Övernattningsdejt i Mariehamn

Igår checkade jag och Johan in på Hotell Arkipelag här i Mariehamn. Oscar fick vara kvar på torpet med sin farmor, gammo och goffa. Tänk vad härligt att få gå på övernattningsdejt med sin man!

Vi började med att gå på jakt efter en skjorta till Johan eftersom han hade glömt sin. Vi kom på det mer än halvvägs från Vårdö och då var det inte så lockande att åka tillbaka. En snygg skjorta blev inhandlad och efter det varsin Ingmanglass på en parkbänk i stekande sol.

Vi spelade minigolf som slutade förvånansvärt jämnt! Väldigt kul :)

Varsin drink vid hotellets poolbar. Synd med plastglas men man förstår såklart att de inte vill ha massa glassplitter där.

Efter uppfräschning och klädbyte på rummet så promenerade vi bort till restaurang Nautical som inte gjorde oss besvikna! Fantastisk service och väldigt god mat. Man har dessutom utsikt över det stora segelfartyget Pommern som är syskon till Barken Viking i Göteborg och Af Chapman i Stockholm.

Våra förrätter. Gravad lax med forellrom till Johan och kräftsoppa med pilgrimsmusslor till mig.

Till varmrätt åt vi lammytterfilé och torsk. Båda med väldigt goda tillbehör.

Till dessert blev det dessa godingar. Ljummen brie med bland annat valnötter och honung. Jag åt restaurangens egen vaniljglass med kinuskisås (kolasås) och havtorn.

Efter en mysig promenad tillbaka till hotellet så avslutade vi kvällen med varsin söt drink i hotellets restaurang. Sen somnade vi gott i jättesköna sängar :)

Nu har vi precis ätit en god frukost på åländska specialiteter och delikatesser. Höjdpunkterna på frukosten var Johans havregrynsgröt som smakade smör, små smoothies och ålandspannkaka! Nu är det dags att packa ihop och bege oss tillbaka till Vårdö och torpet. Tack farmor/svärmor/mamma Harriet för att du tog hand om Oscar :)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: