What to wear...

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Ja, det är frågan. Ikväll ska jag på tjejkväll (äta gott och drick viiin) och vad ska jag ta på mig är frågan. Klänning blir det i alla fall, så mycket har jag bestämt. Så nu måste jag kila iväg. Barn ska matas och klänning ska väljas innan en kompis hämtar upp mig. Ha en fin fredagskväll!

Oscar 2 månader

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Idag fyller vår käre son 2 månader. En del av mig vill att han ska vara så här liten och mysig jämt. De små små fingrarna, tårna, näsan och ja... allt är faktiskt så gulligt och underbart. Idag när han höll på att somna i babysittern kunde jag inte låta bli att ta upp honom så han fick sova på mitt bröst istället. Det är såå mysigt! Jag älskar den närheten.
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Dagen till ära hade vi en liten fotosession hemma jag och Oscar. Mysfilten åkte fram på pappas säng där ljuset ligger på fint från fönstret och självklart måste bodyn med fluga vara en del av outfiten. Det gick bra och han var på gott humör. Man kan inte få för många bilder på den här lille :)
 
Idag blev det också en promenad till Ikea. Premiär för Oscar. Det blev en snabb visit där jag mycket effektivt tog det som jag var ute efter, gick till kassan och sen hem igen. Hade inte riktigt räknat med att det skulle vara så mycket folk. Det är ju sportlov här nu, vecka nio.

Dopinbjudningar

 
I måndags skickade jag ut dopinbjudningar till Oscars dop. Skönt att det är gjort! Jag hittade en jättefin mall på optimalprint.se, de har hur många som helst. Inte så farligt dyrt var det heller tycker jag och jättesnabb leverans.  De låg i brevlådan två dagar senare. Skönt också att faktiskt kunna fixa allt hemifrån. Nu kan jag i lugn och ro planera resten när det gäller mat, tårta och dekorationer. Det ska bli kul att få fira vår son lite extra :)

Fikatider

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Det är många fikastunder nu för tiden. Det blir lite automatiskt så eftersom så många vill komma och hälsa på Oscar. Då är fika lättare att bjuda på än att slänga ihop en middag. Som jag tidigare skrivit så ligger en av Delicatos outlet nära oss så det är lätt att handla fika där om jag inte orkar baka själv.
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Men i måndags då slog jag till och bakade för första gången sedan Oscar kom till världen. Jag gjorde en kladdkaka efter Leila Lindholms recept och fick också tillfälle att testa min Kitchen aid som jag fick i födelsedagspresent. Kakan blev jättegod! Ska absolut göra den fler gånger.
 
Om en liten stund tar vi en promenad till BVC och ska träffa doktorn för första gången. Det blir spännande att se hur mycket vår grabb väger och mäter nu. Han har växt massor tycker jag! Ikväll får den här mamman ledigt och går ut med kompisar och äter middag. Nog kommer det bli ett glas vin också. Och kanske en drink. Vi får se :)

Valentines

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
De här två är mina hjärtan och det är med dem som jag kommer fira alla hjärtans dag med. En lugn kväll hemma med god mat, finalen i På spåret, bubbel i glasen och förhoppningsvis något sött till dessert. Jag vet att vi har en stor chokladask undangömd. Det vore ju tråkigt om den skulle bli dålig...
 
Hoppas ni får en fin dag med kärlek från alla håll! ♥

7 veckor

Utrustning: iPhone 4
 
Idag fyller vår lille Oscar 7 veckor. Crazy bananas alltså. Lika söt som vanligt med cool tröja från sin farmor och snygga strumpor från sin mormor och morfar. 
 
Oscar är nog ungefär som bebisar är mest. Både glad, ledsen, nöjd och missnöjd. Han ler lite mer nu men ännu inte så medvetet. Han tittar en mer i ögonen och har en stadig blick. Han är en bebis med mycket liv och tittar sig runt omkring. Stark som attan och spjärnar gärna emot med benen när han är upprörd. Babysittern är oftast helt okej, åtminstone om mamma eller pappa är i närheten och gungar med foten. Ibland har han till och med somnat i den. Babygymmet håller vi precis på och upptäcker lite sakta, ingen jättehit än så länge men det kommer nog. Ögonen är mörkt blå för tillfället. Spännande att se vilken färg det blir i slutändan. Nappen används en hel del om dagarna men knappt något på natten. Mat vill han gärna ha varannan timme från tidigt på morgonen till ca kl 22 på kvällen. Sen har han börjat sova 4 timmar första omgången och 3 timmar andra omgången på natten. Han är som gosigast när han är nyäten och somnar på min mage och ger ifrån sig gulliga bebisljud :)

Veckomeny #2

Första bilden lånad från Receptfavoriter, de andra är fotade från kokböcker
 
Också den här veckan har vi fått till en meny. Den här gången är det Johan som har tänkt och fixat. En liten kortare vecka blir det den här gången eftersom Johan var bortrest i måndags så då åt jag matlåda. Men så här ser det ut:
 
Tisdag - Pytt i panna
Onsdag - Vego chili
Torsdag - Fläskpannkaka
Fredag - Inkokt lax med skarpsås
 
Recepten är hämtade från Per Morbergs kokbok med husmanskost och David Batras Inte så tråkiga indiska mat. Och också den här gången har vi lyckats med en dag fisk och en dag vegetariskt. Det blir en fin vecka det här :)

Baby boy

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Här är lille Oscar i sin morfars famn för två veckor sedan. Han parkerade sig där i flera timmar då vi firade min födelsedag. Det kändes nog tryggt där.
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Oscar med handen i sin mormors hand. Så små små fingrar och tår den här lille har. Det är bedårande.
 
Den här dagen har vi gjort lite allt möjligt. Tvättat, promenerat, testat babygymmet en stund och Oscar har suttit i babysittern medan jag fixat i köket. Han sitter i den i skrivande stund och är hyfsat nöjd. Jag har också börjat läsa in mig på bröstpumpen som vi köpte igår. Om det blir tid så ska jag testa den idag. Imorgon ska jag nämligen iväg några timmar och fylla på mina fransar så det vore bra om det finns lite mjölk som Johan kan mata från flaska.
 
Nu ska jag värma på Johans goda lasagne till middag och hoppas att jag får äta den i fred :)
 
Och just det, för er som väntar på en förlossningsberättelse så är den under arbete. Jag skriver lite nu och då när det finns tid. Det kommer bli en lååång historia...

Blocket for keeps

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
De senaste dagarna har jag letat grejer på Blocket nästan non stop. Det började med en babysitter från Baby Björn. En sån har jag velat ha länge för att lilleman ska känna sig mer road. Ibland märker man verkligen hur trött han är på att bara ligga ned. Problemet är bara att de har ett bra andrahandsvärde och därför säljs i princip så fort som de läggs upp på Blocket. 
 
Men idag, äntligen, fick jag napp! Så vi tog en tur och köpte babysittern och en elektronisk bröstpump av samma tjej och sedan åkte vi vidare och köpte ett jättefint babygym från Skip Hop från en annan familj. Nu här på eftermiddagen har Johan också varit iväg och köpt en Pingu-mobil som man kan sätta på späljsängen sen när vi skaffar en. Så totalt sett har vi spenderat 1700 kr idag på fina fräscha grejer som annars skulle kostat 4550 kr om vi köpt dem nya. Happy wife happy life :)

Lördagsfika

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Idag fick vi finbesök från Angelica och Ulrika. De ville kika på vår guldklimp och kom med fika till oss vuxna och presenter till Oscar. Världens lyx att folk erbjuder sig att ta med fikat! Det blev minisemlor, vaniljhjärtan och catalaner. Gott gott gott.
 
Oscar fick skor, pyjamas och en snutteskallra. En väldigt trevlig fikastund blev det. Tack tjejer för trevligt sällskap, god fika och fina presenter! Nu fortsätter jag kvällen med att laga en tomatpasta till middag. Den skulle vi egentligen haft i torsdags vet ni som kommer ihåg hur min veckomeny såg ut men då gick Johan på bio med en kompis och jag åt matlåda. Perfekt som lördasgmiddag också. Sen avslutar vi kvällen med Melodifestivalen såklart :)

Fredagsaktivitet

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Idag har varit en lite bättre dag än igår. Jag och Oscar lyckades ta oss ut på en promenad. Målet var att gå till Zetas som nyligen har öppnat igen och köpa blommor till vas. Jag hittade dessa jättefina och våriga ranuklar. De var inte så billiga men det var det värt. Även om jag inte suktar efter våren jättemycket just nu så blev det väldigt fint på matsalsbordet med lite fräscha pastelliga blommor.
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
När vi precis kommit hem igen men inte hunnit packa in oss i huset så såg jag att jag fått en avi om att hämta ut ett paket. Så vi promenerade helt enkelt vidare och hämtade ut min julklapp från Johan. Jag fick själv välja en kashmirtröja från Soft goat och här om dagen fick jag äntligen tummen ur och beställde en. Jättenöjd! Den är så fin och skön. Tack min älskling :)
 
På bilden ovan skymtar man förresten de underbara ljusstakarna och ljuslyktorna som jag fick i födelsedagspresent för två veckor sedan.
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Sen kom vi hem och då däckade till slut lilleman på mig efter att vi båda fått mat och sen kom mannen hem och tog över gosigaste ungen. Många gånger är det verkligen värt att inte få så mycket gjort om det innebär att han sover så här gott i famnen. Det är den mysigaste stunden på dagen. Vips så är han för stor för det. Nu väntar som sagt tacos till fredagsmiddag. Vi och resten av Sverige. På spåret är det på TV också. Viktigt! :) 

Mammas lilla hjärta

Utrustning: iPhone 4

Jag tror att mitt lilla hjärta kan vara inne i en tillväxtperiod nu. Han äter minst varannan timme på dagarna och nu verkar det också bli så på nätterna. Sitter as we speak och ammar med ögon som bara vill somna om.

Enda tillfället förra dygnet då det gick mer än två timmar var någon gång mitt på dagen då han toksomnade på min mage. Så väldigt mysigt och då lyckades också jag få lite lätt sömn från och till. I två timmar låg vi så, då blev det snarare tre timmar utan mat.

Vi får se när det kan tänkas bli bättre det här. Innan har nätterna varit okej med 3-4 timmar mellan första och andra matning. 

Igår fyllde Oscar 6 veckor. Som sagt, det går för fort... Bilden ovan är från vår promenad i förrgår :)

Veckomeny

Bilder lånade från Receptfavoriter, Emmas kök, Arla och By Jennie.
 
Jag och Johan har alltid varit väldigt dåliga på att planera vad vi ska äta till middag. Det slutar ofta med att det blir något snabbt och att någon av oss är lite smågrinig på grund av hunger. Men i måndags, då hände det. Jag planerade under dagen alla middagar fram till och med fredag och Johan handlade på vägen hem från jobbet. Så här blev resultatet:
 
Måndag - Pannbiff med brunsås och kokt potatis
Tisdag - Potatis och purjolöksoppa med ägghalvor
Onsdag - Laxburgare, ugnsrostade morötter, ris och en kall sås
Torsdag - Tomatpasta med bacon
Fredag - Tacos (oväntat va?)
 
Jag hoppas att vi nu fortsätter så här för det har varit så skönt att veta vad man ska laga varje kväll. Utan tårar och tandagnisslan. Och hittills har det på ett naturligt sätt blivit jag som lagat veckans middagar. Skönt att få göra något annat än att ta hand om bebis och Johan får sin kvalitetstid med vår son. Win win :)