra det med jämna mellanrum. Den här gången blir det en restaurang som heter Coba som ligger på Birger Jarlsgatan. Om jag har förstått det rätt så är det mexikansk mat med en modern touch. Det ska bli riktigt spännande! Jag får återkomma med hur det smakade :)
 

En liten chokladpärla

 
Bilder lånade från handgjortstockholm.se
 
I lördags skulle jag och Johan iväg och köpa en present till vår ena hyresgäst som varit så snäll och rensat ogräs mellan våra plattor. Det blev stora rosor i olika färger från Fruängens torg och chokladpraliner.
 
Pralinerna hittade vi i en liten liten butik som heter Handgjort Stockholm, men man hittar egentligen inte dit om man inte vet om att den finns. Den ligger också i Fruängen men i ett bostadsområde i närheten av torget. Där gör man framförallt praliner men också tårtor och bakelser. Perfekt litet ställe att köpa present på. Vi köpte varsin pralin att mumsa på själva och jag kan lova att de smakade ljuvligt :)
 
Kolla in deras hemsida om du vill hitta dit, de finns på Facebook också.

 

Frukost med guldkant

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Ibland krävs det inte så mycket för att sätta en liten guldkant på frukosten. Igår mumsade vi på det ni ser ovan. Vitaminerna följer med ned i magen två gånger om dagen ända sedan jag blev gravid. 
 
- Smoothie på jordgubbar, nektarin, banan och yoghurt. Toppad med müsli, psylliumfrön och valnötter
- Smörgåsar med diverse gott
- Mjölk, te och vitaminer
 
Idag är vi lite trötta efter gårdagens 40årsfest. Det var himla roligt med massa gott tilltugg, ett bra band, goda drinkar och skön stämning. Men mina fötter värkte ordentligt efter alla timmars stående och dansande. Nu har jag funderingar på att gå ut och plocka lite äpplen. Det är ju så gott med äppelkräm, men ack så tråkigt att skala dem...