Oscar 8 månader

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Idag fyller Oscar 8 månader!
 
Jag skriver en lite längre uppdatering om några dagar då vi har varit på BVC för att mäta och väga. Men jag kan säga att det är ganska utmanande att vara förälder just nu. Oscar är inne i en lång utvecklingsfas igen och är väldigt mycket grinigare och vill gärna vara nära. Det kanske låter mysigt (det är det såklart också) men det är inte så att han är lugn bara för att han får vara i någons famn. Nej, han kastar sig hit och dit och vill se allt och kan ändå vara lika missnöjd som att sitta själv på golvet. Och det är just det den här fasen handlar om. Att ta in mindre detaljer och kategorisera grejer. Till exempel så lär han sig saker som att en stor hund inte är en häst och en fläckig katt inte är en ko.
 
Kvällarna är nog det jobbigaste just nu. Vi försöker få honom att somna utan att ta hjälp av bröstet. Det tar energi och vi lyckas inte alltid. Sen har han börjat vakna mer om nätterna igen och är ofta otrösterlig. Vi tror att det är åttamånadersångesten, den har med separation att göra. Han har börjat förstå att han är en egen individ och känner sig då mer ensam än innan.
 
Men nog om allt som låter negativt och jobbigt. Han är såklart en solstråle om vartannat också och tycker om att leka "prästens lilla kråka" och bli pruttad på magen. I morse vid frukost så sjöng vi för Oscar eftersom det är hans bemärkelsedag. Han verkade tycka om det och nu ligger han fint i vagnen och sover efter pappapromenad i regnet :)
 
Både jag och Johan är väldigt trötta just nu och det är bland annat därför som jag inte orkar sitt vid datorn och uppdatera bloggen så mycket som jag egentligen vill. Därför blir det en hel del mer iPhone-bilder ett tag framöver.

Postat av: Syster

Grattis finaste gullunge!
Moster skickar massor med pussar och magpruttar :)

Svar: Och Oscar fnissar tillbaka som tack :)
Anna

2014-08-26 @ 10:56:51
Postat av: Sylvia

Trött småbarnsförälder här med!! Sitter hos mamma och pappa och försöker jobba, men ögonen står i kors då Alex gärna är vaken längre stunder mitt i natten.. Har också börjat fundera det där med bröstet vid läggdags, men energin finns inte alls för att ta tag i det just nu.

Svar: Nej, jag börjar rucka mer och mer på det där med bröstet nu också om det inte funkar. Lite dumt kanske att hålla på med det när Oscar är i en utvecklingsfas. Men ibland så går det. Om han är tillräckligt trött och lugn men inte övertrött. Idag somnade han i min famn samtidigt som jag sjöng "I ett hus vid skogens slut..." om och om igen.
Anna

2014-08-26 @ 13:31:38
http://acancersmind.blogspot.com
Postat av: mamma

Lille sötfisen <3, det är inte lätt att vara Oscar alla gånger och inte mamma och pappa heller, men rätt var det är så löser det sig :)

Svar: Ja, det gör väl det som tur är. Försöker tänka på det när man är som tröttast, det går över snart :)
Anna

2014-08-26 @ 19:17:30
Postat av: Eva

Grattis till våra fina pojkar idag! Jees, tittar på klockan och inser att för exakt 8 månader sedan så låg vi i operationssalen och kikade på varandra.

Så skönt att läsa inlägget idag, vi har det nämligen precis likadant här hemma och energin är på bottennivå. Däremot har han somnat bättre i går och idag, tack gode gud för välling...

Kram till er från mig och Axel!

Svar: Skönt att höra att fler har det som vi, fast man tycker det är asjobbigt vissa stunder så är det tydligen så här det ska gå till då med tanke på så många man pratar med med bebisar i samma ålder som verkligen känner igen sig.
Många kramar från oss till er!
Anna

2014-08-26 @ 20:41:20

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: