Köpenhamn


Många vet att jag gjorde min utbildning som guldsmed i Köpenhamn. Fantastisk stad och härlig atmosfär. Nu ska jag få åka tillbaka dit i en vecka. Jag och min kollega Bettina ska till skolan på fattarkurs. Det ska bli spännande. Kul när man känner att jobbet vill satsa lite på en så att man får vidareutbildning. För er som inte vet så innebär att vara fattare att man är den som sätter stenar i smycken. Så en kurs på fem dagar kommer inte göra mig till fattarmästare precis men att få lite mer kunskap för att göra reparationer är guld värt.

Köpenhamn - Nyhavn
Lånade bilder


Premiärplantering


I söndags så fick jag (förutom att plocka ris) gjort premiärplanteringen här i trädgården till vårt hus. Jag var trött på den sedan länge vissnade ljungen i krukorna och fast beslutsam över att föra in lite vår i stället. Så jag knatade till Zetas handelsträdgård och köpte mig lite penséer och jord. Voilà!

Plantering av penséer
Fotograf: Anna Nilsson

Vi får väl se om de överlever. Det har ju både kommit snö och varit kallt de senaste dagarna. Men det är trevligt att titta på så länge det varar i alla fall. Man blir glad. Och viktigast av allt: jag verkar vara först av grannarna! :)


Kvistar


Idag gick jag till skogen och plockade ris. Det var svårt att hitta björk som jag var ute efter, så jag tog lite allt möjligt tills jag på slutet faktiskt sprang på björk. Jag tycker det är så vackert med kvistar. Nu är det det första man ser när man kommer innanför dörren. Härligt. Det ska bli kul att se dem slå ut. Förhoppningsvis få lite gröna blad. Om några dagar funderar jag på att påskpynta det också. Vill tjuvstarta och på så sätt få en färgklick i hallen :)

Ris
Fotograf: Anna Nilsson


Bloglovin


Ni har väl sett den rosa knappen till höger? Tryck gärna på den om ni är medlem i Bloglovin och vill följa min blogg. Eller så trycker ni på knappen här under. Har sett att jag fått några nya prenumeranter de senaste dagarna och det är ju superkul. Välkomna ska ni vara! :)

bloglovin


Min härliga familj


För en vecka sedan var min familj från Göteborg här och hälsade på. Det var den bästa helgen på länge. Riktig kvalitetstid hade vi.

Min härliga familj
Fotograf: Anna Nilsson & Johan Guste

Vi åt middag hemma, hade kalas, tog promenader i solen, åt lunch på Trädgårdscaféet, åt middag på Långbro Värdshus. Helt enkelt så umgicks vi och pratade en massa. Så härligt att vi bor i hus nu och kan hysa in dem när som helst. Välkomna åter! :)


Påsk- och vårstämning


Är riktigt sugen på att börja påskpynta och köpa lite fina blommor att ha ute. Än så länge är det ju ganska tidigt men jag tor att Penséer skulle kunna klara sig nu. Det är skönt att bo så nära Zetas trädgård. Det får nog bli söndagens ärende helt enkelt. Kanske en promenad till skogen och plocka ris också? Så får det bli!

Imorgon blir det ytterligare ett kalas. Den här gången är det fina Nella som fyller 6 år.

Penséer
Lånade bilder

Titta så många vackra färger de finns i...


Hantverkare i huset


I morgon är en ledig dag. Eftersom Johan åkte till Trysil idag och vi ska ha hantverkare i huset i morgon så tog jag ledigt. De ska reparera en vattenskada vi nyligen fick under golvet. Men jag ska nog se till att få massa bra gjort ändå (om det går utan att springa i vägen).

Vackert
Fotograf: Anna Nilsson

För övrigt så har jag gjort ett smycke av stenarna jag skrev om i ett tidigare inlägg. Det blev ett halsband och min syster fick det i födelsedagspresent. När jag fått bilder så ska ni få se :)


Nyanställning i verkstaden


Kom på att jag har glömt att berätta hur det gick angående tjejen som var och provjobbade hos oss för några veckor sedan. Hon var jättetrevlig men tyvärr så var det någon med längre erfarenhet vi sökte och har nu också hittat det i en annan tjej. Hon börjar i slutet av sommaren. Ska bli jättespännande!



Tårtkalaset


Här kommer bilderna från tårtkalaset. De tre första bilderna blev mitt bidrag till dagen. Sen har jag fått hjälp av svärmor, mamma och lite fler släktingar. Det var rekordmånga som dök upp också. Bra då med allt mums. Tur också att vi hade fått vårt matsalsbord och att jag hittade lite mer porslin i gömmorna :)

Tårtkalas till tusen
Fotograf: Anna Nilsson


Födelsedagsbarnen


Vilken vecka det var förra veckan! Först sjuk, sen stress och sen en underbar helg med min fina familj. Tid till bloggen har det inte alls blivit de senaste dagarna. Födelsedagskalaset i lördags, som jag bakade inför under veckan, blev väldigt lyckat med massa gott. Bilder på det kommer i ett senare inlägg. Här kommer en bild på de glada födelsedagsbarnen (och en liten gudson). Mor och son.

Födelsedagsbarnen
Fotograf: Anna Nilsson


Bakning på gång!


Nu har jag kommit igång lite med bakandet. Här får ni se lite lånade bilder på hur det ska bli när det är färdigt.

Bakstuga
Bilder lånade från kalasgott.com, alltforforaldrar.se och bliminjast.blogg.se

Så det här och mycket annat kommer att bjudas på på lördag. Macarons var jättesvårt att få till bra så mina kommer tyvärr inte vara lika vackra som på bilden :)


Bakstuga


Nu när jag så långsamt börjar komma på fötter igen efter en vecka av influensa så har jag insett att det är baka som står på schemat under kvällarna den här veckan. Till helgen har vi nämligen min familj på besök och då ska även några födelsedagsbarn firas. Som tur är behöver jag inte baka allt själv, men det här är min plan:

- Blåbärsmoussetårta
- Cookie dough cupcakes
- Hallonmacarons



Vårproduktion


Härom veckan var jag i en stenbutik och köpte lite facetterade droppar. Nu är bara frågan vad jag ska använda dem till. Vill gärna göra något av dem på en gång. Örhängen? Halsband? Armband? Jag tror jag har en idé men den får gosa till sig lite mer.. Uppföljning kommer.

Facetterade droppformade stenar
Fotograf: Anna Nilsson


Aptit


Jag har turen att inte tappa aptiten så lätt. Trots att idag nog är den värsta sjukdagen, jag mår sämre än sämst, så är jag sugen på allt möjligt. Ska nog till att få magsjuka innan min aptit sviker. Är det någon som känner igen sig?

Här kommer ytterligare ett mål som är lätt som en plätt men bra för magen och kroppen. Ni vet väl att det mesta av immunförsvaret sitter i magen?

Gröt
Fotograf: Anna Nilsson

Fibergröt med hallon och nötter. Åt ett kokt ägg till det också. En måltid man verkligen står sig på och den är inte så jobbig att göra heller. Nu den här perioden när många är sjuka så ska man tänka på att äta mycket röd mat. Till exempel hallon, gojibär och paprika. Det finns mycket antioxidanter i dem vilket hjälper till att hålla oss friska. Blåbär och björnbär är också bra :)


Inköp inför vår och sommar


Har unnat mig att shoppa lite nu när jag ändå bara är hemma och är sjuk. Paketet kommer i nästa vecka. Ska bli spännande att se om det passar. Jag längtar till värmen :)

Kläder vår/sommar 2011
Bilder lånade av hm.com

Någon dag ska jag försöka knåpa ihop ett smycke som passar till och andas sommar :)


Kurerar mig


Min chef skickade hem mig när jag kom till jobbet idag. Och det var lika bra det. Har ont i hela kroppen och hostar. Så idag är jag hemma och kurerar mig i stället.

Kurering
Fotograf: Anna Nilsson

Med Kan Jang och en bärsmoothie hoppas jag på att bli som ny snart. En smoothie är superlätt att göra. Jag använde mig av:

Blåbär och hallon
En banan
En skvätt naturell youghurt
Linfrön
Nötter

Mixa allt utom nötterna tills det är en slät konsistens. Vill du ha en lösare konsistens så häll på lite vatten. Häll upp i ett glas, toppa med nötter och njut. Riktigt gott och nyttigt för kroppen!


Ostkväll


Titta så härligt jag och tjejerna här i Stockholm hade det i fredags:

Ostkväll
Fotograf: Anna Nilsson (Iphone 4)

Vi hade köpt alla möjliga ostar och hade hur mycket goda tillbehör som helst till. Kan rekommendera alla att ha fler såna här kvällar. Det är enkelt eftersom ingen mat behöver lagas och inte så dyrt heller om alla tar med sig några grejer var. Tack tjejer för en supertrevlig kväll! Det här måste vi göra om flera gånger om :)


Helgens to do:


- Måla klart i gästrummet
- Åka till Ikea
- Göra pumpasoppa till middag
- Åka på födelsedagslunch
- Tvätta
- Börja knåpa på några smycken :)

Det här har vi redan hunnit med:
- Målat kanter i gästrummet
- Packat upp lite fler lådor
- Dammsugit
- Oljat soffbordet
- Promenerat
- Hackat bort lite is
- Fikat semla

Än så länge ser det ut att bli en bättre helg än förra då vi upptäckte vattenläckan...


Titta så sött!


Tomat
Fotograf: Anna Nilsson (Iphone 4)

Några tomatkärnor som inte har sköljts ner ordentligt har slagit sig till ro och börjat växa (på jobbet). Vissa kanske tycker att det är äckligt, men jag tycker bara att det är supersött. Undra hur stora de kan bli egentligen?

Fick förresten köpt riktigt trevlig ost igår. Hittade en Kolibrie för bara 19.90 kr. Det blev också två bitar Gruyere och en mjukost med vitlöksmak. Oj som jag och tjejerna ska unna oss ost och annat gott i kväll :)


Dagens mission


Dagens utmaning blir att hitta riktigt god ost. I morgon fredag ska jag nämligen på tjejkväll och temat är ost och kex med tillbehör. Jag har tänkt mig att köpa en Gruyere (min favorit just nu!) och en mjuk ost. Kommer nog bege mig till Hemköp här på Hornsgatan efter jobbet. Det är en jättefin butik där jag hoppas kunna hitta lite bra i deras chark.

Ostkväll
Fotograf: Anna Nilsson


Det här är jag sugen på just nu


Pajfrossa
Fotograf: Anna Nilsson

Sånt här har jag bestämt att jag inte får äta på vardagar. Men likt förbannat är det vad jag är sugen på nu. Just den här pajen fick jag smaka på en pajfrossa som jag och mina vänner var på i somras. Det var Jennie Benjaminsson som just nu är aktuell i Sveriges Mästerkock som höll i den. Och oj vilka goda pajer hon bjöd på. Kolla in hennes blogg Kalasgott.