Sofie 3 månader


(null)
   (null)


Idag blir vår lilla solstråle Sofie tre månader. Bilderna är tagna alldeles nyss på en rastplats i Ödeshög.
 
 
I måndags var lilltjejen och jag på BVC. Hon väger nu 5890 g och är 62 cm lång. Som jag skrev innan så var det också dags för vaccin. Den andra dosen rota och så en spruta i varje lår. De små gosiga låren som nu har plåster på.
 
Sofie är en glad och snäll bebis som ger sin mamma bra med sömn på natten. Två uppvak, ibland ett och hon somnar om efter amning.
 
Nu blir hon glad när hon ser mig och ler mycket mer spontant än tidigare. Jag kan också få henne att le om jag är lite löjlig och busar. Superbra när man ska få till en bra bild för till exempel dopinbjudan. Hon gör också försök till små skratt ibland. Jag läste någonstans att hennes syn nu är nästan lika bra som en vuxens.
 
Hon är duktig på att hålla upp huvudet när vi övar magläge. Ibland vill hon vända tillbaka till rygg och har gjort det själv några gånger.
 
Hennes ögon har ljusnat från mörkblått till lite ljusare. Håret är brunt.
 
Hon tycker om att sova i sin mjuklift. Den har blivit som hennes andra säng. Perfekt också när vi är på resande fot. Jag brukar ha den i soffan och låta henne sova där om dagarna och även vid nattning. Sen bär jag in henne till sin egen säng när det är dags för mig och Johan att sova. Då sover hon vidare där utan problem.
 
Sofie gillar inte bilen riktigt lika mycket som Oscar gjorde när han var liten. Hon är vaken en hel del men somnar till slut. Oscar somnade i princip så fort bilen började rulla.
 
Hon har nyligen börjat leka och snurra med leksakerna som sitter på babysittern och sitter gärna där ett bra tag. Hon tycker också om att sitta i tripp trapp-stolens babyinsats så hon är med vid varje måltid som vi andra äter om hon är vaken. Dessa två stolar brukar jag variera med babygymmet den tiden då hon är vaken och det funkar väldigt bra. Vi skulle dock behöva en Bumbo att variera med längre fram så att hon inte blir så platt på bakhuvudet.
 
Just nu är Sofie lite känslig mot männsikor hon inte träffar så ofta. Hon visar extremt tydligt med de små mungiporna när hon tycker att det blir lite läskigt. Såå så gullig!
 
Kanske har jag skrivit det tidigare men jag är barnsligt förtjust i att klä henne i rosa. Jag ääälskar rosa. Det är en glad och harmonisk färg för mig. Typiskt att göra så bara för att hon är flicka men så får det va!


Bilder: iPhone 6s 
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: