Lax- och romtårta

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS + Makro EF 100 1:2,8 L IS USM
 
Den här goda tårtan gjorde min syster till påsklunchen men jag tror att den egentligen funkar i många sammanhang. Kanske kan man göra små portionsbakelser till förrätt eller låta den vara en del av vilken buffé som helst. Väldigt god är den i alla fall. Receptet kommer från Ica.
 
Ingredienser
75 g smör
ca 200 g kavring
150 g kallrökt lax i skivor
200 g varmrökt lax
4/5 dl finskuren dill
1 burk röd stenbitsrom (à 75 g)
1 1/2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 krm peppar
ca 1/2 finhackad rödlök
dill
 
1. Smält smöret. Skär brödet i bitar. Mixa det i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt det smälta smöret under mixning.
 
2. Tryck ut blandningen på bottnen i en plastfolieklädd form, ca 24 cm i diameter (för 10 port).
 
3. Ställ i kylen ca 2 timmar.
 
4. Fyllning: Skär den kallrökta laxen i mindre bitar. Ta bort ev skinn från den varmrökta laxen och mosa den med gaffel. Rör ihop båda laxsorterna, dill, rom, majonnäs, crème fraiche och peppar.
 
5. Lyft upp brödbottnen och ta bort plasten. Lägg bottnen på ett fat. Bred ut fyllningen på brödbottnen. Ställ i kylen fram till servering.
 
6. Garnera med finhackad rödlök och dill precis före servering.
 
Yummy!

Postat av: Syster

Ja den är allt god, blev lite sugen på den nu! :)

2013-04-15 @ 12:33:56

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: