Biff stroganoff

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Jag har ett middagstips för helgen att dela med mig av. Eller till vilken kväll som helst egentligen. Biff stroganoff, klassiskt och väldigt gott. Tommy och Jennie gjorde det här receptet i Mitt kök för ett tag sedan. Mycket smaskigt! Här kommer receptet för fyra portioner.
 
Ingredienser
400 g biff i strimlor eller lövbiff
1-2 gula lökar finhackad
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
2-3 msk tomatpure
2 tsk dijonsenap
1 dl vitt vin
3 dl utspädd kalvfond
3 dl creme fraiche
1 kruka persilja
saltgurka till servering
ris till servering
 
Gör så här
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
 
Strimla ner lövbiffen, hacka löken fint, champinjonerna i slantar och vitlöken fint.
 
Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning. Efter att köttet fått färg, tillsätt all lök så den mjuknar och avsluta med svampen.
 
Slå på vitt vin, låt det koka upp och in i köttet och grönsakerna. Fortsätt med kalvfonden, senap och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med crème fraîche och fint hackad persilja.
 
Lägg upp riset på tallriken och toppa med köttet och såsen samt servera med saltgurka.
 
Annas kommentar
Det går alldeles utmärkt att skippa champinjonerna om man inte är svampälskare. Det gjorde vi i vår familj :)
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: