Potatisvåfflor

Bild lånad av recept.nu
 
Här kommer ett dagens middagstips!
 
Här om dagen var det potatisens dag och det lyfte de fram i Nyhetsmorgon. Hanna Olvenmark var där och inspirerade om vad man kan göra med potatis. Jag fastnade för potatisvåfflorna som hon gjorde. Mums! De flesta älskar ju våfflor och perfekt att få till en matigare variant som funkar till middag. Sagt och gjort. Det här blev det till middag igår:
 
Potatisvåfflor
50 g smör eller vegetabilisk olja
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
300 g grovt riven potatis
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
 
Jordnötskräm med banan och avokado
1 banan
1 avokado
1 msk osaltat jordnötssmör
Hallon till servering
 
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Riv potatis grovt och pressa ur vattnet.
3. Blanda mjölsorterna, salt och bakpulver. Rör i Mjölken till en slät smet och lägg i potatisen. Rör slutligen i smöret.
4. Smörj ett våffeljärn med lite smör (brukar räcka att smörja för den första våfflan) och grädda.
5. Mosa banan, avokado och blanda. Tillsätt 1 msk jordnötssmör. Salta lite.
 
Annas kommentar:
Jag hade lite riven ost i kylen som vi toppade våfflorna med och så ställde jag faktiskt fram jordnötssmörburken på bordet. Hela familjen tyckte våfflorna var goda men Oscar var skeptisk till en början och åt inte upp allt. Men krämen slevade han i sig så fort som han förstod att den smakade lite sött.

Postat av: a n n i k a

Gott!

Svar: Ja, det var det verkligen! :)
Anna

2015-10-28 @ 21:15:00
http://blogofphoto.webblogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: